Hur man laddar ner valfri video från Internet: 11 gratis metoder

Vill du ladda ner videor från internet? Om du ser en video som du gillar på Facebook, YouTube, Vimeo eller andra ledande videosajter kanske du vill skapa en kopia för att behålla den för alltid.

Tack och lov är det förvånansvärt enkelt att ladda ner videor från internet. Nästan alltid, allt du behöver göra är att kopiera och klistra in videons URL på en dedikerad videonedladdningssida.

Nedan tittar vi på de bästa sajterna och apparna som låter dig ladda ner videor gratis. Vi täcker videonedladdare för specifika webbplatser för sociala medier, flexibla allt-i-ett-nedladdare och skärminspelare så att du kan vara säker på att få vilken video du vill ha online.

Y2Mate är en av de bästa YouTube-videonedladdningarna. Kopiera bara YouTube-videons URL, klistra in den i Y2Mates URL-fält och tryck på Enter. På nästa sida klickar du på den gröna knappen Ladda ned video.

Välj sedan bland de tillgängliga nedladdningsupplösningarna (som 480p, 720p eller 1080p) i MP4- eller WebM-format. Den uppskattade filstorleken visas också. Klicka på knappen Ladda ner bredvid din föredragna upplösning för att börja ladda ner YouTube-videon för offlinevisning.

Du kan också använda Y2Mate för att ladda ner MP3-ljud från YouTube-videor.

SSSTik är en populär TikTok-videonedladdare. Det här verktyget sticker ut eftersom det låter dig ladda ner TikTok-videor utan vattenstämpeln.

Precis som Y2Mate är nedladdningsstegen i stort sett desamma. Kopiera bara TikTok-videons URL, klistra in den i SSSTiks URL-fält och klicka på Ladda ner. Klicka sedan på knappen Utan vattenstämpel för att ladda ner TikTok-videon.

Du kan också använda SSSTik för att ladda ner MP3-ljudet som används i TikTok-videon.

X, tidigare känd som Twitter har inte så många videoinlägg som TikTok eller Facebook, men om det finns någon video du vill ladda ner därifrån, gör Download Twitter Videos jobbet.

Kopiera tweetens URL som innehåller videon du vill ha och klistra sedan in den i Ladda ner Twitter-videor. Du kan välja om du vill spara den som MP4 eller MP4 HD.

Instagram skapade ursprungligen sitt rykte som en bilddelningstjänst, men det har sedan dess också positionerat sig som en videoplattform. iGram hjälper dig att ladda ner Instagram-rullar och videor som MP4-filer.

Förutom videor kan du också använda iGram för att ladda ner Instagram-bilder. Du kan välja tre olika upplösningar, men alla bilder du laddar ner kommer bara att vara tillgängliga som JPEG.

FDown är ett verktyg för att ladda ner offentliga videor eller rullar från Facebook. Kopiera bara Facebook-URL:n och klistra in den i FDown för att ladda ner den. Du kan välja att ladda ner Facebook-videon i normal eller HD-kvalitet.

Om du märker att FDown verkar ge en felaktig uppskattning av videolängd – till exempel kan webbplatsen upptäcka att din 3-minuters video är 180 timmar – ignorera helt enkelt detta. Var säker på att din nedladdade fil kommer att ha rätt varaktighet.

FDown har också en Chrome-tillägg som heter Video Downloader Plus. Med tillägget behöver du inte lämna det sociala nätverkets hemsida om du hittar något du vill spara. Men tillägget låter dig bara ladda ner videor i HD-kvalitet, och därmed blir filstorleken större.

Även om FDown bara kan ladda ner offentliga och inte privata Facebook-videor nu, finns det fortfarande alternativa metoder för att ladda ner privata Facebook-videor.

Pokopin är en Pinterest-videonedladdare. Om du bläddrar i ditt ämne av intresse och stöter på en bra videohandledning, behöver du inte hitta dess ursprungliga YouTube- eller TikTok-källa för att ladda ner den. Med Pokopin kan du ladda ner videon direkt från Pinterest.

I Pinterest trycker du på videonålen för att öppna den på en ny webbsida. Kopiera sedan dess URL och klistra in den i Pokopins URL-fält. Klicka på den röda knappen Ladda ner. Pokopin kommer att generera en länk för att ladda ner Pinterest-videon i MP4-format.

