Hur man öppnar ASPX-filer

Spread the love

ASPX-filer är inte vanliga men du kommer att stöta på dem om du laddar ner källkoden för en app, du kan hitta en APSX-fil eller två i den. Filtypen kan vara ovanlig för de flesta slutanvändare men det är inte svårt att öppna den här typen av fil.

ASPX-fil

En ASPX-fil skapas av en server som kör ASP.Net. Detta är i grunden en webbsida men istället för att använda HTML-språket. Den bearbetas och översätts till HTML när filen läses eller laddas av en webbplats i en modern webbläsare.

När det gäller att öppna en ASPX-fil kommer du att tycka att det är ganska enkelt att göra. Du behöver inte konfigurera en server eller installera komplicerade appar för att göra jobbet.

  Hur man fjärröppnar en GUI-applikation med PuTTY

1. Öppna ASPX-filer – webbläsare

En ASPX-fil är i grunden ett dokument. Den enda anledningen till att du inte kan öppna den är på grund av dess förlängning. Till skillnad från en HTML-fil som du kan öppna med en textredigerare, behöver du en PDF-visare för att öppna ASPX-filer.

Öppna File Explorer.
Gå till fliken Visa.
Aktivera alternativet ”Visa tillägg”.
Navigera till ASPX-filen och välj den.
Tryck på F2-tangenten.
Ändra ASPX till PDF.
Bekräfta att du vill ändra formatet.
Högerklicka på filen och öppna den i en modern webbläsare som Chrome.

2. Använd verktyg för webbutveckling

Om konvertering av en ASPX-fil till en PDF-fil och öppnar den i en webbläsare resulterar i att filen inte visas korrekt, kan du använda ett webbutvecklingsverktyg i stället. Det finns massor av webbutvecklingsverktyg som du kan använda men om du letar efter ett gratis, lättinstallerat och lättinstallerat verktyg rekommenderar vi starkt att du använder Notepad++.

  Handsfree låter dig ringa och ta emot telefonsamtal på din Mac

Ladda ner och installera Notepad++.
Öppna File Explorer och navigera till ASPX-filen.
Högerklicka på filen och välj Öppna med från snabbmenyn.
Välj Notepad++ för att öppna filen.

3. Webbutvecklingsverktyg online

Webbappar för webbutveckling låter dig öppna ASPX-filer i din webbläsare. Du behöver inte konvertera dem till PDF. Istället kan webbappen läsa APSX-filen som den är. Du behöver inte installera ytterligare appar så länge du har en modern webbläsare som Chrome eller Firefox installerad på ditt system.

Dedikerade ASPX-filvisare finns men de är inte de mest imponerande onlineapparna du hittar. Prova att använda File Pro Infos ASPX-visare för att öppna en ASPX-fil i din webbläsare.

  Hur man extraherar och ändrar ikoner på en Mac

Slutsats

Om du har Microsoft Visual Studio installerat på ditt system är det den bästa appen att använda för att visa en ASPX-fil. Naturligtvis kommer Visual Studio också att installera en massa andra saker på ditt system för att hjälpa till med utvecklingen. Om du inte är en utvecklare är det överdrivet att installera Visual Studio för att se en ASPX-fil. Prova ett av alternativen vi har listat istället för ett mycket enklare tillvägagångssätt.