Hur man laddar ner Android-appar på Chromebook

En av de bästa sakerna att komma till Chromebooks var introduktionen av Google Play Butik för att komma åt miljontals Android-appar på Chrome OS-enheter som stöds. Så här installerar du Android-appar på din Chromebook.

Vilka enheter stöder Play Butik?

Medan de flesta nya Chromebooks kommer med Google Play Butik ur förpackningen, har vissa enheter fortfarande inte stöd för Play Butik. Kolla in Sidan Chromium-projekt för att se en fullständig lista över enheter som stöder Android-appar och sådana som är planerade. Google fortsätter att utvärdera fler enheter för kompatibilitet och uppdaterar listan när nya enheter läggs till.

Om du fortfarande inte ser appen Play Butik i startprogrammet kanske din Chromebook bara behöver en programuppdatering. Se till att Chrome OS kör den senaste versionen och försök uppdatera din Chromebook till den senaste versionen.

Hur man installerar Android-appar

För att komma igång måste du först öppna Play Butik. Klicka på Launcher-ikonen, scrolla nedåt tills du ser Play Butik-ikonen och klicka sedan på den.

När Play Butik har öppnat skriver du ett appnamn i sökfältet högst upp och trycker på Enter.

Från listan med sökresultat klickar du på ”Installera” under appen du vill starta nedladdningen.

När appen har installerats klickar du på ”Öppna”.

Om du hellre vill öppna den senare kan du göra det från applådan. Klicka på lådikonen, bläddra tills du ser programmets ikon och välj sedan den.

Hur man organiserar nedladdade appar

När du har laddat ner ett gäng appar kanske du märker att applådan blir lite rörig. Även om det inte finns något sätt att automatiskt sortera apparna i lådan, kan du lägga till dem i mappar och manuellt ändra ordningen i lådan.

Hur man lägger till appar i mappar

För att organisera dem i olika kategorier för enkel åtkomst kan du bunta ihop dem i en mapp i applådan.

Öppna applådan, tryck länge och dra en app ovanpå en annan app och släpp den sedan.

En namnlös mapp skapas med apparna. Om du vill byta namn på mappen till något lite mer beskrivande klickar du på mappen, väljer ”Onamn” och skriver sedan ett nytt namn.

Klicka på mappen, klicka

Hur man ordnar om appar

Nu när du har appar organiserade i mappar kanske du vill ordna om dem i applådan. Du kan placera de mest använda apparna/mapparna längst upp och skjuta de du sällan använder till botten av lådan.

Precis som du gjorde tidigare, tryck länge och dra en app/mapp till valfri position i applådan och släpp sedan.

Hur man avinstallerar Android-appar

Att installera flera Android-appar på din Chromebook kommer att ta upp en stor del av lagringsutrymmet. Som tur är kan du enkelt avinstallera alla program som du inte har använt på ett tag som tar upp det välbehövliga utrymmet.

Öppna applådan, högerklicka på programmet du vill avinstallera och klicka sedan på ”Avinstallera”.

Klicka på startikonen, högerklicka på appen och klicka sedan

En prompt visas som ber dig att bekräfta att du vill avinstallera appen. Klicka på ”Avinstallera”.

Klick

När applikationen har avinstallerats kan du fortsätta och installera ytterligare appar med det frigjorda utrymmet som du får genom att ta bort appar du inte längre behöver.