Hur man kombinerar två foton med hjälp av generativ fyllning i Photoshop

Generativ fyllning är ett kraftfullt verktyg för att skapa kompositer, speciellt när det gäller att kombinera två väldigt olika bilder tillsammans. Funktionen är tillgänglig i Photoshop Beta i skrivande stund. Och Photoshop-användare kör betaversionen i rekordstort antal för att få tillgång till Generative Fill på grund av de sätt som det kan hjälpa till med redigering och kreativa arbetsflöden.

I den här handledningen visar vi dig hur du använder Generativ fyllning för att kombinera två bilder. Vi kommer att använda två vertikala bilder av två mycket olika geologiska landskap. Men det här arbetsflödet fungerar för många typer av bilder, och du kan använda fler än två. Låt oss börja!

Ställ in duken och bildplaceringen

När du har valt de två bilderna som du vill slå samman på din dator skapar du ett nytt dokument i Photoshop Beta, som kommer att fungera som arbetsytan. Placera sedan varje bild i dokumentet och se till att det finns gott om utrymme i mitten för att underlätta skapandet av en övergång med Generativ fyllning i nästa steg. Använd slutligen verktyget rektangulär markeringsram för att markera de tomma utrymmena såväl som en del av båda bilderna.

Så här gör du:

 • Gå till Arkiv > Nytt i Photoshop Beta eller tryck på Ctrl + N.
 • Ändra bredd och höjd till 6 000 respektive 4 000 pixlar eller till önskade mått. Klicka sedan på OK.
 • Gå till Arkiv > Placera inbäddad och välj en bildfil för placering. Upprepa detta steg för båda bilderna.
 • Justera båda bilderna till vänster och höger, lämna en lucka i mitten som visas nedan.
 • Klicka på verktygsikonen för rektangulär markeringsram eller tryck på M för kortkommandot.
 • Placera en rektangel som täcker mitten av bilden och se till att den överlappar ganska mycket med båda bilderna.
 • Tänk på att du kan använda valfritt urvalsverktyg för att markera de pixlar du vill använda med Generativ fyllning. Du behöver inte heller placera markeringarna i mitten av bilden. Målet är att välja en tillräcklig del av varje bild för AI-beräkningarna och, helst, att välja de pixlar du vill ändra när de två bilderna slås samman.

  Kombinera fotona med generativ fyllning

  Generativ fyllning är extremt lätt att använda i Photoshop Beta. Med valet gjort efter att ha följt stegen ovan behöver du bara klicka på Generativ fyllning och sedan klicka på Generera. Du kan lämna uppmaningen (textfältet) tom.

  Så här gör du:

 • Klicka på Generativ fyllning.
 • Klicka på Generera.
 • Av de tre valen under Variationer väljer du det bästa. Om du inte är nöjd med någon av dem klickar du på Generera igen tills du hittar den perfekta.
 • När du väl har valt din favoritvariant är det dags att gå vidare och göra några justeringar för att skapa en realistisk komposit. Förutom kompositer finns det andra fantastiska saker du kan göra med Generative Fill för att förbättra dina foton.

  Gör justeringar för att sömlöst blanda ihop bilderna

  Det finns många olika sätt att redigera kompositer så att alla element smälter samman och ser naturliga ut. Vi kommer att använda tre verktyg för att göra detta för vårt exempel, men detta arbetsflöde skulle också fungera för många andra typer av kompositer.

  Vi kommer att använda justeringar av nyans/mättnad och kurvor tillsammans med funktionen Sky Replacement för att få dessa två väldigt olika landskap att smälta samman sömlöst.

  Så här gör du:

 • Skapa ett lager för justering av nyans/mättnad.
 • Bestäm den dominerande färgen i landskapet (exklusive himlen). Använd sedan verktyget Färgväljare (handikon i menyn Egenskaper) för att ta reda på vilken eller två dominerande färger som kan ändras via skjutreglaget Nyans för att blanda ihop bilderna.
 • I vårt exempel klickade vi på träden på höger sida av bilden och ändrade nyansen till +25. Sedan ändrade vi skjutreglagen Mättnad och Ljushet till -25 vardera för att matcha bildens mörkare toner. Du måste leka med dessa inställningar beroende på din bild.
 • För den här bilden är greenerna också dominerande. Så vi valde Gröna från rullgardinsmenyn och justerade skjutreglagen Nyans, Mättnad och Ljushet igen för att avsvaga sluttningen till vänster. Justera efter behov för just din bild.
 • Med det översta lagret markerat, tryck och håll ned Skift + Ctrl + Alt + E för att skapa ett lager synligt för stämpeln ovanpå.
 • Gå till Redigera > Sky Replacement.
 • Välj en av himlen i rullgardinsmenyn som passar din bild.
 • Experimentera med alla reglagen för att blanda in himlen realistiskt. Se till att försöka vända himlen (kryssa i rutan Vänd). Prova också de två rullgardinsalternativen i ljusläge så att du har utforskat alla dina alternativ. Klicka sedan på OK.
 • Med skiktet Sky Replacement Group valt, skapa ett kurvjusteringslager och justera exponeringsvärdena. För vår exempelbild gjorde vi förgrunden ljusare.
 • När lagret Kurvor är aktivt skapar du ett lager för färgbalansjustering. Experimentera med skuggor, mellantoner och högdagrar för att korrigera färgen på hela bilden.
 • Om du gillar utmaningen att komponera väldigt olika bilder tillsammans är detta en sak som Generative Fill gör väldigt bra.

  Här är vårt slutresultat:

  När du är nöjd med din bild kan du också använda Generativ fyllning för att förvandla ditt foto till ett konstverk.

  Kompositering på ett enkelt sätt med generativ fyllning

  Det magiska med Generative Fill är att du kan kombinera två eller flera mycket olika bilder och skapa en övertygande sammansättning. Nyckeln är att placera bilderna i duken och välja tillräckligt många pixlar för att skapa en mjuk övergång. Ge det ett försök med dina egna bilder och se vilka nya skapelser du kan hitta på.