Hur man lägger till flera Google-konton i din webbläsare

Google-konton är nyckeln till produktivitet. Du kan ha mer än en av olika anledningar, oavsett om det är av jobb eller personliga skäl. Men att hantera dem kan vara ett krångel, särskilt om du fortsätter att logga in och ut dem och jonglerar med fönster i olika webbläsare.

Lyckligtvis kan du lägga till flera Google-konton i din webbläsare och växla mellan dem efter behov. Så här kan du göra detta i alla webbläsare.

Chrome-profiler kontra Google-konton

Först bör du veta att en Google Chrome-profil inte är detsamma som att lägga till ett Google-konto i din webbläsare. Ja, du kan skapa en Chrome-profil och använda den för att separera ditt arbete och privatliv. Du kan också tilldela ett Google-konto till varje profil, men att lägga till ett konto i din webbläsare är annorlunda eftersom det inte öppnar ett nytt fönster för ditt arbete. Genom att lägga till ett konto kan du göra allt ditt arbete i ett profilfönster.

Vi rekommenderar dock att du ställer in anpassade Chrome-profiler för att dela upp dina aktiviteter och skapa gränser. Du kommer åt Chrome-profiler genom att klicka på din profilikon i Chromes adressfält. Därifrån kan du lägga till eller byta till andra Chrome-profiler.

Du måste komma åt Google-konton när du loggar in på en Google-baserad tjänst, som skiljer sig från Chrome-profiler. Dessa profiler finns inte utanför Google Chrome, så du måste logga in på dina konton i någon annan webbläsare.

Hur man lägger till ett nytt Google-konto

För syftet med den här guiden kommer vi att visa dig hur du lägger till ett nytt Google-konto med Gmail. Men du kan göra detta med vilken annan Google-tjänst som helst som Google Foton, Google Drive eller Google Dokument. Följ stegen nedan för att komma igång:

 • Gå till Gmail och vänta på att den ska öppnas.
 • Hitta din profilikon längst upp till höger på sidan och klicka på den. Klicka inte på profilikonen i webbläsarens adressfält; de kan se likadana ut, men de är inte samma sak.
 • Klicka på Lägg till ett annat konto längst ner i listan.
 • Din webbläsare öppnar en ny flik för att ange dina Google-kontouppgifter.
 • Ange den alternativa e-postadressen och klicka på Nästa, ange sedan lösenordet och klicka på Nästa. När du är klar öppnas en annan Gmail-flik med det kontot inloggat.
 • Gå tillbaka till den ursprungliga Gmail-fliken och uppdatera den.
 • Öppna din Google-profilmeny igen och du bör se kontot som ett av kontona du kan byta till.
 • Dessa steg fungerar även på Safari, Edge, Brave, Opera, Firefox och alla andra webbläsare.

  Du kan lägga till konton och hålla dem inloggade så här för att undvika att förlora kontona. Google skulle kunna ta bort inaktiva konton, så även om du inte behöver dem regelbundet är det bra att hålla kontona inloggade ifall du behöver dem.

  Hur man växlar mellan Google-konton

  Att växla mellan Google-konton är identiskt med att lägga till ett nytt. Leta efter din profilikon på valfri Google-tjänst och välj det konto du vill byta till, så öppnas en ny flik med den.

  Men det finns några saker att tänka på:

  • Google kommer automatiskt åt dokument (formulär, dokument, kalkylark, etc.) med skaparkontot. Låt oss till exempel anta att du använde konto A för att skapa ett Google Dokument-dokument. När du klickar på länken för att öppna dokumentet kommer Google automatiskt att logga in dig på konto A, även om du använder konto B för att klicka på länken. Du kan byta tillbaka manuellt om du vill.
  • Vissa Google-tjänster, som YouTube, har en annan meny. Där måste du klicka på din profilikon och sedan Byt konto för att öppna Google-kontomenyn. YouTube har också information om de kanaler som är kopplade till det kontot.

  Google förstår att många av dess användare har flera konton och försöker tillgodose det i alla sina tjänster.

  Hantera flera Google-konton enkelt

  Efter detta behöver du inte jonglera med webbläsare eller fönster bara för att komma åt olika konton. Tack vare Googles enkla kontohanteringsintegration kan du göra allt från samma fönster och samma webbläsarprofil. Men den här funktionen är inte begränsad bara till webbläsare; du kan ställa in den på en Android-telefon eller surfplatta också.