Hur man laddar ner .NET Framework 3.5 på Windows 10

Spread the love

.NET-ramverket krävs på Windows-system för att köra appar. Om en app kräver .NET-ramverket och den inte är installerad på ditt system måste du installera den innan appen kan installeras. Vissa appar kan installera .NET-ramverket åt dig. Appar använder normalt den senaste versionen av .NET-ramverket, men om du installerar en äldre app som inte har uppdaterats kan du behöva installera en äldre version av ramverket.

.NET Framework 3.5

.NET-ramverket har många olika versioner och det fina är att du kan installera flera versioner av det på ditt system. Du kan ha den senaste versionen installerad och äldre versioner bredvid den. Appar kommer att kunna använda vilken version de än är byggd för att använda.

  Hur man använder Windows 10-bulkbyteverktyget för filer och mappar

Ladda ner .NET framework 3.5

.NET-ramverket kommer förinstallerat på Windows 10. Om du avinstallerade det eller om det av någon anledning inte är tillgängligt kan du ladda ner det från Microsoft. För att ladda ner .NET framework 3.5;

Besök officiella nedladdningssida för .NET Framework 3.5.
Välj det språk du använder.
Klicka på knappen Ladda ner.
Kör EXE-filen för att installera ramverket.

Installera .NET Framework 3.5 med NET 2.0 och 3.0

.NET Framework 3.5 är en valfri funktion på Windows 1o som kommer med 2.0 och 3.0 service pack.

Öppna Kontrollpanelen.
Gå till Program.
Välj Slå på eller av Windows-funktioner.
Välj .NET Framework 3.5 och klicka på OK.
Följ instruktionerna på skärmen för att installera den.

  Skriv snabbt specialtecken i Windows med kortkommandon

Vilken .NET framework-version behöver jag?

Det är normalt säkert att installera den senaste versionen av .NET-ramverket. Som sagt, om den senaste versionen inte är vad en app behöver, kontrollera appens krav. Den kommer att berätta, specifikt, vilken version av .NET-ramverket du behöver installera för att appen ska fungera.

Ska jag avinstallera andra versioner av .NET Framework?

.NET-ramverket tar inte upp mycket diskutrymme och flera versioner av det kan installeras på ett system. Den äldre versionen är inte uppgraderad till den nya versionen och den nya versionen är inte nedgraderad. Appar använder den version de är byggda för. Som sagt, om du inte behöver använda en viss version av .NET framework är det ofarligt att avinstallera det.

  Hur man flyttar Start-menyn på Windows 11 till vänster

Hur uppgraderar jag .NET framework-versionen?

Windows 10 kommer automatiskt att installera en nyare version av .NET-ramverket när du behöver det, dvs om du installerar en app som kräver det kommer Windows 10 att installera det åt dig. Du kan också installera de nyare versionerna manuellt. De är alla tillgängliga som nedladdningsbara EXE från Microsoft.