Hur man ökar WiFi-signalstyrkan (9 tips) – 2023

Om du söker efter Hur ökar jag Wi-Fi-signalstyrkan? Oroa dig inte killar; vi har lösningar på denna vanliga fråga. Nåväl, det har gått ganska lång tid sedan vi alla började uppgradera från 2G/3G till Wi-Fi.

Som vi alla vet är Wi-Fi mer kostnadseffektivt än att ha en 2G/3G-anslutning på en enskild telefon. Vi kan ansluta upp till 32 enheter på ett enda Wi-Fi-modem, och vi måste betala räkningen för endast en anslutning. Är det inte fantastiskt?

I denna era av smartphones vill vi ha blixtsnabba internetanslutningar så att vi kan surfa på internet, streama videor online, ladda ner stora spel med fantastisk grafik och alltid vara online på sociala medier. Wi-Fi kan utföra alla dessa uppgifter utan att tveka.

Men Wi-Fi-modem har också problem. Ibland levererar de låg signalstyrka. Därför möter vi långsam internethastighet. Följande är några av anledningarna till att det händer och lösningar på hur man ökar Wi-Fi-signalstyrkan.

Orsak 1:- Överhettning.

Wi-Fi-modem är bara en pryl som omvandlar internetsignaler till trådlösa signaler och sprider dem i vårt hem.

Ibland när du håller Wi-Fi-routrar på oavbrutet i många dagar överhettas de och därmed sjunker deras effektivitet för att sprida Wi-Fi-signaler.

Lösning 1:-

Oroa dig inte. Den har en enkel och okomplicerad lösning. Stäng bara av Wi-Fi-modemet när du tror att du inte behöver Wi-Fi.

Anta att när du går och lägger dig, när du går hemifrån och ingen kommer att vara i huset, stäng av modemet. Det kommer att öka dess effektivitet, och du kommer inte att möta detta problem.

Orsak 2:- Placering av Wi-Fi-modem på fel ställe.

För det mesta sätter folk bara sina modem på plats som långsamt omges av möbler, väggar eller andra föremål eller så placerar de routern i hörnet av huset vilket resulterar i minskad Wi-Fi-signalstyrka och därmed lägre internethastighet.

Lösning 2:-

Det skulle hjälpa om du placerade en Wi-Fi-router i mitten av huset, vilket hjälper den att leverera samma signalstyrka i hela huset.

Undvik att placera routern som har möbler, väggar eller andra saker runt sig. Det skulle hjälpa om du placerade en Wi-Fi-router på platserna nedan.

 • På ett väggfäste eller en hög hylla.
 • Bort från trådlösa telefoner och mikrovågor, som arbetar på samma 2,4 GHz-frekvens som din router gör.
 • Bort från nätsladdar, datorkablar, mikrovågor, babyvakter och halogenlampor. Dessa ledningar och vågor kan störa radiomottagningen.

Denna metod hjälper för det mesta för att öka Wi-fi-signalstyrkan.

Orsak 3:- Placering av din Wi-fi-antenn.

Om det finns en Wi-Fi-router med dubbel antenn i ditt hem, då är den här lösningen för er. När du håller din enhet på ett sådant sätt att dess Wi-Fi-antenn inte kan fånga upp signalerna som din router avger, läs lösningen nedan.

Lösning 3:-

Det finns en enkel lösning på det som du aldrig gissat påverkade din internethastighet.

Placera bara en antenn på routern vertikalt och flytta en annan antenn horisontellt, så att din enhet kan fånga upp signalerna i vilken position den är. Du kommer att märka en ökning av Wi-Fi-signalstyrkan.

Orsak 4:- Säkerhetsbrott.

Vi vet alla att vi kan ställa in lösenord för internetåtkomst via routrar. Det finns ett säkerhetsval vid val av säkerhetsmodul för routern. Det kan vara

Det kan finnas en chans att någon annan också använder ditt Wi-Fi, vilket resulterar i minskad internethastighet.

Lösning 4:-

Det skulle hjälpa om du bytte från WEP till WPA/WPA2 eftersom WEP är mycket mindre säkert än WPA/WPA2. Medan du flyttar säkerhetsmodulen, se till att ändra ditt lösenord också för att vara säker på att alla användare måste få lösenordet igen.

Det finns en betydande möjlighet att denna metod kommer att bidra till att öka Wi-Fi-signalstyrkan.

Orsak 5:- Ökat antal anslutbara enheter.

Många modem stöder upp till 32 enheter åt gången. Därmed dela bandbredden.

Lösning 5:-

Sänk ner no. Som kan ansluta till en router till nr. Du behöver det i routerns inställningar. Och öka dem tillbaka om du behöver dem.

Orsak 6:- Störning av signaler.

Som många andra enheter i ditt hushållsarbete i samma frekvensband för t.ex.

 • Bluetooth-headset,
 • trådlösa telefoner,
 • babyvakter,
 • mikrovågor etc.

De stör alla Wi-Fi-routerns signaler. Det resulterar alltså i en minskning av bandbredden. Lösningen på detta problem finns nedan.

Lösning 6:-

Det skulle hjälpa om du ändrade kanalen som din router använder från dess inställningar. Nyare modellroutrar kan också fungera på 5 GHz. Denna metod kommer säkert att hjälpa dig att öka Wi-Fi-signalstyrkan.

Orsak 7:- Mindre räckvidd.

När routrar blir gamla minskar deras effektivitet när det gäller att sända ut signaler. Det är normalt och har en lösning nedan.

Lösning 7:-

Du kan be din internetleverantör att byta ut routern, eller så kan du köpa en Wi-Fi-signalförstärkare och placera den i ditt hem, vilket oundvikligen kommer att öka din Wi-Fi-routers signalstyrka.

Orsak 8:- Applikationer som förbrukar mycket bandbredd.

Det kan finnas applikationer i din enhet som kan förbruka din bandbredd även om de körs i bakgrunden vilket resulterar i långsammare internethastighet.

Lösning 8:-

Sök bara efter dessa applikationer och ändra deras inställningar. Till exempel sluta söka efter uppdateringar automatiskt etc. Denna lösning kan hjälpa dig om du står inför detta problem.

Anledning 9:- Fokusera dina signaler.

Din router avger signaler i alla riktningar. Om du har din router placerad i hörnet, då är den här lösningen för dig.

Lösning 9:-

Har du en tom kall dryckesburk? Ja? Du är bra att gå då.

 • Klipp bara burken från locket.
 • Skär höjden på burken. Gjort?
 • Dela nu isär burken och placera den på ett sådant sätt att den inre kurvan är vänd åt det håll du vill ha signalerna.
 • Nu tror vi säkert att många av de ovan skrivna metoderna kommer att hjälpa dig att öka wi-fi-signalstyrkan i ditt hem. Berätta för mig vilken som fungerade för dig i kommentarsfältet nedan.