Hur man lägger till en skrivare till en Chromebook

Nyckel takeaways

  • Det är enkelt att lägga till en skrivare på en Chromebook. Gå bara till inställningsmenyn, välj Utskrift under Avancerade alternativ och lägg till din skrivare i din profil.
  • Se till att du är på samma Wi-Fi-nätverk som din skrivare om du vill ansluta trådlöst. För USB-skrivare ansluter du bara din Chromebook med en kabel.
  • För att börja skriva ut, öppna Dokument-appen, skriv ditt dokument, tryck på Ctrl + P för att öppna skrivaralternativ och klicka på utskriftsknappen. Chromebook stöder alla större skrivarmärken.

En Chromebook är till skillnad från de flesta traditionella bärbara datorer du kommer att stöta på. Den kör ett webbaserat operativsystem som kallas Chrome OS, vilket gör det till en modern och mångsidig enhet att äga.

Men ibland kan till och med utföra rudimentära uppgifter som att installera skrivare vara skrämmande för nya användare med tanke på Chromebooks unika gränssnitt. Låt oss ta en titt på hur du kan lägga till eller ansluta en skrivare till din Chromebook i några enkla steg.

Du hittar dina skrivaralternativ under inställningsmenyn på ChromeOS. Tryck på sökknappen på ditt tangentbord och skriv sedan ”inställningar” i sökfältet som visas. Välj Inställningar från resultaten.

Klicka på Avancerat, som finns i den vänstra menyraden.

Välj Utskrift under rullgardinsmenyn Avancerade alternativ.

Steg 2: Lägga till skrivaren i din profil

Utskriftsprofilen är där dina konfigurerade skrivarinställningar lagras och hanteras för att göra utskrift på en Chromebook enklare.

I menyn Utskrift väljer du alternativet Skrivare.

Klicka sedan på knappen Lägg till skrivare.

Din Chromebook kommer att visa dig en lista över alla skrivare som den kan hitta. Välj den skrivare du väljer och klicka sedan på knappen Lägg till för att spara den under din skrivarprofil.

Om du vill ansluta till din skrivare via Wi-Fi, se till att du är på samma Wi-Fi-nätverk som din skrivare. För en USB-kabelskrivare ansluter du bara din Chromebook till skrivaren via kabeln.

Steg 3: Börja skriva ut med din Chromebook

När du har anslutit din Chromebook till skrivaren är du nu redo att skriva ut från Chromebook.

Tryck på sökknappen på ditt tangentbord och skriv Dokument i sökfältet för att få fram Dokument-appen för ordbehandling. Klicka för att starta appen och välj sedan en tom mall.

Skriv valfri text i dokumentet, till exempel ”Testutskrift”.

Tryck på tangentbordsgenvägen Ctrl + P Chromebook för att öppna skrivaralternativen. Din konfigurerade skrivare är inställd för dig som standard.

Gå vidare och klicka på knappen Skriv ut för att skriva ut ditt dokument från Chromebook.

Det är lätt att lägga till en skrivare på en Chromebook

Chromebook stöder alla större skrivarmärken som Canon, HP, Epson, Brother etc. Oavsett märke bör det vara relativt enkelt att lägga till en skrivare till din Chromebook och sedan skriva ut dokument.

Om du har en gammal dator liggande kan du installera ChromeOS Flex, som är superlätt och väldigt intuitivt. Och ja, du behöver ingen Chromebook för att köra ChromeOS Flex.