Hur man laddar upp musik, podcast och lokal musikfil till Spotify

Spotify har vuxit fram som en av världens ledande streamingplattformar för musik🎵 och podcast.

Det är oöverträffat när det gäller att dela och lyssna🎧på digital musik, videor och poddsändningar. En anledning till att plattformen slog ut konkurrenterna ur parken och fick monopol är hur enkelt och smidigt det är för kreatörer att dela sina mästerverk i appen.

Oavsett om du är en blivande musiker eller en podcaster, kan du enkelt dela ditt originalinnehåll på plattformen och exponera din konst för miljontals användare samtidigt. Spotify är gratis att använda, så du behöver inte betala en enda krona för att bli uppmärksammad på världens favoritmusikplattform👍.

Om du undrar hur du laddar upp musik, podcasts eller lokala filer, är det här inlägget för dig. Läs vidare för att lära dig alla metoder för att ladda upp ljudfiler på Spotify.

Vad är Spotify?

Om du är ny på festen🥳, låt mig börja med att introducera Spotify. Det är ett av världens största digitala musik- och podcastbibliotek, med miljontals låtar och annat ljudinnehåll som laddas upp av kreatörer över hela världen.

Den enkla tillgängligheten och det skaparvänliga gränssnittet för appen har gjort det till varje musikers go-to-plattform för att visa upp sin talang för över 517 miljoner användare av plattformen.

Det bästa är att Spotify är ganska gratis, förutom premiummedlemskapet, som ger några extra förmåner. Det kostnadsfria medlemskapet låter dig dock komma åt alla låtar på plattformen, bara med vissa begränsningar, såsom begränsade överhoppningar per timme.

Om du är en kreatör kan du ladda upp ditt innehåll till appen gratis. Även om det kan vara lite knepigt att ladda upp ditt innehåll, oavsett om det är musik, lokala filer eller podcaster. Men oroa dig inte.

I nästa avsnitt kommer vi att gå igenom alla steg för att framgångsrikt ladda upp musik och poddar på Spotify med lätthet😎.

Kolla också in: Bästa tekniska poddsändningar på Spotify och Apple just nu

Hur man laddar upp musik till Spotify

Planerar du att starta din karriär som musikalartist på Spotify? Spotify för artister är en plattform som är utformad för att tillgodose dina exakta behov. Det låter dig hantera din profil, ladda upp din musik, få publikdata och pitcha din senaste musik till spellistor, bland annat.

Haken är – eftersom Spotify inte samarbetar med oberoende artister direkt (från och med nu) måste du samarbeta med en digital musikdistributör, som DistroKid, Ditto Music eller TuneCore. Kom ihåg att dessa digitala musiktjänster tar ut en avgift, men du får också royalties från din låt, så det är en win-win.

Här är en steg-för-steg-guide om hur du skapar ditt Spotify for Artists-konto med hjälp av TuneCore.

Steg 1: Registrera dig för ett konto på TuneCore och Spotify för artister om du inte redan har ett.

Steg 2: Ladda upp din originalmusik tillsammans med omslaget.

Steg 3: Skicka in din musik till Spotify. Vänta i några dagar för att få dem att granska ditt innehåll.

Steg 4: Ställ in ditt artistnamn för Spotify genom TuneCore.

Steg 5: Fyll i din Spotify for Artists-profil.

Steg 6: Ladda upp ditt foto, skriv en bio och gör dig redo att pitcha musik för spellistor och få djupgående publikdata.

När du har skapat ditt Spotify for Artists-konto kan du ladda upp dina låtar direkt till Spotify. Innan du börjar ladda upp originalmusik på Spotify måste du ha vissa saker i åtanke.

  • Du kan bara ladda upp musik som du har master inspelningsrätt för.
  • Upphovsrättsskyddad musik kan endast publiceras med upphovsrättsinnehavarens medgivande.
  • Avstå från att publicera olagligt, explicit och hatiskt innehåll på plattformen.

Har du problem med din Spotify-spelare? Felsöka Spotify webbspelare som inte fungerar här.

Hur man laddar upp lokal musik till Spotify

Att ladda upp musik till Spotify-appen är verkligen enkelt och problemfritt. Du kan direkt importera de lokala musikfilerna från din telefon eller dator till Spotify-biblioteket och lyssna på dem via appen.

För det här exemplet kommer jag att visa dig hur du laddar upp lokala musikfiler lagrade på din telefon:

Steg 1: Installera Spotify-appen och skapa ett konto.

Steg 2: Starta Spotify-appen på din enhet och tryck på hemknappen i skärmens nedre vänstra hörn.

Steg 3: Tryck på knappen Inställningar.

Steg 4: Rulla ned och välj Lokala filer från alternativen.

Steg 5: Aktivera alternativet Visa ljudfiler från den här enheten så synkroniserar det automatiskt all musik från din telefon till ditt Spotify-konto.

Nu kan du njuta av låtar som inte finns på Spotify.

Hur man laddar upp podcast på Spotify

Spotify är det bästa stället för en podcastare att bli en sensation (dock inte en övernattning). Den är värd för över 5 miljoner poddtitlar. Vad mer är att det finns flera olika sätt genom vilka du kan tjäna pengar på din Spotify-podcast. Du kan göra något du älskar samtidigt som du tjänar pengar.

Här är två av de viktigaste metoderna för att ladda upp din podcast på Spotify:

#1. Via Spotify för Podcasters

Det enklaste och mest sömlösa sättet att ladda upp dina poddavsnitt till Spotify är att registrera dig på Spotifys interna podcast-värdplattform som heter Spotify för podcasters.

