Hur man lägger till ämnen på dina Instagram-rullar

Det är viktigt att se till att dina Instagram-rullar når rätt personer. Detta kan uppnås på flera sätt — och Instagrams ämnesfunktion är en av dem.

Inte helt bekant med Instagram-ämnen? Här är hur de skiljer sig från hashtags och hur du lägger till dem på dina hjul.

Vad är Instagram-ämnen?

När du lägger till ämnen på dina hjul, klassificerar Instagram dem i enlighet med dem för att visa dem för personer som kan vara intresserade av dem.

Vi kan redan höra dig fråga: ”Är det inte vad hashtags gör?”.

Ämnen skiljer sig från hashtags på flera sätt:

 • Du kan inte söka efter ämnen på Instagram som du kan med hashtags. Du hittar ingen lista över ämnen någonstans i appen förutom när du lägger till dem på dina hjul.
 • På samma sätt kan du inte bläddra i innehåll som publicerats under ämnen som du kan med hashtags. Du hittar till exempel inte en Ämnen-flik i appen. Instagram bestämmer vilka rullar som ska visa dig baserat på dina intressen och de ämnen som läggs till på rullar utan din vetskap.
 • Ämnen är begränsade till Reels, medan hashtags kan läggas till ett brett utbud av innehåll.
 • Du kan bara lägga till ett begränsat antal ämnen, medan du kan lägga till så många som 30 hashtags till ett inlägg.

Överklagandet är att det är mer sannolikt att du kommer att njuta av rullarna som visas för dig baserat på de ämnen de kategoriserades i. Med hashtags kan användare lägga till buzzwords och irrelevanta fraser för att försöka få sitt innehåll att se av fler människor. Så du kan sluta se innehåll som du faktiskt inte bryr dig om på grund av sökordsstoppning.

Ämnen erbjuder ett mer fokuserat tillvägagångssätt för att nå rätt målgrupp.

Hur man lägger till ämnen på dina Instagram-rullar

TikToks For You-sida visar dig innehåll du kan njuta av baserat på vad du redan gillar. Det liknar hur ämnen fungerar, så du vill lägga till ämnen som kommer att hamna i rätt personers flöden.

Följ stegen nedan för att lägga till ämnen och öka dina chanser att skapa virala Instagram-rullar:

 • Öppna Instagram-appen på din mobiltelefon och tryck på knappen Ladda upp (+-ikonen).
 • Välj alternativet Reel.
 • Välj innehåll att ladda upp och börja redigera det som vanligt.
 • När du kommer till sista sidan innan du publicerar trycker du på Lägg till ämnen och väljer högst tre. Du kan välja ämnen från olika kategorier.
 • Tryck på Klar när du är klar och tryck på Dela-knappen för att publicera din rulle.
 • Dina valda ämnen kommer inte att synas på din rulle. Det finns inte heller något direkt sätt att kontrollera effektiviteten hos de ämnen du lagt till, men det betyder inte att du inte kan prova.

  Lek med olika ämnen för att se hur effektiva de är. Börja med att använda samma ämnen i dina hjul (se till att de är i samma nisch eller relaterade nischer). Gör detta ett tag för att spåra deras prestanda, prova sedan en annan uppsättning ämnen och jämför resultat. Notera eventuella ändringar i profilbesök, engagemang och uppföljningar. Detta bör hjälpa dig att bedöma vilka ämnen och ämneskombinationer som ger bäst resultat.

  Om dina Instagram-rullar inte får visningar, kan inkorporering av ämnen hjälpa dig att komma tillbaka på rätt spår.

  Hjälp dina rullar att bli upptäckta på Instagram

  Du gör förmodligen det bästa du kan för att utöka ditt Instagram-konto. Kanske gör du konsekvent inlägg, producerar innehåll av hög kvalitet och allt däremellan.

  Om du gillar Reels, överväg att lägga till ämnen för att öka chanserna att få dem att se av människor som faktiskt bryr sig om dem. Se bara till att du är avsiktlig med de ämnen du lägger till om du vill se verkliga resultat.