Hur man konverterar PDF till Word-dokument (FULLSTÄNDIG GUIDE)

Microsoft Word är ett av de mest populära ordbehandlingsverktygen som finns tillgängliga för både Windows 10 och macOS. Det är tyvärr inte gratis. Det gick från att vara ett engångsköp till en prenumerationsbaserad app vilket betyder att inte alla har det. DOCX-formatet är inte universellt. Du kommer att upptäcka att det finns många appar som kan öppna en DOCX-fil men att redigera det här formatet eller konvertera till det från ett annat är inte alltid lätt.

Konverterar inte PDF till Word korrekt?

Microsoft Word kan konvertera filer till PDF och det kan på samma sätt konvertera en PDF-fil till DOCX-format. Microsoft Word garanterar inte att det kommer att kunna konvertera en PDF-fil till ett Word-dokument. Detta beror på att inte alla PDF-filer har sitt ursprung som Word-filer.

Om du försöker konvertera en PDF-fil till Word men appen misslyckas, prova korrigeringarna nedan.

Hur man konverterar PDF till Word-dokument

1. Använd Adobes onlinekonverterare

Adobes Acrobat-läsare har ingen filkonverteringsfunktion, men Adobe har ett officiellt onlinekonverteringsverktyg som kan konvertera en PDF till en Word-fil. Om Microsoft Word inte kan konvertera en PDF-fil till en DOCX-fil bör du prova onlineverktyget.

Besök Konvertera PDF till Word verktyg.
Ladda upp filen till verktyget.
När den har konverterats klickar du på knappen Ladda ner för att spara.

2. Använd en tredjepartsapp

Vissa appar konverterar bättre en PDF till ett Word-dokument än andra. Om filen som Adobes verktyg konverterade inte har samma format som den ursprungliga PDF-filen, prova ett verktyg från tredje part.

Även om det inte finns någon brist på verktyg som kan konvertera PDF till Word, bör du prova Nitro-verktyget. Nitro har utvecklat en av de bästa PDF-läsarna för skrivbordet och den har ett onlinekonverteringsverktyg som fungerar riktigt bra.

Besök Nitro online PDF till Word konverteringsverktyg.
Ladda upp filen till verktyget.
Ange ett e-postmeddelande för att ta emot den konverterade filen.
Klicka på Konvertera nu.
Filen kommer att konverteras inom några sekunder och den kommer att skickas till dig via e-post.

Slutsats

Att konvertera ett dokumentformat från ett till ett annat är inte lätt. Formateringen som tillämpas kanske inte alltid behålls. Problemen med formatering kommer med layout (tabeller, bilder, former) och med textstilar (rubriker, styckestilar, indrag). PDF-filer är avsedda för att publicera dokument online och de kanske inte behåller formateringsinformation som DOCX-formatet gör, varför det alltid kommer att finnas undantag från en konverterad fil. Som sagt, konvertering är normalt alltid möjlig. Om en app inte kan göra det, kommer det alltid att finnas andra som kan.