Hur man lägger till och tar bort teman i Chrome

Google Chrome låter dig anpassa din upplevelse med teman för att göra saker lite roligare, och med den senaste lanseringen av Googles internt designade utseende försöker den påminna oss om att teman fortfarande finns. Så här installerar och tar du bort dem.

Hur man installerar teman

Google släppte nyligen ett gäng nya teman – 14 för att vara exakt – som förändrar hur du ser på din webbläsare. Även om dessa inte är de enda teman du kan ladda ner, påminde det oss om hur användbar Chromes ofta bortglömda temanfunktion är.

Börja med att starta Chrome och gå till Chrome Web Store för teman. Du kan bläddra efter teman med hjälp av sökfältet, kategoriväljaren (även om de enda två alternativen är Google och artister), eller efter betyg.

När du har hittat ett tema som passar ditt humör klickar du på det för att gå till temats sida.

Klicka på ”Lägg till i Chrome” för att lägga till den i Chrome.

Observera att när du lägger till ett tema i Chrome synkroniseras det med ditt Google-konto – om du konfigurerar synkronisering av Chrome med ditt Google-konto – så om du loggar in på Chrome på en annan enhet synkroniseras temat med den enheten också. Du kan förhindra det genom att gå till Inställningar > Synkronisera och inaktivera ”Teman” där.

När temat är installerat förvandlas ikonen ”Lägg till i Chrome” till en gråtonad ikon för ”Lägg till i Chrome”.

Temat tillämpas sömlöst på din webbläsare utan att du behöver starta om den.

Hur man tar bort ett tema

När du vill installera ett nytt tema, gå igenom samma process som beskrivs ovan. Men om du bara vill återgå till det klassiska, måste du återställa Chrome till standardtemat.

Starta Chrome, klicka på menyikonen och klicka på ”Inställningar” eller skriv chrome://settings/ i adressfältet för att gå direkt dit.

Rulla ned tills du ser avsnittet Utseende och klicka sedan på ”Återställ till standard” under Teman.

Eftersom Chrome bara håller reda på det senaste temat du har installerat behöver du inte ta bort några andra teman. Så fort du klickar på knappen går allt tillbaka till hur det brukade vara i början: grått och vitt.