Hur man lägger till Google Kalender på Mac

Undrar du hur man lägger till Google Kalender på Mac?

Google Workspace är det bästa valet för miljoner, med tanke på att det erbjuder Gmail, Google Drive och Google Kalender gratis om du inte vill betala och få ut fler funktioner av dem.

Hur bekvämt det än är, om du äger en MacOS-enhet skulle du bli lite ledsen över att veta att det inte finns något Google Kalender-program tillgängligt för Mac.

Du kan helt enkelt gå till din webbläsare och öppna den därifrån, men låt oss inse det, det har ingen tid med. Det här kan vara en riktig situation om du till exempel äger en Android-mobil och en MacBook.

Att skapa en händelse i din Google Kalender med din telefon kommer inte att dyka upp i din Macbooks Apple Calendar, och du kanske bara missar det om du inte kontrollerar din telefon regelbundet… eller gör det?

I det här inlägget avslöjar jag hur du lägger till Google Kalender på Mac för att säkerställa att du aldrig missar en påminnelse.

Finns det en skrivbordsapp för Google Kalender?

Google Kalender har utformats som en webbläsarbaserad app. Även om den har en app för Android och iOS, finns det ingen skrivbordsklient för Mac. Det betyder att om du vill använda det måste du göra det i din föredragna webbläsare. Du kan göra det genom att skriva Calendar.Google.com i webbläsarens adressfält. Den kan också nås via ditt Gmail-konto.

Medan vissa människor är bra med att använda webbläsaren för att möta deras Google Kalender-behov eftersom de redan måste ha appen på sina telefoner, behöver vissa människor (som jag, duh) den direkt på skrivbordet. Det gör det så mycket lättare att få ordning på min verksamhet. Tack och lov finns det ett sätt att använda Google Kalender på Mac.

Läs också: Google Workspace Individual: Allt du behöver veta

Fördelar med att använda Google Kalender med Macs kalender

Om du är något som jag, har du kalendrar inställda på många olika platser, inklusive klottrade i anteckningsböcker, antecknade på post-its och begravda i slumpmässiga appar.

Nu, om du också jonglerar mellan Google Kalender och den inbyggda Kalender-appen på din Mac, skulle du gärna testa den här ”lösningen” för att använda dem tillsammans på din Mac-dator. Att länka samman dessa två kalendrar kan vara en absolut spelväxling.

Låt oss kolla in några av de många fördelarna med att synkronisera din Google Kalender med Mac Calendar-appen.

#1. Missa aldrig ett viktigt datum 📆

Det är lätt att dubbelboka dig själv av misstag eller missa ett viktigt datum när du använder flera kalendrar. Anledningen är att den specifika händelsen fanns i din Google-kalender och inte din Mac, eller vice versa.

Tack och lov, när du kopplar ihop dessa två kalendrar, dyker varje händelse du lägger till i den ena automatiskt upp i den andra. Det är som att ha en backup sångare, så att du aldrig missar en ton.

Detta innebär färre olyckor och mer kontroll över dina händelser och uppgifter.

#2. Få besked om vad som är viktigt 🔔

Aviseringar kan vara en välsignelse och en förbannelse. De flesta gånger är de hjälpsamma, men ibland är de bara direkt irriterande, särskilt om de kommer från spammare.

När du synkroniserar din Google Kalender med din Macs kalender kan du anpassa dina aviseringar för att få precis rätt mängd aviseringar.

Oavsett om du föredrar en mild ping en timme före ett evenemang eller en varning i helskärm som påminner dig om det stora mötet imorgon, kan du anpassa din varningsstil genom att ansluta dessa kalendrar. Du behöver bara ställa in den en gång, så kommer den att harmonisera över plattformarna. Ganska söt!

#3. Krydda dina evenemang ✨

Låt oss inse det: vi älskar alla lite anpassning och personalisering. Det är som att ge din kalender lite av din egen personlighet.

När du synkroniserar din Google-kalender med din Mac speglas dina händelser, och det gör alla dessa härliga färgkoder och ikoner också.

