Hur man minimerar program till Windows systemfält med snabbtangenter

Som standard är aktivitetsfältet det enda stället där du kan minimera programvarufönster i Windows 10 och 11. Varken Windows 11 eller 10 har någon inbyggd funktion som gör det möjligt för användare att minimera fönster till systemfältsområdet.

Med vissa programvarupaket från tredje part kan du minimera fönster till systemfältet med snabbtangenter. Så här kan du minimera programvaran till Windows systemfält med kortkommandon.

Hur man minimerar Windows till systemfältet med Traymond

Traymond är en mycket grundläggande app för Windows som gör att du kan minimera fönster till systemfältet med en icke-konfigurerbar kortkommando. Denna programvara har inget användargränssnitt. Men det fungerar fortfarande ganska bra för vad det är designat för att göra. Du kan minimera programvarufönster till systemfältet med Traymond så här:

 • Ta upp det här Traymond sida.
 • Klicka på nedladdningslänken Traymond.exe.
 • Dubbelklicka på filen Traymond.exe för att köra appen.
 • Tryck sedan på Win + Shift + Z snabbtangenten för att minimera ett File Explorer-fönster till systemfältsområdet.
 • Nu kommer du att se en ikon för det minimerade File Explorer-fönstret i systemfältet. Du kan dubbelklicka på valfritt fönster som är minimerat till systemfältet för att se dess fönster igen. Eller högerklicka på Traymonds systemfältsikon för att välja Återställ alla fönster.

  Observera att Traymond inte minimerar UWP-appar till systemfältsområdet. Detta innebär att programvarans snabbtangent inte fungerar för några Microsoft Store-appar.

  Hur man minimerar Windows till systemfältet med MinimizeToTray

  MinimizeToTray är ett annat lätt, relativt enkelt program som gör att du kan minimera aktiv programvara i systemfältet. Men det här programmet erbjuder också inställningar för att anpassa sina snabbtangenter och fungerar för UWP-appar och skrivbordsprogram.

  Så här kan du skicka programvara till Windows systemfält med MinimizeToTray:

 • Öppna den här MinimizeToTray nedladdningssida.
 • Extrahera MinimizeToTray ZIP-arkivet till en mapp. Denna guide för hur man packar upp ZIP-filer innehåller instruktioner för att extrahera ZIP-arkiv på en Windows 11-dator.
 • Dubbelklicka på MinimizeToTray i programvarans extraherade mapp.
 • Öppna ett fönster för att prova snabbtangenten MinimizeToTray.
 • Tryck på Alt + F1 för att minimera det aktiva programfönstret till systemfältet.
 • Du kommer inte att se några ikoner för fönster minimerade inom systemfältsområdet. Men MinimizeToTray-menyn innehåller all programvara som minimeras till fackområdet med snabbtangenten Alt + F1. Du kan återställa ett minimerat fönster genom att högerklicka på MinimizeToTray-ikonen i systemfältet och välja ett minimerat fönster som visas på dess snabbmeny. Alternativt kan du trycka på Alt + F2 för att återställa det senast aktiva fönstret.

  Om du vill ändra MinimizeToTray-snabbtangenterna, välj Configs på dess snabbmeny. Det kommer att ta upp ett fönster där du kan ställa in kortkommandon för att minimera och återställa fönster. Klicka inuti en snabbtangentsruta och tryck på några tangenter för att ställa in en annan kortkommando. Välj OK i fönstret Redigera snabbtangenter för att spara dina nya kortkommandon.

  Hur man minimerar Windows till systemfältet med 4t Tray Minimizer

  4t Tray Minimizer är en fritt tillgänglig app, men det finns också en Pro-version av programvaran som säljs på utgivarens webbplats. Förutom att du kan minimera fönster till systemfältet med en snabbtangent, erbjuder den här programvaran också några mer unika funktioner som ytterligare alternativ för fönstrets titelrad.

