Hur man lindar text runt bilder i Google Dokument

Om du vill infoga en bild eller ett objekt i ett dokument är det relativt enkelt. Men att placera och få dem att stanna där du vill kan vara frustrerande. Radbrytningsfunktionen i Google Dokument gör allt detta mer hanterbart.

Vad är textbrytning?

Innan vi börjar är det bra att förstå hur Google Dokument hanterar bilder och hur det påverkar texten.

När du har infogat en bild i dokumentet får du tre alternativ: infoga, radbryta text och bryta text. Som standard ställer Google Dokument in textbrytningen på ”Inline”.

För den här inställningen hanterar Dokument bilden på samma sätt som ett annat texttecken i filen. Du kan placera den var som helst i en mening eller ett stycke, och den flyttas längs sidan på samma sätt som vilket texttecken som helst.

Om du väljer ”Wrap text” omger texten alla fyra sidor av bilden eller objektet och lämnar ett konsekvent gap mellan texten och varje bilds gräns.

De

Om du väljer ”Break text” å andra sidan, förblir texten ovanför och under bilden eller objektet, vilket bryter upp meningen eller stycket som du infogade den i.

Även om vi inte använder det här alternativet i den här guiden, är det ändå bra att känna till alla val du har.

De

Hur man lindar text runt en bild

Nu när du förstår alternativen, låt oss slå in lite text! För att komma igång, starta din webbläsare och gå till Google Dokument. Öppna ett dokument med några bilder som du vill linda text runt.

Om du inte har infogat din bild ännu, placera markören där du vill ha den, klicka på Infoga > Bild och välj sedan platsen för din bild.

Klick

Välj sedan bilden eller objektet och klicka sedan på ikonen Radbryt text i rutan som visas.

Du kan dra runt bilden och placera den var du vill i dokumentet. När du släpper den lindas texten automatiskt runt alla sidor av bilden.

Standardavståndet för marginalen (avståndet från kanten till texten) är 1/8 tum. Du kan dock ändra marginalen till allt från 0 till en tum – klicka bara på rullgardinsmenyn när du har valt bilden.