Freemake Video Downloader är en stationär app som låter dig ladda ner videor från över 10 000 webbplatser. Listan inkluderar YouTube, Facebook, Vimeo, Dailymotion och mer. Appen finns tillgänglig för både Windows och Mac.

Du kan använda Freemake för att spara videor, spellistor och kanaler i format som MP4, MP3, AVI, WMV, MPEG, 3GP och FLV. Allt du behöver göra är att starta Freemake, kopiera videons URL från din webbläsare, klistra in den i appen och välj önskat format.

Sammantaget är Freemake en topp allt-i-ett-app. Observera dock att det inte stöder nedladdning av videor från YouTube Music eller någon annan upphovsrättsskyddad video.

Om du inte vill gå ut ur ditt sätt att installera en videonedladdningsapp på din dator kan du gå till din webbläsare och prova ClipConverter.

Med ClipConverter kan du enkelt ladda ner vilken video som helst från populära webbplatser som YouTube och Vimeo. Andra plattformar som stöds inkluderar (men är inte begränsade till) Reddit, Tumblr, MySpace och Twitch.

Du kan välja att ladda ner din video i formaten MP4, 3GP, AVI, MOV och MKV. Om du bara vill ha ljudet kan du ladda ner det i MP3-, M4A- eller AAC-format. Utvecklarna erbjuder också ett webbläsartillägg för Chrome, Firefox och Safari.

Zipzas YouTube-omvandlare är ett alternativt videonedladdningsprogram som du också kan kolla in. Förutom vanliga plattformar som YouTube, Vimeo, Facebook och Instagram låter YouTube-omvandlaren dig också ladda ner videor från sajter som 9GAG och Veojam.

När du har klistrat in videons URL, välj MP4 och välj önskad videokvalitet. Klicka på Konvertera för att webbplatsen ska generera din videonedladdningslänk.

VLC Media Player är en av de bästa gratis mediaspelarna. Det är ett program som många användare redan har installerat på sina maskiner och förnekar behovet av tredjepartsappar.

Om du redan har den här skrivbordsappen kan du omedelbart ladda ner onlinevideor från webbplatser som Vimeo och Dailymotion gratis. Tyvärr stöds inte nedladdning av YouTube-videor än så länge.

Efter att ha startat VLC, gå till Media > Öppna nätverksström i VLC. Klistra in webbadressen i det tomma fältet under Vänligen ange en nätverksadress och klicka på Spela. Din video bör börja spelas i VLC.

Gå sedan till Verktyg > Mediainformation. Kopiera allt i fältet Plats, klistra in det på en ny webbsida så ser du videon i din webbläsare. Klicka på ellipsikonen och välj Ladda ner för att få videon i MP4.

Vi avslutar vår lista med ett sista tips och programvarurekommendation. När du har uttömt alla andra nedladdningsmöjligheter kan du istället spela upp videon, ställa in den på helskärm och sedan skärminspelning av din enhet. Se till att du också aktiverar systemljudinspelning för att spela in videons ljud.

OBS Studio är en av de bästa gratis apparna för skärminspelning på webben. Den är tillgänglig på Windows, Mac och Linux, och den innehåller också ett kraftfullt redigeringsverktyg. Det finns andra liknande gratis skärminspelare för Windows och Mac, men du bör börja med OBS Studio eftersom det är ett av de bättre alternativen.

Alternativt kan du helt enkelt kontrollera om din enhet har en inbyggd skärminspelning, så att du inte behöver installera sådana från tredje part. Du kan använda Snipping Tool för att skärminspelning av din Windows-dator med hjälp av standard Xbox Game Bar. Det finns också ett par metoder för att spela in din Mac-skärm.

Ladda ner videor från Internet? Ett varningsord…

Kom ihåg att alla verktyg som listas i den här artikeln är för att skapa inspelningar av gratis onlinevideor för personligt bruk. De ska inte användas för att spara och distribuera upphovsrättsskyddat material. Om du gör det kan du få allvarliga problem med lagen.

Nedladdning av videor strider också mot vissa webbplatsers användarvillkor. Ditt konto kan stängas av eller permanent blockeras. Tänk på detta när du funderar på att ladda ner några videor från internet.