Hur man lägger till radnummer i Google Dokument

Spread the love

Om du arbetar med långa dokument i Google Dokument kan du behöva lägga till radnummer för att göra referenser och samarbete enklare.

Som tur är har Google Docs en inbyggd funktion som automatiskt lägger till radnummer i dokumenten. När den är aktiverad kommer funktionen automatiskt att beräkna och visa siffror bredvid varje rad i dokumentet.

Du kan också anpassa radnumren så att de passar dina behov. Följ stegen nedan för att lära dig hur du lägger till radnummer i Google Dokument.

Hur man lägger till radnummer i Google Dokument

Genom att lägga till radnummer i Google Dokument blir det lättare för dig att referera till specifika rader i långa dokument, särskilt när du samarbetar med andra. Både personliga Google-konton och Workspace-konton har tillgång till radnummerverktyget.

  Webbapplikation vs webbplats

Radnummer är ganska lätta att ställa in i Google Dokument. Radnummer kommer dock inte att visas i Google Dokuments sidlösa format. Ditt dokument måste vara inställt på standardvisningsformatet för Pages innan du kan se radnummer i Google Dokument. Så här kan du dubbelkolla detta:

 • Öppna Google Dokument och gå till Arkiv-menyn.
 • Välj Sidinställningar från rullgardinsmenyn.
 • Välj fliken Sidor i det nya popup-fönstret.
 • Klicka på Ok.
 • Du kan lägga till radnummer i ditt dokument när du har fått det ur vägen. Process- och anpassningsalternativen liknar att lägga till radnummer i Microsoft Word.

 • Gå till menyn Verktyg.
 • Välj Radnummer från rullgardinsmenyn.
 • Markera kryssrutan bredvid Visa radnummer i sidofältet för radnummer.
 • >Detta kommer att aktivera radnummer för ditt dokument. Som standard visas radnummer i inkrementell ordning genom hela dokumentet. Du kan dock ändra den här inställningen om den inte passar dina behov.

    Hur man lägger till flera Google-konton i din webbläsare

  Du kan starta om radnummer för varje sida eller avsnitt med alternativen i avsnittet Linjenumreringsläge.

  Du kan välja vilka delar av dokumentet som ska numreras genom att använda alternativen i avsnittet Tillämpa på. Dessutom kommer radnummer att visas när du skriver ut dokumentet.

  Fördelar med att använda linjenummer i Google Dokument

  Du kan dra nytta av att använda radnummer i ditt Google Dokument-dokument i många scenarier. För att nämna några:

  • Radnummer kan vara en oerhört användbar funktion om du behöver markera eller referera till en viss rad eller avsnitt i ett akademiskt dokument.
  • När du arbetar med långa eller komplexa professionella dokument kan radnummer öka dokumentets läsbarhet och navigering genom att ge en tydlig referens till specifika innehållspositioner.
  • Radnummer är avgörande för att förbättra samarbetet med externa bidragsgivare på Google Dokument, eftersom de erbjuder en konsekvent metod för att referera till specifika delar av innehållet.
  • Radnummer hjälper dig att redigera och korrekturläsa dokument genom att du kan lokalisera områden som kräver uppmärksamhet.
  • Jurister använder ofta radnummer för att lokalisera specifika delar av ett dokument, vilket gör det till ett värdefullt verktyg inom det juridiska området.
    7 Deepfake-appar för att skapa de bästa memes

  Linjenummer Förbättrar navigeringen inom Google Dokument

  Att lägga till radnummer i Google Dokument kan vara en användbar funktion för både akademiker och proffs. Med den här funktionen behöver du inte längre installera tillägg från tredje part bara för att inkludera radnummer i dina dokument.

  Den här funktionen är särskilt användbar för längre dokument, och du kan enkelt anpassa den för att passa dina specifika behov för att göra ditt dokument mer tillgängligt och användarvänligt.