Hur man kaskaderar alla öppna fönster i Windows 11 och 10

Viktiga takeaways

  • Windows 11 har inte en inbyggd kaskadfönsterfunktion som Windows 10 har.
  • Alternativ för att organisera öppna fönster i Windows 11 inkluderar att använda Snap Layouts eller PowerToys.
  • FancyWM är en öppen källkodshanterare som kan användas för att överlappa fönster i Windows 11.

Navigerar du genom för många öppna fönster på din dator? Ett av de enklaste sätten att reda ut dem är att låta Windows överlappa dem åt dig. Du kan använda den här funktionen på Windows 10. Men fungerar funktionen fortfarande på Windows 11, eller finns det ett alternativ?

Hur man Cascade Öppna Windows i Windows 10

Om du ständigt har många öppna fönster som en del av din multitasking-rutin kan det ta tid att snabbt hitta ett specifikt fönster. Du kan manuellt gå igenom varje öppen mapp eller app genom att trycka på Alt + Tab, men det finns en snabbare metod.

På Windows 10 kan du snyggt ordna varje fönster för att se deras titelrader. Högerklicka på ett tomt utrymme i aktivitetsfältet och välj Cascade windows. Windows 10 kommer nu att ordna om alla fönster som inte är minimerade.

För att återställa dem till sina ursprungliga platser, högerklicka på aktivitetsfältet igen och välj Ångra för att överlappa alla fönster. Om alternativet inte är tillgängligt på din dator har du förmodligen aktiverat pekdatorläge. Starta Action Center och klicka på pekplattan för att stänga av den.

Kan du Cascade Öppna Windows i Windows 11?

Vi har dåliga nyheter om du har uppgraderat från Windows 10 till Windows 11 och letar efter alternativet Cascade windows. Windows 11 har ingen inbyggd funktion som låter dig kaskad alla öppna fönster. Så vilka är alternativen?

Du kan använda Windows 11 Snap Layouts för att ordna om dina fönster. Du kan till och med flytta runt minimerade fönster.

Alternativt kan du använda PowerToys för att göra fönster mer hanterbara. Du måste dock använda en annan app för att replikera kaskadalternativet korrekt i Windows 11.

Hur man kaskaderar Windows på Windows 11

I Windows 11 är ett av de bästa verktygen för det här jobbet en öppen källkodshanterare som kallas FancyWM, tillgänglig gratis från Microsoft Store. Starta Microsoft Store-appen och sök efter ”fancywm” eller gå till FancyWM Microsoft Store-sida direkt. När det väl är installerat kan du använda FancyWM för att skapa anpassade layouter, hantera fönstergrupper och dra fördel av alla dina virtuella skrivbord och bildskärmar.

För att överlappa dina fönster, håll markören över titelraden så att FancyWM visar dess flytande meny. Klicka och dra sedan panelknappen Radbryt i stack ovanpå ett annat fönster. Alternativt, tryck på Windows-tangenten + Skift, sedan S, för att överlappa dina fönster.

Genom att överlappa alla öppna fönster kan du hitta det du letar efter med en blick på skrivbordet. Om du har en konfiguration med dubbla bildskärmar kommer fönstren att överlappa den bildskärm de är öppna på. Om du fortfarande inte kan hitta fönstret du letar efter är chansen stor att det är utanför skärmen.