Hur man minskar videostorleken utan att förlora kvalitet – 2024

Spread the love

Idag är konsumtionen av multimediainnehåll på topp över hela världen. Höghastighetsanslutning till internet har gjort det möjligt för människor att konsumera innehåll i så hög hastighet. En mycket stor del av denna media levereras till oss i form av video.

Dessutom, med mycket mer avancerad teknik, har vi högupplösta skärmar som når upp till 4k UHD-upplösningar. Detta innebär att innehållet måste spelas in och levereras med samma UHD-upplösning. Full HD 1080p har blivit en standard i våra liv.

Men oavsett om du tittar på videor, delar dem, arbetar med dem eller spelar in dem, är det största problemet med videor att de tar mycket lagringsutrymme. Högupplösta videor använder GB lagringsutrymme. Detta gör det svårt att lagra och dela.

  Hur man tar bort ett Microsoft Teams-konto

Fallet är ännu värre för mobila enheter med begränsat lagringsutrymme. Därför letar folk alltid efter sätt att minska videostorleken. Några av dem vänder sig till professionella videoredigeringstjänster där experter utför de nödvändiga ändringarna, medan andra bestämmer sig för att göra allt själva. Om du letar efter ett sätt att minska videostorleken utan att förlora kvalitet, så har vi en guide om hur du gör det i några enkla steg.

Hur man minskar videostorleken utan att förlora kvalitet.

För att uppnå hög komprimering i videofilstorlek, men ändå ingen förlust av videokvalitet, kommer vi att använda H.265/HEVC-codec. ”Högeffektiv videokod” är det bästa sättet att koda HD- och UHD-videor.

  10 CPU Benchmark-verktyg för att mäta processorprestanda [2023]

Den erbjuder en hög komprimeringshastighet och ingen förlust av ljud- och videokvalitet alls. För att minska videostorleken utan att förlora kvalitet, följ de enkla stegen nedan.

Steg för att minska videostorleken utan att förlora kvalitet:

Steg 1. Ladda ner och installera HEVC Video Converter: Windows, Mac OS.

Steg 2. Kör sedan omvandlaren och Lägg till videor som du vill minska storleken utan att förlora kvalitet.

Steg 3. Välj x.265 utdataformat. Du kan göra detta i rullgardinsmenyn för utdataprofil. Vi föredrar att det görs som en MP4-fil.

Steg 4. Klicka sedan på Konvertera nu! Och vänta på att konversationen ska slutföras.

  9 bästa Shopify-prenumerationsappar för att få din onlineverksamhet att växa

Nu kan dina videofiler hittas i utdatamappen med reducerad storlek men ändå i originalkvalitet och upplösning.

Kontrollera också: – Videoredigeringsprogram för Windows och MAC

Sammanfattningsvis är den här enkla steg-för-steg-guiden om hur man minskar videostorleken utan att förlora kvalitet till hjälp på många sätt. Det hjälper dig att spara lagringsutrymme samt göra dina videor mer bärbara och enkla att dela. För förslag eller frågor, lämna gärna en kommentar nedan.