Hur man kör programvara utan att installera på PC – 2023

Med den ökade användningen av en dator utvecklas olika nya programvaror relaterade till särskilda områden och används varje dag enligt användarnas krav. Vi har alltid denna programvara på våra bärbara datorer och datorer.

Men ibland måste vi arbeta på någon annan plats vid en annan dator. Därför måste vi installera all programvara som är relaterad till våra krav på den datorn. Och det är en tidskrävande process. Ibland har vi inte tillgång till internet för att ladda ner programvara.

Om du också har råkat ut för och lidit av en sådan situation är den här artikeln ett måste att läsa för dig. Den alternativa lösningen på ett sådant problem är att installera din arbetsrelaterade programvara på ett USB-minne eller på en extern hårddisk samt köra programvara utan att installera i PC.

Så närhelst du behöver din professionella programvara kopplar du in och spelar upp din flash-enhet och börjar arbeta. I den här artikeln har vi diskuterat sedan beskrivna enkla steg för att installera din programvara på USB-minnet samt köra programvara utan att installera i PC.

Metod för att köra programvara utan att installera i PC.

För att köra programvara utan att installera den på en PC, måste du fixa den över bärbar flashlagring eller en extern disk. För att göra det måste du följa stegen nedan:

Steg 1. Sätt i din USB-enhet eller extern hårddisk i din dator. Se till att den är synlig i ditt system.

Steg 2. Välj nu den programvara som du vill installera på din enhet. Dubbelklicka på dess inställning.

Steg 3. I den här artikeln installerar vi Foxit-läsaren. Efter det kommer du att se installationsguiden för programvaran. Klicka på knappen Nästa och acceptera dess villkor.

Steg 4. Efter det kommer du att se nästa guide i du måste välja en plats för programinstallation. I den här guiden måste du välja din USB-enhet och klicka på knappen Nästa.

Steg 5. Efter det är förloppsindikatorn för programinstallationen synlig och programvaran har installerats på din externa enhet.

Steg 6. Öppna sedan enheten och du kommer att se programvaran som heter mappen. Inuti den mappen klickar du på dess ikon för att köra programvaran.

Obs: Vissa program tillåter att bläddra i deras installationsplats. Endast de kan installeras endast i USB. Vissa program har också sina datafiler lagrade i Min dokumentmapp, som kan ha dina väsentliga inställningar och användardata.

Sammanfattningsvis hoppas vi att du måste ha funnit den här guiden om hur du använder programvara utan att installera dem på en PC användbar. Dela dina idéer eller tankar i kommentarsfältet nedan. Dela den här artikeln med dina vänner också.