Hur man laddar ner Windows 11 beta

Windows 11 har officiellt tillkännagivits, de lägsta systemkraven har listats och det finns förhandsversioner tillgängliga för dem som vill prova operativsystemet.

Ladda ner Windows 11 beta

Windows 11 är tillgängligt för alla som vill prova operativsystemet innan det officiellt släpps för allmänheten. Om du har ett system som uppfyller minimikraven för operativsystemet kan du installera Windows 11.

För att ladda ner Windows 11 beta behöver du;

Vi rekommenderar inte att du installerar Windows 11 på det system du använder varje dag. Windows 11 är inte redo för allmän release och kan stöta på problem.

Gå med i Windows Insider-programmet

Windows 11 är tillgängligt via programmet Windows Insider. Du måste ansluta till det med ett Microsoft-konto, samma som du använder på Windows 10-systemet som du kommer att uppgradera till Windows 11.

Besök Programsidan för Windows Insider.
Klicka på Logga in och logga in med ditt Microsoft-konto.
Gå med i insiderprogrammet.

Ladda ner Windows 11

Du är nu redo att installera Windows 11. Den laddas ned via Windows Update.

På ditt Windows 10-system;

öppna appen Inställningar.
Gå till Uppdatering och säkerhet.
Välj fliken Windows Insider Program.
Klicka på Kom igång.
Klicka på Länka ett konto och välj det Microsoft-konto du har använt för Windows Insider-programmet.
Välj antingen Dev Channel eller Beta Channel (Dev builds släpps så småningom till betakanalen).

Gå till fliken Windows Update.
Klicka på Sök efter uppdateringar.
Windows Updates börjar ladda ner Windows 11.

Installera Windows 11

När Windows 11 har laddats ner kommer det att installeras automatiskt. Starta om systemet när du uppmanas att göra det.

Om du kör ett system med en hårddisk istället för en SSD, kan installationen ta längre tid att installera. Det beror också på hårdvarukonfigurationen för ditt system. Nyckeln är att vänta på att installationen är klar och inte avbryta den.

Om du installerar det på ett reservsystem är det en bra idé att återställa Windows 10 innan du uppgraderar till Windows 11.

Slutsats

Windows 11 är inte stabilt men det är inte oanvändbart heller. Vi skulle inte rekommendera att byta över till den för långvarig användning. Du kommer att fortsätta att få uppdateringar för det med tiden och dessa uppdateringar kan gå sönder något och resultera i dataförlust. Du kan söka efter uppdateringar via fliken Windows Update. Bygget kommer så småningom att löpa ut så du måste hålla det uppdaterat. För att bli av med Windows 11 måste du installera Windows 10 igen.