Hur man lägger till flera rader i en cell i Google Sheets

Spread the love

Google Kalkylark är ett av de bästa verktygen för att hålla reda på allt du gör. Från att slutföra dagliga uppgifter till att hålla register över dina månatliga utgifter, Google Sheets är din one-stop-shop. Men du kommer ofta att behöva stapla text i en cell i Google Sheets, vilket kan vara en uppgift för många människor. Oroa dig inte eftersom du i den här artikeln kommer att lära dig hur Google Sheets flera rader i en cell fungerar.

Hur man lägger till flera rader i en cell i Google Sheets

Fortsätt läsa den här artikeln för att utforska lägga till Google Kalkylark lägg till flera rader text i en cell.

Google Spreadsheet Break Line

Celler i Google Kalkylark kan innehålla flera tecken. Men när informationen ökar, visas antingen tecknen över den intilliggande cellen eller döljs från vår syn. Du kanske tror att det kan hjälpa dig att öka bredden på en kolumn, men detta är inte alls möjligt för personer med en stor datamängd.

Det är då radbrytning kommer till din räddning. Den visar innehåll på det mest effektiva sättet som möjligt utan att hindra cellens ursprungliga storlek.

Metod 1: Använd kortkommandon

Du kan enkelt ange en radbrytning i en cell i Google Sheets genom kortkommandon som visas nedan.

  Hur man tar bort sidbrytningar i Word

1. Öppna Google Kalkylark på din bärbara Windows-dator.

2. Dubbelklicka på cellen där du vill lägga till en rad.

3. Tryck på Alt + Enter samtidigt för att lägga till en radbrytning.

Metod 2: Byt ut tecken med radbrytning

Det är möjligt att använda kortkommandot så länge du anger data manuellt. Men med stora datamängder kan du spara tid och energi genom att använda en enkel formel. Så om din data innehåller kommatecken för att skilja en sak från en annan, kan du helt enkelt ersätta kommatecken med en radbrytning. Det här är ett effektivt sätt att lägga till flera rader i Google Kalkylark i en cell.

Obs! Innan du använder formeln, se till att radbrytningstext för celler är aktiverad. För det, ta en noggrann titt på vår guide om Hur man snabbt slår in text i Google Sheets?

1. Gå till Google Kalkylark

2. Ange data och separera värden med kommatecken till en valfri cell

3. Klicka på en tom cell och skriv in formeln nedan. Kom ihåg att den här cellen kommer att hålla de nya värdena.

=SUBSTITUTE(A2,", ",CHAR(10))

Obs: Försök inte generera utdata i samma cell där dina data finns eftersom det kommer att skapa ett fel. A2 representerar cellnumret där dina data finns och kommatecken representerar värdet som du vill ersätta med en radbrytning. På samma sätt är CHAR(10) ASCII-koden för en radbrytning.

Hur delar jag upp en cell i tre rader i Google Sheets?

Har du någonsin undrat hur du kan dela upp två olika typer av information inom en cell i olika rader? Om så är fallet är du inte ensam eftersom denna tanke ofta besvärar nybörjare.

  Så här gör du din första NFT (och listar den till salu!)

1. Öppna Google Kalkylark och klicka på cellen som du vill dela

2. Klicka på Data följt av Dela text till kolumner

3. När separatorn dyker upp väljer du Identifiera automatiskt

Hur får jag allt att passa in i en cell i Google Sheets?

Hittills kanske du har förstått hur Google Spreadsheets brytlinje fungerar så låt oss gå vidare till nästa del. Är det inte frustrerande när du försöker passa in en stor databas i en cell, och det ser konstigt ut. Tja, du kan lära dig att passa allt och ändå få det att se organiserat ut med bara ett enkelt knep. Följ dessa steg för att stapla text i en cell i Google Kalkylark.

1. Markera alla celler med Ctrl + A-tangenterna samtidigt.

2. Klicka på Format följt av Wrapping.

3. Välj nu Wrap från menyn, och voila!

Så här kan du stapla text i en cell i Google Sheets.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Kan du infoga en paus i ett Google Sheet?

Ans. Ja, du kan infoga en paus i ett Google-kalkylark genom att använda de ovan nämnda metoderna.

Q2. Hur passar du in lång text i en enda cell med flera rader i Google Sheets?

Ans. Som nämnts tidigare kan du lägga till flera rader i en enda cell på Google Sheets med tangentkombinationen Alt + Enter. En annan ersättningslösning för att lägga till flera rader i Google Sheets är att trycka på Ctrl + Enter.

Q3. Hur lägger jag in flera rader i en cell i Google Kalkylark?

  Hur man använder RetroArch på en PC eller mobil enhet

Ans. Du kan manuellt lägga till flera rader inom ett enda Google Sheets på bara några sekunder. Allt du behöver göra är att markera cellen där du vill lägga till flera rader och placera markören där du vill infoga radbrytningen. Tryck sedan på Alt + Enter och se magin.

Q4. Hur infogar man en radbrytning?

Ans. Som nämnts tidigare kan du lägga till en radbrytning i Google Sheets med Alt + Enter-tangenterna samtidigt.

F5. Hur staplar man ord i en cell i Google Sheets?

Ans. För att göra detta klickar du på cellen > Format > Wrapping > Wrap.

***

Med åren har Google Sheets blivit oumbärligt för utbildningsinstitutioner och organisationer. Det hjälper människor att ligga steget före i spelet med korrekt ledning. Men att hantera olika typer av information och ändå få den att se organiserad ut kan vara besvärligt. Lyckligtvis gör de ovan nämnda metoderna Google Sheets flera rader i en cell till en bit av kakan. Låt oss veta vilken metod som fungerade för dig. Om du har några förslag eller frågor till oss, vänligen meddela oss i kommentarsfältet.