Hur man lägger till en röst-PIN till ditt Amazon Echo

Om du har en Amazon Echo-högtalare med en rad funktioner eller färdigheter aktiverade, då är det viktigt att se till att inga obehöriga personer använder Alexa för att komma åt privat information eller göra köp utan din tillåtelse.

Det är här en PIN-kod kan komma till användning. Du kan skydda vissa känsliga element med en röststyrd PIN-kod, vilket håller dig och andra användare säkra. Så, hur fungerar det här och hur kan du aktivera det?

Behöver du ställa in en PIN-kod för My Amazon Echo?

De flesta av oss har PIN-skydd inställt på våra telefoner eller bärbara datorer, men att använda en PIN-kod på din smarta högtalare är mycket mindre vanligt. Finns det verkligen någon anledning att ställa in en PIN-kod på ditt Echo?

Det är viktigt att först notera att en PIN-kod inte blockerar alla funktioner. Någon utan PIN-koden kan använda Alexa för enkla funktioner, som att ställa en enkel fråga, hoppa över ett spår eller sätta på och stänga av högtalaren. Snarare skyddar denna PIN-kod kompetens.

Alexa-färdigheter är små tilläggsfunktioner som du kan använda för att göra mer med din högtalare. Med dessa färdigheter kan du kolla vädret, lyssna på ljudböcker, spela spel, lära dig popkultur och till och med lära dig dagliga modeord. Det finns en oändlig lista med fantastiska Alexa-färdigheter du kan lägga till din enhet, men vissa av dessa färdigheter kräver mer känslig åtkomst och information.

Till exempel finns det olika Alexa-färdigheter som låter dig styra dina smarta hemenheter, som dina smarta glödlampor och smart termostat. Vissa färdigheter gör att du kan starta din EV innan du går in i den, och färdigheter som låter dig kontrollera ditt bankkontosaldo och göra betalningar. Uppenbarligen finns det ganska mycket som en illvillig individ kan komma undan med med enkla röstkommandon.

För att skydda sig mot ett sådant hot är det klokt att ställa in en Alexa röst-PIN. När du säger denna PIN-kod högt till din Alexa-högtalare kan du komma åt skyddade färdigheter.

Så hur kan du göra detta?

Hur man ställer in en Alexa Voice PIN

För att ställa in en Alexa röst-PIN måste du först gå till Alexa-appen för iOS eller Android. Gå sedan till fliken Mer längst ner till höger på skärmen.

Härifrån väljer du Inställningar > Din profil och familj > PIN-kod. När du har valt det här alternativet måste du bekräfta ditt mobilnummer som en säkerhetsåtgärd. Amazon skickar dig en bekräftelsekod via sms, som du sedan anger i appen. Nu kan du ställa in din fyrsiffriga PIN-kod.

Se också till att se fler sätt du kan behålla din integritet när du använder Alexa.

En Alexa Voice PIN-kod håller dig säker

Genom att ställa in en enkel Alexa röst-PIN kan du hålla din privata information säker och säkra konton som är anslutna till din Alexa-enhet. Det tar bara en minut eller två att installera, och det kan skydda dig från nyfikna eller illvilliga individer.