Hur man laddar ner den ursprungliga Microsoft FreeCell på Windows 10

Microsoft brukade ha några spel installerade direkt på äldre versioner av Windows. Dessa spel var enkla kortspel men de blev exceptionellt populära.

Med Windows 10 drog Microsoft tillbaka sina populära spel. Istället hade Windows 10 Candy Crash som är ett tredjepartsspel och ingen gillar det riktigt. Det finns ingen brist på tredjepartskortspel som användare kan installera på Windows 10 men om du är nostalgisk för det ursprungliga Microsoft FreeCell-spelet kan du fortfarande ladda ner det.

Den ursprungliga Microsoft FreeCell för Windows 10

FreeCell var ett av kortspelen som kom förinstallerat på Windows 7. Om ditt internet någonsin var nere var det det bästa spelet att spela för att fördriva tiden.

Ladda ner Microsoft FreeCell för Windows 10

Microsoft är medveten om att FreeCell var ett mycket älskat spel och det var därför företaget återsläppte det som en UWP-app. Genom att göra det förändrade det användargränssnittet så mycket att appen är omöjlig att känna igen. För att få det ursprungliga spelet måste du vända dig till tredjeparts programvaruförråd.

Ladda ner Microsoft FreeCell från Archive.org.
Extrahera ZIP-filen.
Kör EXE med administratörsrättigheter.
Välj ett språk.
Avmarkera alla spel utom FreeCell (du kan installera de andra spelen också genom att hålla dem bockade).
Klicka på Installera.
Kör spelet från Start-menyn.

Kompatibilitet

Dessa spel var ursprungligen avsedda att köras på Windows 7 men många Windows 7-appar som inte har uppgraderats fungerar fortfarande ganska bra på Windows 10. Dessa spel är kompatibla med den senaste versionen av Windows 10. Användargränssnittet är detsamma och inga ändringar har gjorts. gjorts till spelet under huven.

Om du är orolig för spelen eller om EXE-filen inte är säker, kan du köra den genom en VirustTotal-skanning. Vi skannade EXE-filen när vi skrev detta inlägg och fann att den var säker.

Andra speltitlar som du kan installera från paketet som finns på Archive.org inkluderar Minesveper, Schack, Mahjong, Solitaire och Spindelpatiens.

Slutsats

Det finns gott om tredjepartsspel för varenda en som Microsoft utvecklat och inkluderat som standard i Windows 7. De flesta av dem är gratis och en liten delmängd betalas. Det enda problemet är att få, om några, erbjuder användare samma distraktionsfria, rena användargränssnitt som det ursprungliga FreeCell från Microsoft-spelet gjorde.

Användare som vill köra det äldre spelet gör det inte alltid eftersom de är nostalgiska. Spelen var bra för avslappnat skoj och det är synd att Microsoft övergav dem till förmån för tredjepartsspel som användare skulle föredra att hålla utanför sina system.