Hur man kalibrerar en iPhones batteri i 6 enkla steg

Spread the love

Dålig batteritid är ett vanligt klagomål bland smartphoneägare. Det spelar ingen roll om du är en iPhone- eller Android-användare; om du använder din telefon mycket under dagen har batteriet tur att klara solnedgången.

Men visste du att något så enkelt som att kalibrera din iPhones batteri kan hjälpa? Låt oss ta en närmare titt på hur man kalibrerar en iPhones batteri och varför kalibrering är viktigt. När du gör detta kan din iPhone hålla längre och vara redo när du behöver den.

Varför du bör kalibrera din iPhones batteri

Kalibrering av din iPhones batteri (även kallad återställning av en iPhones batteri) är en förvånansvärt viktig del av iPhone-underhållet. Tyvärr inser många människor inte dess fördelar, och ännu färre tar sig tid att utföra de nödvändiga stegen.

Utan ett korrekt kalibrerat batteri kommer du sannolikt att uppleva felaktiga och oregelbundna batteriprocentavläsningar, snabbare batteriurladdning och en kortare total livslängd för ditt batteri. Om din iPhone stängs av oväntat när din batteritid i procent når ensiffrigt, är dålig kalibrering nästan säkert att skylla på.

Många faktorer kan göra att ett batteri blir felaktigt kalibrerat. Programuppdateringar, uppdatering av bakgrundsappar, nya funktioner och till och med vanlig gammal daglig användning kan alla orsaka avvikelser. Och även om du inte har märkt en felaktig kalibrering, kommer att utföra stegen nedan att säkerställa att alla joner i batteriet flödar, vilket förbättrar batteriets toppprestanda.

  Vad är ChatGPT Plugins [+8 Usage Examples]

Även om du inte borde behöva kalibrera regelbundet, är det värt ett försök om din iPhone är äldre eller om du har haft batteriproblem som andra steg inte löste.

Förbereder för att kalibrera din iPhones batteri

Innan du startar kalibreringsprocessen bör du ta några steg som förberedelse. De kretsar alla kring att inaktivera funktioner och tjänster, så att så få uppgifter som möjligt drar ström.

Detta kommer att leda till en korrekt läsning senare i processen. När du har återställt batteriet kan du återaktivera alla dessa alternativ. Det är också värt att se till att du inte av misstag har aktiverat lågenergiläge genom att gå till Inställningar > Batteri.

Inaktivera platstjänster

Följ dessa steg för att inaktivera platstjänster på din iPhone:

 • Öppna appen Inställningar.
 • Rulla ned och tryck på Sekretess och säkerhet
 • Tryck på Platstjänster högst upp.
 • Stäng nu av platstjänster.
 • Kom ihåg att du kan använda platstjänster för att spåra en förlorad iPhone, så se till att du inte glömmer att återaktivera detta när du är klar med kalibreringen.

  Inaktivera bakgrundsuppdatering

  Följ instruktionerna nedan för att stänga av bakgrundsappens uppdateringsfunktion på din iPhone:

 • Öppna appen Inställningar och tryck på Allmänt.
 • Välj Background App Refresh.
 • Tryck på Uppdatera bakgrundsapp en andra gång.
 • Välj alternativet Av.
 • Minska skärmens ljusstyrka

  Så här sänker du skärmens ljusstyrka på en iPhone:

 • Öppna appen Inställningar.
 • Rulla ned och välj Display & Brightness.
 • Flytta skjutreglaget för ljusstyrka hela vägen åt vänster.
 • Stäng av automatiska appuppdateringar

  Slutligen, för att stänga av automatiska uppdateringar, följ dessa tre steg:

 • Öppna appen Inställningar.
 • Scrolla ner och tryck på App Store.
 • Stäng av appuppdateringar under Automatiska nedladdningar.
 • Hur du kalibrerar din iPhones batteri

  Nu är du redo att kalibrera batteriet på din iPhone. Varnas för att det krävs en hel del tålamod; du måste vänta på ett par fullständiga laddnings- och tömningscykler för att avsluta.