Genom det här mediet kan du skapa, redigera och distribuera dina poddavsnitt samtidigt som du kan analysera och utveckla din show online. Så här gör du:

Steg 1: Besök Spotify för Podcasters och skapa ditt gratiskonto.

Steg 2: Du kommer att dirigeras till instrumentpanelen. Klicka sedan på knappen Nytt avsnitt och välj Skapa ett avsnitt för att börja skapa din podcast.

Steg 3: Från den här sidan får du möjlighet att ladda upp den inspelade ljudfilen från ditt system eller spela in en på plats. Dessutom kan du också spela in en video för din podcast med hjälp av Riverdale.

Steg 5: När du har spelat in alla avsnitt kan du skicka dem till Spotify för publicering, där plattformen kommer att granska dem innan de går live.

När ditt godkännande har bekräftats blir du officiellt en Spotify-podcaster.

Läs också: Podcastredigeringsprogram för att släppa felfria avsnitt

#2. Via en värdplattform för podcast

Även om metoden ovan är ett enkelt sätt att ladda upp dina avsnitt, finns det också ett mer komplicerat sätt om du vill veta mer om det.

Istället för att använda Spotifys podcast-värdplattform kan du registrera dig för en tredjepartsvärd för mer kontroll och flexibilitet. Kom ihåg – dessa värdplattformar tar ut en avgift.

Riverside är ett utmärkt exempel, ett som Spotify for Podcasters stöder för att skapa poddavsnitt av hög kvalitet. Oavsett vilken värdplattform du väljer är stegen för att ladda upp avsnitten på Spotify i stort sett desamma. Så låt oss gå in på det:

Steg 1: Skapa ett konto på Spotify om du inte redan har ett.

Steg 2: Välj en värdplattform för podcast från tredje part. Du kan välja från Riverside, Buzzsprout, Castos, Podbean, etc.

Steg 3: Skapa ett konto på den föredragna värdplattformen och spela in/ladda upp dina podcastavsnitt.

Steg 4: När du har laddat upp avsnitten kan du kopiera den genererade RSS-flödeslänken. Denna länk är i huvudsak den unika adressen till din podcast.

Steg 5: Öppna Spotify för podcasters och logga in på det med ditt Spotify-konto. Tryck på Kom igång.

Steg 6: Klistra in RSS-flödeslänken i rutan och klicka på Nästa. När du har angett RSS-länken kommer plattformen att verifiera ägandet av podcasten genom att skicka ett bekräftelsemail till dig.

Källa: Spotify

Steg 7: Lägg till din podcastinformation, såsom ursprungsland, värdleverantör, språk etc.

Steg 8: Granska informationen och när du känner dig nöjd med det du har skrivit klickar du på Skicka.

När du har skickat in kommer Spotify att ta lite tid att utvärdera din podcast och göra den live när godkännandet kommer igenom.

Ytterligare tips att tänka på

Spotify är hem för några av de mest populära podcasterna i världen. Om du planerar att börja en karriär som podcaster, så finns det ingen bättre plattform för dig att våga dig på än Spotify.

Det ger en sömlös och skaparvänlig upplevelse, vilket gör det ganska enkelt för alla skickliga individer att visa upp sin talang eller dela sina åsikter inför världen.

Nu när du vet hur du laddar upp dina poddavsnitt på Spotify och går vidare med din dröm, måste du komma ihåg några tips för en bättre startplatta.

  • Bestäm en titel i förväg, tillsammans med andra detaljer, såsom primärt språk, kategori och mer
  • Skapa en omslagsbild i förhållandet 1:1 i formatet PNG, JPEG eller TIFF
  • Formatet ska vara antingen MP4 med AAC-LC eller en MP3 med hög bithastighet (128 kbps)
  • Avsnitt bör inte överstiga 12 timmar

När du har tagit del av dessa tips är du redo att bli nästa poddstjärna på Spotify.

Vanliga frågor om uppladdning av Spotify Podcast

👉Är det gratis att ladda upp en podcast till Spotify?

Spotify är en skaparvänlig musikströmningsplattform som låter nästan vem som helst ladda upp sin musik eller podcast utan problem.
Med Spotify for Podcasters kan du skapa, redigera, distribuera och tjäna pengar på din podcast gratis. Du behöver inte betala någonting för att få dina poddsändningar live på musikströmningsplattformen om du inte använder en tredjeparts värdplattform.

👉Hur kan jag ladda upp en podcast gratis?

Spotify låter vem som helst ladda upp poddar utan kostnad. Du kan göra det genom att samarbeta med Spotifys egna podcast-värd för att spela in, redigera och distribuera dina avsnitt utan att betala ut en enda krona.

👉Hur mycket kostar det att lägga en podcast på Spotify?

Att lägga en podcast på Spotify kostar inte en enda dollar om du använder deras inbyggda plattform för att ladda upp dina avsnitt.

👉Hur lång tid tar det för en podcast att dyka upp på Spotify?

Det kan ta allt mellan några timmar till 5 dagar innan din podcast går live på Spotify. Saken är den att Spotify kanske inte informerar dig när dina avsnitt går live. Det är bäst att hålla utkik för att veta när de publiceras.

Avslutande tankar

Oavsett om du har producerat originalmusik eller skapat en intressant podcast, är Spotify din kille som lockar massor av ögonglober👀. Den inbjuder alla med en bråkdel av talang att dela sina färdigheter med världen🌍och bli uppmärksammad.

Även om processen att ladda upp musiken och avsnitten kan vara lite skrämmande, är det 100 % givande. När ditt innehåll har gått live kan du tjäna pengar på din podcast genom podcastprenumerationer, lyssnarsupport, ambassadörsannonser, affiliate-marknadsföring och mer.

Lär dig sedan hur du startar en podcast på Spotify och rockar i etern med din egen show.