Hur man lär sig etisk hackning

Etisk hacking eller white hat hackers är säkerhetsexperter som hjälper organisationer att hantera säkerhetshot och skydda deras data. Detta kan låta lätt i dina öron, men i verkligheten är det ganska komplext och krävande. Men vad som är mer komplext är hur man lär sig hacka steg för steg och blir en etisk hackare. Detta är inte en process över en natt och kräver år av engagemang och träning. I den här artikeln kommer du att upptäcka hur du lär dig etisk hacking och de bästa plattformarna för att hitta hackingkurser i toppklass.

Hur man lär sig etisk hackning

Fortsätt läsa artikeln för att veta mer om hur du lär dig hacka steg för steg med början från grunderna. Kom alltid ihåg att resan till att bli den bästa etiska hackaren kanske inte är lätt men det är definitivt värt allt.

Hur man lär sig hacka steg för steg

Om du vill lära dig hacka steg för steg har du kommit rätt. Här kommer du att upptäcka färdplanen till att bli den bästa etiska hackern bit för bit.

1. Lär dig C-programmering

Som folk ofta säger, att förstå grunderna är det första och främsta du behöver för att bemästra vad som kommer härnäst. Om dina grunder inte är tydliga, kan allt annat bli skitsnack. På samma sätt, i etisk hacking, måste du lära dig C-programmering som om ditt liv beror på det.

C-programmering är ett av de mest populära, mångsidiga och vanligaste programmeringsspråken. Du kan använda det för både appar och teknologier samt göra basen cementerad för att lära dig Java, Python, C++, etc. Detta maskinoberoende språk delar upp programmet i flera moduler. Följaktligen kan du skriva varje modul fristående som tillsammans bildar ett enda C-program.

2. Lär dig andra programmeringsspråk

Bild av Anna från Pixabay

Efter C-programmering kommer den nya generationens tillägg som Java, Python, PHP, Perl, HTML, och så vidare. Så när du känner att du känner till den grundläggande instruktionen om C, måste du gå vidare till att lära dig andra programmeringsspråk.

Detta kommer att hjälpa dig att förstå varför många programmerare föredrar Python framför andra och hur man lär sig etiskt hackning från grunderna. För detta kan du antingen hänvisa till YouTube-videolektioner eller köpa böcker skrivna av kodningsexperter.

3. Lär dig UNIX

Om du kan något om hacking måste du ha hört talas om UNIX. Det är ett fleranvändaroperativsystem som är speciellt framtaget för bärbara datorer, stationära datorer och servrar. Eftersom dess GUI är ganska likt Windows, kan nybörjare lära sig detta med lätthet. Eftersom en stor del av det totala antalet servrar finns på UNIX, blir förståelsen av det en integrerad del av din resa mot att bli den bästa etiska hackaren.

4. Lär dig kryptografi

Bild av Paul Lee från Pixabay

Kryptografi används främst i SSL-baserad internetkommunikation och därför måste varje hackare förstå dess betydelse. Det är konsten och tekniken att säkra ömtålig information genom att använda koder. På detta sätt kan bara avsändaren och mottagaren komma åt informationen medan den förblir trams för resten.

Generellt sett är kryptografi användbar inom e-handel, bankomatkort, datorlösenord, etc. Som en etisk hackare måste du förstå praxis, regelbok och strategier som används inom kryptografi. Du måste också känna till de olika teknikerna och verktygen som används för att knäcka lösenord. Försök också att införliva lärande om krypteringsalgoritmer för att ta reda på vad som gör dem svåra att dekryptera även av experter.

5. Hitta kryphål i befintliga program

Foto av Kevin Ku på Unsplash

Vill du lära dig något nytt med ett mer praktikinriktat förhållningssätt är detta ett bra steg. Försök att implementera det du har lärt dig hittills och hitta sårbarheter i befintliga program. Detta kommer att hjälpa dig att förstå hacking från en djupare nivå genom att göra det möjligt för dig att vässa dina färdigheter varje dag. När allt kommer omkring, att identifiera en svaghet hos din fiende eller annan programvara är vad experthackare är bra på att göra. Till exempel är de vanligaste i Android konfigurationsfel, föråldrad programvara, buggar, öppna osäkra tjänster, etc.

6. Delta i säkerhetsprojekt med öppen källkod

Du kan delta i säkerhetsprojekt med öppen källkod som hålls av många hackwebbplatser på internet. De är tillgängliga för alla och alla med grundläggande hackingkunskaper kan ta del av sitt värdefulla bidrag till massans fördel. Dessutom kommer det också att öka din integritet som hacker och få dig att framstå som mer sammansatt och professionell.