    Åtgärda Microsoft Store 0x80246019-fel

  Lyckligtvis behöver du inga verktyg eller appar från tredje part. Allt du ser i App Store som lovar att återställa din iPhones batteri är i bästa fall onödigt och i värsta fall en bluff. iPhones batterikalibrering är enkel att utföra utan extra hjälp.

  Steg 1: Töm din iPhones batteri

  Det första steget är att helt tömma din iPhones batteri. Du kan göra det under normal användning. Om du vill påskynda processen kan du spela upp en lång video på YouTube med volymen uppskruvad till maxnivån.

  Steg 2: Vänta tre timmar

  Du kanske har märkt att din iPhone stängs av automatiskt även om batteriet har en liten andel kvar. Denna process är designad; det ger enheten en chans att spara det aktuella läget för dina appar så att du inte förlorar data.

  Det är viktigt att låta de sista glöden av batteritiden dö bort. Det enda sättet att göra detta är att vänta. Ju längre du väntar, desto bättre, men du bör vänta minst tre timmar. Om du har tid är det att föredra att låta den sitta över natten.

  Steg 3: Ladda din iPhone

  Nu är det dags att fylla på batteriet. För att säkerställa optimal prestanda, se till att du följer dessa tips:

  • Använd ett vägguttag istället för en dator för att ladda.
  • Använd helst en officiell Apple-laddare. Se åtminstone till att du använder en pålitlig Lightning-kabel eller en högkvalitativ USB-C-kabel om du har en iPhone 15 (eller senare) och inte en billig knockoff.
  • Fortsätt att ladda i ett par timmar även efter att din telefon visar att batteriet är 100 procent fullt. Du måste se till att du klämmer in varje droppe kraft för att säkerställa att kalibreringen fungerar korrekt.
    Start Stopp Fortsätt Retrospektiv förklaras [With Template Resources]

  Steg 4: Töm din iPhone

  Nu måste du upprepa hela processen en andra gång. Det är samma övning som tidigare: töm strömmen ur enheten helt. Använd den som vanligt eller spela upp videor på loop för att flytta den snabbare.

  Steg 5: Vänta ytterligare tre timmar

  Det börjar bli repetitivt nu, men håll ut. Återigen måste du se till att du tappar den sista biten av batterikraft från din iPhone. Precis som tidigare, ju längre du kan lämna det, desto bättre.

  Steg 6: Ladda din iPhone igen

  För att avsluta processen måste du ladda enheten. Följ samma riktlinjer som tidigare, och se till att du låter din telefon fortsätta att ladda i ett par timmar även efter att den är full.

  Slutligen måste du återaktivera de tjänster och funktioner som du inaktiverade tidigare. Slå på platstjänster, bakgrundsuppdatering och automatiska uppdateringar igen och skruva upp skärmens ljusstyrka igen.

  Och det är allt. Nu har din iPhones batteri omkalibrerats.

  Aktivera optimerad batteriladdning efter kalibrering

  När din iPhone eller iPad väl har kalibrerats är det dags att se till att ditt batteri inte behöver ytterligare en kalibrering, åtminstone under en lång tid.

  Det bästa sättet att göra detta är genom att aktivera Optimerad batteriladdning på din iPhone. När detta är på, lär din iPhone av din vanliga laddningsrutin och laddar inte mer än 80 % förrän du ska använda den.

  Gå till Inställningar > Batteri > Batterihälsa och laddning > Optimerad batteriladdning för att aktivera detta. Detta saktar ner åldrandet av din iPhones batteri, så att dess maximala kapacitet inte försämras snabbt.

  Andra batterisparande iPhone-tips

  Om omkalibrering inte har åtgärdat din iPhones batteriproblem kan det vara dags att spendera lite pengar på ett nytt batteri. Du kan byta batteri själv om du känner dig säker, men om du gör det ogiltigförklaras din iPhones garanti.

  Därför är det alltid bättre att boka tid i Apple Store på en Genius Bar och få den ersatt med professionell hjälp. Ett nytt batteri och den nödvändiga arbetskraften är inte så dyra som man kan tro.