  • Har du tränat? Infoga en cool hantel-emoji.
  • Middagsdejt? Kanske en liten tallrik med hjärtat-ögon-emoji.
  • Ha ett möte? Använd en portföljemoji.

Genom att visualisera din dag med färger och emojis får din kalender att se mindre ”blah” och mer ”ta-da!” Dessutom är det ett otroligt sätt att snabbt se och förstå hur din dag ser ut.

Nu när vi vet fördelarna med att synkronisera båda dessa kalendrar på Mac, låt oss lära oss hur man gör det.

Hur man lägger till Google Kalender på Mac

Du kan inte lägga till Google Kalender-appen direkt på din Mac, men du kan integrera den i din Apple-kalender och synkronisera alla dina poster. Så här kan du gå tillväga:

Steg 1: Se till att ditt MacOS och din Apple-kalender är uppdaterade. För att uppdatera din Mac-programvara, gå till Apple-menyn > Systeminställningar > Allmänt > Programuppdatering.

Steg 2: Öppna Kalender-appen på din Mac och gå till Kalender > Inställningar.

Steg 3: Öppna fliken Konton och klicka på symbolen + (Lägg till).

Steg 4: Du kommer att se ett gäng alternativ; välj Google bland dem och fortsätt.

Steg 5: Logga sedan in med ditt Gmail-konto och följ helt enkelt stegen på skärmen.

Steg 6: Allt klart! Nu kan du gå till fliken Konton och använda alternativet Uppdatera kalendrar för att välja hur ofta du vill att både kalendern, Google och Apple, ska synkroniseras.

Därifrån bör alla händelser eller poster som du markerar i din Google-kalender också visas i din Apple-kalender. Här skapade jag till exempel en händelse i min Google-kalender angående ett möte med min chef.

Som du kan se visas samma händelse även i min Kalender-app på Mac.

Det finns dock vissa begränsningar för ovanstående metod. Eftersom du inte exakt har Google Kalender på din Mac är det bara integration; du går miste om vissa funktioner som rumsschemaläggning, e-postaviseringar och att skapa nya Google-kalendrar, för att nämna några.

Det finns dock inget du kan göra åt det. Den goda nyheten är att det finns några appar från tredje part som kan ge dig fler funktioner och fördelar för att effektivisera dina uppgifter.

Alternativ till Google Kalender

#1. BusyCal

Du kan prova BusyCal tillhandahålls via Setapp. Det erbjuder användbara funktioner, såsom ett rent och flexibelt gränssnitt, lägga till att göra, enkla redigeringar och anpassade varningar.

Min favorit är dess inbyggda reseapptid. Anta att du precis har bokat ett möte på din närmaste Starbucks med en potentiell kund men måste också ta hänsyn till restiden. Denna inbyggda reseapp integreras med din Macs plats- och karttjänst och låter dig veta hur lång tid det skulle ta att nå din destination. Propert!

#2. Flytta

Jag rekommenderar också att kolla in Shift, en hanteringsapplikation för stationära datorer, som är bra för någon som gillar att hålla ordning på saker och ting. Det hjälper dig att eliminera klustret som skapas genom att ha flera appar och webbläsare öppna samtidigt.

Den integrerar alla dina vardagliga verktyg i en enda app. Med Shift kan du komma åt dina sociala medieappar (som Facebook och Instagram), meddelandeappar (till exempel WhatsApp och Messenger), Google Workspace-appar och arbetsyteverktyg (Slack, en av många), allt från en enda programvara utan att förlora åtkomst till dina föredragna Chrome-tillägg.

Att använda det här smarta verktyget kan göra ditt arbetsflöde smidigare och ge mer produktivitet.

Avslutande tankar

Google Kalender är en användbar del av Googles ekosystem, som kan effektivisera alla våra funktioner och få ordning på våra dagliga att göra, möteslänkar, viktiga datum och allt däremellan.

Om du äger en Mac och vill använda Google Kalender kan de ovan nämnda stegen hjälpa dig att göra det. Om du vill ha mer vet du också om några ytterligare appar för att få ordning på ditt företag.

Kolla sedan in de bästa AI-kalendrarna för enkel mötesschemaläggning.