  Du kan minimera fönster i systemområdet med 4t Tray Minimizer enligt följande:

 • Öppna 4t Tray Minimizer sida på webbplatsen 4T Niagara Software.
 • Klicka på knappen Ladda ner 4t Tray Minimizer Free.
 • Dubbelklicka på filen 4t-min.exe för att starta installationsguiden.
 • Välj ett föredraget språk för programvaran i rullgardinsmenyn och klicka på OK.
 • Klicka på Jag accepterar > Nästa för att bekräfta att du godkänner licensvillkoren för 4t Tray Minimizer.
 • Fortsätt att välja Nästa för att komma till installationsalternativet för 4t Tray Minimizer.
 • Tryck på Installera för att slutföra installationen av 4t Tray Minimizer.
 • Klicka på Slutför med startinställningen vald.
 • Öppna nu ett programfönster för att minimera i systemfältet.
 • Tryck på Skift + Esc kortkommandon för att minimera det aktiva fönstret till systemfältsområdet.
 • Du kommer nu att se en ikon för det minimerade fönstret i systemfältet. Fönstret 4t Tray Minimizer innehåller också en lista över alla fönster som har minimerats till brickområdet. Du kan öppna det minimerade fönstret igen genom att klicka på dess ikon i systemfältet eller dubbelklicka på det i 4t Tray Minimizer-fönstret.

  Dessutom kan du minimera fönster till systemfältet utan att trycka på snabbtangenten Skift + Esc. För att göra det, högerklicka på deras Minimera-knappar.

  4t Tray Minimizer har några extra snabbtangenter som du kan använda. Om du trycker på Skift + Ctrl + M kortkommandon kommer alla fönster till systemfältet att minimeras. Du kan också trycka på Skift + Ctrl + R för att snabbt återställa alla fönster minimerade i facket.

  Du kan konfigurera om dessa kortkommandon från 4t Tray Minimizers inställningsfönster. Klicka på Visa och alternativ för att visa det inställningsfönstret. Välj fliken Tangentbord för att visa standardsnabbtangenterna. Dubbelklicka på en snabbtangent där för att få upp ett fönster för Ändra nyckelsekvens som innehåller inställningar för att ändra snabbtangenter. Välj den alternativa tangentkombinationen där och klicka på OK.

  4t Tray Minimizer lägger också till fem nya titelfältsalternativ till programvarufönster. För att komma åt dem, högerklicka på ett fönsters namnlist för att se dess snabbmeny. Sedan kan du välja Minimera till fack, Rulla ihop, Håll dig överst och Gör transparenta alternativ på snabbmenyn. Det finns också en 4t Tray Minimizer-undermeny från vilken du kan välja att lägga till det aktiva fönstret till undantagslistan.

  Snabbtangenterna för dessa titelradsalternativ är inaktiverade som standard. Du kan dock aktivera dem genom att markera kryssrutan Visa inaktiverade snabbtangenter på fliken Tangentbord. Markera kryssrutorna för de aktiva fönstersnabbtangenterna för att aktivera dessa kortkommandon.

  Om du vill lägga till ännu fler nya alternativ till fönstrets namnlist, kolla in eXtra Buttons och Chameleon Window Manager Lite. Den här guiden om att lägga till fler knappar i fönstrets titelrader ger ytterligare information om hur man använder dessa programvarupaket.

  Minska röran i aktivitetsfältet genom att minimera programvarans Windows till systemfältet

  Traymond, MinimizeToTray och 4t Tray Minimizer är alla användbara program för att minimera fönster till systemfältet med snabbtangenter. Genom att göra det kan du minimera aktivitetsfältet när du öppnar flera appar. 4t Tray Minimizer är utan tvekan det bästa av dessa tre program när det gäller funktioner. Men MinimizeToTray och Traymond är bärbara alternativ som du kan använda på vilken Windows-dator som helst utan att installera.