Hur man kastar Harry Potter-trollformler på din iPhone med Siri

Om du älskar Harry Potter och använder en iPhone har du tur! Med Siri kan din iPhone bli din alldeles egna trollstav. Apple har integrerat vissa Harry Potter-stavningskommandon i iPhones. Och med Siri kan du göra dina egna trollformler för att visa upp för dina vänner.

Med det sagt, om du är redo för en snabbkurs i trollformning, här är några inbyggda Harry Potter-trollformler du kan använda på din iPhone.

Inbyggda Harry Potter-trollformler du kan använda

Som nämnts tidigare har din iPhone inbyggda Harry Potter-trollformler (röstkommandon) som du kan aktivera med Siri. Men innan du kan börja besvärja dig måste du aktivera Siri på din iPhone om du inte redan har gjort det.

När Siri är aktiverat är du redo att börja besvärja. För tillfället har Apple programmerat in tre Harry Potter-trollformler i sina enheter: Lumos, Nox och Accio. Så här gör de:

Lumos

I Harry Potter används Lumos för att kasta ljus i ett mörkt rum, och det fungerar på liknande sätt på din iPhone. När besvärjelsen kastas tänds din iPhones ficklampa. För att aktivera Lumos, säg ”Hej Siri, Lumos.” Lumos uttalas ”loo-mows”.

Nox

Nox är mottrollformeln till Lumos. Så att säga ”Hej Siri, Nox” kommer att stänga av din iPhones ficklampa när du är klar med den. Och om du inte redan var medveten om det, uttalas Nox ”knackar”.

Accio

I Harry Potter är Accio en lockande charm för att dra föremål mot kastaren. När det gäller din iPhone används Accio för att öppna en app på din telefon.

Så att säga, ”Hej Siri, Accio [app name]” öppnar appen i fråga. Om du till exempel säger ”Hej Siri, Accio Spotify” öppnas Spotify-appen på din iPhone. Accio uttalas ”Ack-ee-oh.”

Hur du skapar dina egna Harry Potter Siri-trollformler

Förutom dessa tre trollformler låter Apple dig skapa ytterligare trollformler för Siri-kommandon. För att göra detta måste du manuellt ställa in besvärjelserna och deras motsvarande åtgärder med appen Genvägar på din iPhone.

Låt oss till exempel ställa in besvärjelsen ”Lumos Maxima.” Denna besvärjelse tänder din iPhones ficklampa på högsta ljusstyrka. Här är vad du behöver göra:

 • Öppna appen Genvägar, gå till avsnittet Genvägar och tryck på plusikonen (+) i det övre högra hörnet.
 • Tryck sedan på Ny genväg högst upp för att byta namn på den till namnet på din besvärjelse. I det här fallet vill du byta namn på den till Lumos Maxima.
 • Tryck på Lägg till åtgärd.
 • Från menyn som visas trycker du på Ställ in ficklampa.
 • Tryck nu på den blå pilen (bredvid På) och dra reglaget hela vägen till höger.
 • Tryck på Play-knappen längst ned på skärmen för att testa det. Tryck sedan på Klar.
 • Säg nu, ”Hej Siri, Lumos Maxima!” för att se om stavningskommandot fungerade som det var tänkt.

  Förvandla din iPhone till en trollstav med Siri

  Tack vare Siri har du din alldeles egna trollstav till hands. Nu kan du utföra enkla uppgifter när som helst med dessa trollformler. Precis som Harry Potter, vad du väljer att göra med denna kraft är upp till dig.

  Du kan prova olika trollformler, som Silencio för att aktivera Stör ej eller Muffliato och Sonorus för att styra din iPhones volym.