Hur man lägger till eller ersätter objekt i dina foton med Luminar Neos GenSwap AI-verktyg

Viktiga takeaways

  • Luminar Neos GenSwap-verktyg låter fotografer enkelt ersätta eller lägga till objekt i sina bilder för perfekta kompositioner.
  • GenSwap är en del av Luminar Neos andra generativa AI-verktyg, släppt i november 2023.
  • Användare kan uppdatera till den senaste versionen av Luminar Neo för att komma åt GenSwap-verktyget, öppna sina foton i katalogen och använda GenSwap-verktygsfältet för att borsta över området för att ersätta eller lägga till objekt på nolltid.

Med Luminar Neos senaste generativa AI-funktion, GenSwap, kan fotografer enkelt ersätta eller lägga till objekt i sina bilder för perfekta kompositioner. Fortsätt läsa för att lära dig hur du använder GenSwap för enkel kreativ kontroll över dina bilder.

Den 16 november 2023 släppte Luminar Neo – Skylums AI-fotoredigeringsprogram – sitt andra generativa AI-verktyg, GenSwap.

Medan Luminar Neos fokus är fotoredigering med en AI-twist, vågade den sig på generativa AI-verktyg först i oktober 2023 när den tillkännagav AI GenErase-verktyget för att ta bort fotodistraktioner. GenErase låter fotografer ta bort distraherande element i annars vackra bilder; GenSwap har kommit för dig att byta ut eller lägga till element med bättre passande val.

GenSwap är det andra av tre generativa AI-verktyg som Luminar Neo lägger till i sin mjukvara 2023. Det tredje generativa AI-verktyget, GenExpand, kommer i december 2023, och det kommer att tävla mot Photoshops Generative Expand och Canvas Magic Expand-verktyg.

Hur man använder GenSwap i Luminar Neo

GenSwap är ett lättanvänt verktyg med ett användbart verktygsfält, och resultaten är av hög kvalitet. Ta reda på hur du använder GenSwap för att lägga till eller ersätta element i dina foton nedan.

Steg 1: Uppdatera till Luminar Neo 1.16.0

För att få den senaste uppdateringen bör du prenumerera på Luminar Neo från de olika abonnemangsplaner som erbjuds. För nya användare, gå till Luminar Neos prenumerationssida för att hitta den nivå som passar dig. Priserna börjar från $14,95 för en månad.

Om du redan är en Luminar Neo-prenumerant kan du uppdatera till den senaste versionen från den installerade programvaran.

För att uppdatera, öppna Luminar Neo och navigera till Luminar Neo > Sök efter uppdateringar. Installera uppdateringen från popup-fönstret. När det är installerat, stäng Luminar Neo-applikationen och öppna den igen för att avslöja GenSwap-verktyget och andra uppdaterade tillgångar.

Steg 2: Öppna dina foton i katalogen

Om du redan har laddat upp foton till din katalog som du vill använda, välj Alla foton och hitta det foto du vill redigera med GenSwap.

För att ladda upp nya bilder, välj Katalog längst upp och sedan Lägg till foton i menyn till vänster. Hitta och välj dina foton och välj sedan Lägg till för att importera dem till din Luminar Neo Catalog.

I katalogfönstret väljer du det foto du vill redigera. Du kan bara redigera ett foto åt gången med GenSwap-funktionen.

Steg 3: Öppna GenSwap

Du kan komma åt Luminar Neos generativa AI-verktyg direkt från fotokatalogen istället för förinställningarna eller redigeringsfönstren. Efter uppdateringen kommer GenSwap att visas under Generativa verktyg på höger sida av katalogsidan; välj det.

Din bild öppnas på GenSwap-sidan och under den finns GenSwap-verktygsfältet. Verktygsfältet innehåller titeln på verktyget du använder (inte att förväxla med de andra generativa AI-verktygen), ångra- och gör om-knappar, en förhandsvisningsvisare, zoomalternativ, välj- och avmarkeringsknappar, ett skjutreglage för borststorlek, en återställningsknapp , och slutligen den magiska Swap-knappen.

Steg 4: Borsta över området som ska ersättas eller läggas till

Som standard visas maskeringsborsten för GenSwap-verktyget. Använd storleksreglaget för att bestämma hur stor eller liten din borste ska vara, borsta sedan över området du vill byta ut eller lägga till ett helt nytt föremål till.

Om du ersätter ett befintligt element i ditt foto, maskera över alla delar av det inklusive skuggor och reflektioner. Inkludera ett buffertområde runt kanten på det befintliga elementet också.

För att lägga till ett nytt element, borsta en generisk form eller område där du vill att objektet ska visas.

Om det behövs, förfina ditt val genom att välja Avmarkera för att i huvudsak förvandla borsten till ett sudd. Avmarkera sedan – eller radera – delar av masken för att förfina dess form.

Steg 5: Skriv din prompt

Efter att penselmasken är målad kommer GenSwap-promptrutan att visas. I den här rutan, använd adjektiv och substantiv för din beskrivande prompt. Det finns inget behov av metaverb som ”lägg till”, ”generera”, ”ersätt” eller ”skapa”.

Din prompt kan vara upp till 256 tecken lång, så var så detaljerad som du vill och gör din prompt så tydlig som möjligt.

Steg 6: Välj Byt

Det sista steget för din generativa bild är att välja Swap i GenSwap-verktygsfältet. Luminar Neo tar ett par minuter att behandla din förfrågan, och du bör säkerställa en stabil internetanslutning för att slutföra GenSwap AI-uppgiften.

När din nya bild har skapats kan du använda Förhandsgranska i verktygsfältet för att visa eller dölja det generativa tillägget för att se den ursprungliga bilden kontra det nya resultatet.

Om du inte gillar resultatet, tryck på Byt igen för att återskapa från samma prompt. Alternativt kan du skriva om prompten eller förfina ditt urvalsområde för en alternativ bild.

När du är nöjd med ditt generativa bildskapande väljer du Spara uppe till höger på skärmen. Du kan sedan fortsätta att få ut det mesta av Luminar Neo med dess andra redigeringsverktyg.

Skapa den perfekta kompositionen med GenSwap

Skylums Luminar Neo-programvara är känd för sin användning av AI-verktyg, och generativa AI-verktyg är det senaste i dess AI-utveckling. Inte bara är GenSwap lätt att komma åt och använda, utan det ger också högkvalitativa, tydliga resultat som matchar ditt foto.