Hur man lägger till Apples Wellness Widgets till din iPhones låsskärm (och varför du borde)

Spread the love

Visste du att Apple erbjuder en rad wellness-widgets för att spåra din sömn, mediciner, dagliga aktiviteter och mer? Du kan komma åt alla dessa data från din iPhones låsskärm. Vi visar dig hur du ställer in dem.

Att lägga till widgets till din iOS-låsskärm är en enkel process. Navigera till anpassningssidan för låsskärmen genom att trycka länge på din iPhones låsskärm. En anpassa meny visas längst ned. Tryck på den blå plusikonen (+) bredvid den för att skapa en ny låsskärm.

Välj din bakgrund bland de många alternativen som erbjuds, och om inget passar dig, så finns det flera webbplatser för att hitta fantastiska iPhone-bakgrundsbilder. Ha kul med att mixtra med alla anpassningselement. Du kan läsa vår guide om hur du anpassar din iPhone-låsskärm för mer information.

Därefter kan du lägga till dina wellness-widgets på din låsskärm. Du kommer att se avsnittet Lägg till widgets på anpassningssidan för låsskärmen. Tryck på den för att välja de widgetar du vill lägga till i det här utrymmet. Det finns flera widgets att välja mellan. Ditt val beror på vilka appar du har installerat på din enhet. Tryck bara på ikonen för att lägga till den i facket.

  7 bästa VVS-programvaran för att spendera mindre tid på att hantera och mer tid att växa

Vi kommer att titta på Apples wellness-widgets här, som inkluderar aktivitetsringarna, mediciner, sinnestillstånd och sömnwidgets.

Det finns flera anledningar till att välja Apples wellness-widgets framför andra widgets för din iPhones låsskärm. Nedan kommer vi att diskutera varför och när du kommer att finna var och en av dessa widgets användbara.

Widget för aktivitetsringar

Apples ikoniska aktivitetsringar kommer att vara bekanta för alla som bär en Apple Watch. De tre färgade ringarna låter dig med ett ögonkast se hur aktiv du har varit under en dag. De skildrar tre specifika typer av aktivitet: din rörelse, träning och hur många gånger du har stått upp och rört dig någon gång under en timme.

Om du försöker leda en aktiv livsstil är den här widgeten ett viktigt tillägg till din låsskärm. Det kommer att visa hur nära du är att nå dina grundläggande aktivitetsmål den dagen. Det kan vara lättare att stänga dina Apple Watch-aktivitetsringar varje dag med den här widgeten på din iPhones låsskärm.

  Hur man åtgärdar felet "Det gick inte att öppna Stream Ingen sådan fil eller katalog" i WordPress

Du hittar widgeten Activity Rings när du trycker på Fitness-appen i panelen Lägg till widgets.

Läkemedelswidget

Läkemedelswidgeten är en genväg till medicinfunktionen i Apple Health-appen som har visat sig värdefull för alla som hanterar flera mediciner. Det gör det enkelt att kontrollera vilken medicin du ska ta och logga ditt intag i appen.

Du får ett meddelande när det är dags att ta nästa dos, och du kommer också att se den schemalagda tiden dyka upp i medicinwidgeten. För att hitta medicinwidgeten måste du välja Health-appen på panelen Lägg till widgets.

Widget för sinnestillstånd

Få snabb tillgång till din iPhones spårare för mental hälsa i iOS 17 via State of Mind-widgeten, som ser ut som ett litet träd på låsskärmen. Precis som medicinwidgeten finns även denna under Health-appen. Så se till att du väljer det i panelen Lägg till widgets.

Använd widgeten som en genväg för att checka in och logga ditt nuvarande humör och dina känslor regelbundet. Med tiden kommer detta att göra dig mer medveten om ditt mentala välbefinnande. Du bör snabbt upptäcka eventuella förändringar i ditt eget sinnestillstånd och vidta åtgärder för att skydda dig själv.

  Blogger vs WordPress: Vad är bäst för att blogga?

Widget för sömndata och schema

Den sista välbefinnandewidgeten, Sleep, betecknas med en säng. Återigen, det är en genväg till sömnavsnittet i den inbyggda Health-appen, där du kan logga dina sömndata eller ställa in och redigera ditt sömnschema.

Om du bär en Apple Watch i sängen kan du se den senaste informationen här. Annars måste du ange det manuellt. Se till att du väljer alternativet Sleep i panelen Lägg till widgets för att hitta just den här widgeten.

Nu när du har tagit lite tid på dig att anpassa din iPhone kan du snabbt komma åt några av de mest värdefulla verktygen och funktionerna som är gömda i Apples Health-app. Förhoppningsvis kommer du att se en förbättring av din medvetenhet om din dagliga aktivitet, mentala tillstånd, medicinschema och sömnhälsa när du lägger till dessa widgets.