Hur man laddar ner e-post från Microsoft Outlook

E-posttjänster tenderar att erbjuda nästan obegränsat lagringsutrymme. Dina e-postmeddelanden kan förbli online, i din inkorg eller arkiverade, i flera år. E-postmeddelanden i sig är små om de inte har bifogade filer. E-posttjänster kommer normalt att begränsa storleken på en bilaga så generellt sett är e-postmeddelanden små och lätta att lagra på lång sikt.

Även om e-postmeddelanden förblir online i ett format som är lätt att hämta, kan du också ladda ner dem som filer. När ett e-postmeddelande har laddats ned innehåller det originalmeddelandet och bifogade filer, och det innehåller information om avsändaren, mottagaren, ursprunget till e-postmeddelandet med mera.

Ladda ner e-postmeddelanden från Microsoft Outlook

Microsoft Outlook är både en webbaserad e-posttjänst och en skrivbordsapp. Skrivbordsappen kan ansluta till vilken e-posttjänst som helst och hämta meddelanden från den. Både webbtjänsten och skrivbordsappen tillåter användare att ladda ner de e-postmeddelanden som tas emot.

Ladda ner e-postmeddelanden från Microsoft Outlook – webben

För att ladda ner e-postmeddelanden från Outlook webben måste du bifoga ett meddelande till ett nytt e-postmeddelande och skicka det till dig själv. Du kommer då att kunna ladda ner den bifogade filen.

Öppen Outlook webb.
Leta efter meddelandet du vill ladda ner (se till att det är synligt i inkorgens kolumn).
Klicka på Nytt meddelande.
Klicka och dra meddelandet från kolumnen Inkorg och släpp det på det nya meddelandet.
Lägg till en mottagare och ett ämne och skicka det.
Förutsatt att du skickade meddelandet till dig själv, kommer du att kunna ladda ner det som en EML-fil som vilken annan bilaga som helst.

Ladda ner e-postmeddelanden från Microsoft Outlook – skrivbordet

Att ladda ner ett e-postmeddelande från Microsoft Outlook-skrivbordsappen är mycket enklare än webbappen, men meddelandet sparas i MSG-formatet och måste konverteras till det universella EML-formatet som alla e-postklienter kan öppna.

Öppna Outlook på skrivbordet.
Dubbelklicka på meddelandet du vill ladda ner.
Meddelandet öppnas i ett nytt fönster.
I det nya fönstret, gå till Arkiv>Spara som.
Spara meddelandet i MSG-format.

Besök MSG till EML webbapp.
Ladda upp MSG-filen och klicka på nedladdningsknappen.
Spara EML-filen.

Slutsats

Det är möjligt att spara e-postmeddelanden, oavsett vilken tjänst den tas emot på eller vilken app du tittar på. Gmail gör processen mycket enklare än Outlook, men Gmail är egentligen bara en e-posttjänst. Om du använder Outlook är webbappen och dess förmåga att bifoga ett e-postmeddelande till ett annat e-postmeddelande möjligen det enklaste sättet att ladda ner ett meddelande. Du kan också vidarebefordra meddelandet till andra e-posttjänster eller konfigurera det med en annan e-postklient. Meddelandet kommer att förbli oförändrat och laddas ner i sin helhet.