7. Testa dina färdigheter med utmaningar

När du väl har vant dig vid grunderna för etisk hacking är det dags att testa dessa färdigheter och kunskaper. För detta är aktivt deltagande i onlinehackningsutmaningar en idealisk lösning. Bortsett från detta kan du också använda lärande webbplatser för att lära dig hacka genom att spela spel. Ja, du läste rätt. Många utbildningsplattformar kombinerar spel med hacking för att göra lärandet till en rolig process för alla elever. Varje utmaning eller nivå är noggrant utformad för att bädda in olika hackningskoncept.

8. Fortsätt att experimentera

När du har fått den grundläggande förståelsen för hacking måste du prova att experimentera för att få praktisk erfarenhet. Du kan till exempel ställa in ditt labb för att experimentera med olika operativsystem och applikationer. Du kan modifiera ditt labb genom att göra så många framsteg med högteknologiska prylar som du vill eller hålla det enkelt och sobert.

Här är de saker du bör tänka på innan du experimenterar med något:

  • Se alltid till att du har den senaste säkerhetskopian innan du gör några ändringar
  • Håll dig inom jurisdiktionerna för etisk hackning och vet när du ska sluta
  • Om du inte lyckas i början, fortsätt att improvisera och bli bättre för varje försök
  • Glöm inte att dokumentera dina framsteg och vad du lärde dig i varje experiment

9. Var konsekvent med vad du gör

Nyckeln till att bemästra allt är att vara konsekvent. Om du inte övar dagligen och anstränger dig för att lära dig något nytt kommer det att ge dig positiva resultat på lång sikt. På samma sätt, om du vill bemästra hur man lär sig etisk hacking, måste du upprätthålla konsekvens. Detta kan uppnås genom att läsa bloggar och e-böcker, titta på videolektioner och sedan implementera allt detta för att slutföra utmaningar.

10. Utforska den dolda webben

Bild av Gerd Altmann från Pixabay

Du kanske har hört talas om det mörka nätet men vet du vad det betyder? På lekmannaspråk är den mörka webben den del av internet som är tillgänglig endast för dem som vet hur man använder speciell programvara. Detta gör att de kan förbli ospårbara och behålla sin okränkbara anonymitet.

Intressant nog har det här mörka nätet också en legitim sida. Att vara en etisk hackare innebär att lära sig om denna del av internet tillsammans med andra kodningsspråk och programvara.

Hur man hittar den bästa kursen i etisk hacking online

Om du undrar hur du kommer igång med etisk hacking men inte är medveten om vad de faktiskt erbjuder kan det här hjälpa dig. För den oinformerade, en gratis kurs i etisk hacking med certifikat hjälper dig att lära dig hacka från grunden och bli ett proffs på bara några månader. Till exempel kommer du igång genom att finslipa dina databaskunskaper, nätverksfärdigheter, programmering, kryptografi, kunskaper i OS och så mycket mer.

Här är de 7 bästa plattformarna för att få tag på de bästa etiska hackningskurserna:

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Kan du själv lära ut etiskt hacking?

Ans. Ja, du kan utforska och lära dig etisk hackning på egen hand utan dyra resurser. Ändå kräver denna nisch enormt engagemang och hårt arbete för att utmärka sig i det du tränar.

Q2. Kan en nybörjare lära sig att hacka?

Ans. Ja, en nybörjare kan lära sig att hacka genom att använda gratisresurser, videolektioner och e-böcker på internet. Det finns olika hackningskurser och program som lär ut hacking från grunden utan dold avgift.

Q3. Är etisk hacker lätt att lära sig?

Ans. Allt är lätt i den här världen om du anstränger dig hårt för att få det att fungera under alla förhållanden. Trots det är det viktigt att komma ihåg att hacking inte är en barnlek. Du kan forma din karriär i det om du ägnar tillräckligt med tid och energi för att bli den bästa etiska hackaren.

***

Många organisationer, storskaliga företag och statliga myndigheter kräver att hackare skyddar sin data och information. Det är trots allt en av de mest avgörande aspekterna, och att förlora det kan orsaka ekonomisk förlust. Det är därför det finns en stor efterfrågan på etiska hackare. Genom att lära dig hur du lär dig etisk hackning kan du bidra till samhällets välfärd och öka dina kunskaper och färdigheter om cybersäkerhet.