Hur man kommer åt det annonsfria Vivaldi Social Network på Mastodon

Många användare känner att stora sociala medieplattformar har gått vilse och inte längre existerar för att tilltala massorna. Tidigare tillät de människor att engagera sig och kommunicera med varandra och dela intressen och hobbies.

Nuförtiden har sociala medieplattformar blivit fulla av annonser och sponsrat innehåll. För att komma tillbaka till rötterna till vad en social plattform är tänkt att vara, lanserade Vivaldi Vivaldi Social. Men vad är det sociala nätverket och hur går man med? Här är allt du behöver veta.

Vad är Vivaldi Social?

Vivaldi Social är en typ av Mastodon-server som fungerar som en decentraliserad social plattform. Vivaldi lanserade tjänsten redan i november 2022, och den har stadigt vunnit popularitet sedan dess. Med skapandet av Vivaldi Social blev Vivaldi den första webbläsaren som blev en del av den decentraliserade världen av Fediverse.

Hur man får åtkomst till Vivaldi Social med Vivaldi

Det bästa sättet att göra en social plattform mer populär är att göra den mer lättillgänglig. När det gäller Vivaldi Social finns det dock flera sätt att besöka det:

Du kan komma åt Vivaldi Social direkt från webbläsarens sidofält. Här är hur:

 • Gå till Vivaldis hemsida och registrera dig för ett Vivaldi-konto.
 • Starta Vivaldi och tryck på Ctrl + F12 för att komma åt menyn Inställningar.
 • Gå till Sync-undermenyn och logga in med dina Vivaldi-kontouppgifter.
 • Gå till din Vivaldi-hemsida och observera din sidofält. Det borde finnas en Mastodont-ikon på den.
 • Klicka på den för att öppna Vivaldis sociala panel och logga in med ditt Vivaldi-konto.
 • Vivaldi Social kommer nu att visas på din sidopanel, vilket skapar en delad skärmvy i din webbläsare. Eftersom den här panelen använder den vertikalt fokuserade mobilvyn av Vivaldi Social, gör det det lättare att utföra andra surfuppgifter samtidigt som du håller dig uppdaterad med vad som händer.

  2. Öppna skrivbordsvyn för Vivaldi Social på en ny flik och fäst den

  Alternativt kan du fästa skrivbordsversionen av Vivaldi Social för enkel åtkomst genom att göra följande:

 • Gå till Vivaldis hemsida och registrera dig för ett Vivaldi-konto.
 • Starta Vivaldi och logga in med dina Vivaldi-kontouppgifter.
 • Öppna en ny flik och besök officiella Vivaldi Social-webbplatsen.
 • Logga in med dina Vivaldi-kontouppgifter. För de som redan loggat in i webbläsaren behöver du bara trycka på knappen Logga in.
 • Fäst fliken för att få enkel åtkomst till den hela tiden.
 • Det här alternativet är för dig som hatar multitasking och tror att det inte är ett effektivt sätt att surfa och kolla socialt samtidigt. Dessutom är skrivbordsvyn av Vivaldi Social utformad för att passa in i hela skärmen, så att du bättre kan fokusera på vad alla publicerar.

  3. Skapa en progressiv webbapp för Vivaldi Social

  Progressiva webbappar (även kända som PWA) är i grunden webbplatser som du installerar som applikationer på din dator. Att skapa en PWA för Vivaldi Social är ganska enkelt och kräver bara en handfull steg:

 • Starta Vivaldi.
 • Öppna en ny flik och besök officiella Vivaldi Social-webbplatsen.
 • Högerklicka på den aktiva Vivaldi Social-fliken i flikfältet.
 • Klicka på Installera Vivaldi Social…
 • Klicka på Installera när ett bekräftelse popup-meddelande visas på skärmen.
 • En Mastodon-ikon bör nu visas på ditt skrivbord, och när du klickar på den ska du föras till den officiella Vivaldi Social-webbplatsen. Den här appen är länkad till Vivaldi, så om du var inloggad på Vivaldi bör du automatiskt loggas in på ditt konto på PWA också.

  Den här metoden är överlägset den mest bekväma, särskilt om du hatar att ha en alltför rörig webbläsare. Gå bara till skrivbordsgenvägen när du vill besöka Vivaldi Social.

  Varför välja Vivaldi Social?

  Vivaldi valde Mastodon på grund av hur dess servrar fungerar; eftersom det inte finns någon centraliserad kontroll, och det finns inte heller något sätt för censur att tillämpas.

  Dessutom är plattformen algoritmfri, utan spårningsdata, övervakningskapitalism eller dataprofilering. Enkelt uttryckt: du kan skriva och dela vad du vill.

  Vivaldi gör det mycket enklare att komma åt sina annonsfria sociala plattformar

  Vivaldi Social är fortfarande i sin linda, men det visar lovande tack vare sitt engagemang att förbli en integritetskompatibel social medieplattform.

  Sammantaget är det effektivt, det är precis vad det annonseras för att vara, och det kan lätt bli ett bra alternativ till stora sociala medieplattformar, som Facebook. Detta gäller särskilt om integritet och datasäkerhet är dina främsta bekymmer.