Hur man IP-bannar någon i Discord

Discord är ett bra ställe att kommunicera med människor över hela ordet via text- eller röstchatt. Hur du använder det är upp till dig. Vissa föredrar att bara doppa tårna i direkt- och gruppmeddelandedelen av vad Discord har att erbjuda. Andra kanske gillar att skapa sina egna servrar och bygga en gemenskap av likasinnade medlemmar för samtal och trevliga stunder. När man överväger det sistnämnda, kan potentialen för att bygga något stort komma till ett fåtal kostnader. En av dem som är oönskade rabblar som väljer att regna på ditt samhälles ökända parad.

”Det låter som varje gemenskap någonsin. Det är dubbelt för de som är online. Men vad kan du egentligen göra?”

Ibland får du den där irriterande gästen, medlemmen eller plundrande parten som kommer förbi din Discord-server och orsakar alla möjliga problem. Du kan ta det diplomatiska förhållningssättet till frågan genom att be dem slå av den, ställa ett ”eller annat” ultimatum eller sucka tungt från din sida av monitorn och släppa det. Det finns också det mer uppenbara valet som är avsett att ta itu med återfallsförbrytare eller det värsta av de värsta, och det är att permanent blockera dem från servern.

Hur man förbjuder användare från din Discord-server

Alla förbud är automatiskt IP-baserade. Det betyder att så fort du blockerar någon från din Discord-server kommer ingen som använder just den IP-adressen att kunna komma in. Tyvärr finns det sätt att komma runt ett IP-förbud med en VPN, men det är för närvarande allt som Discord har tillhandahållit. De har känt till detta säkerhetsbrott under lång tid nu men har ännu inte kommit på hur de ska förhindra det. Så länge gärningsmännen inte är tekniskt kunniga eller förstår hur man använder ett VPN, bör din server vara säker från framtida intrång.

Ett förbud är inte olikt en spark, det råkar bara ha lite mer tyngd bakom sig. Att sparka någon från en kanal eller server anses inte permanent. Alla som har möjlighet att bjuda in till din server kan skicka om inbjudan till den sparkade medlemmen. När det kommer till ett förbud tas den medlemmen bort från servern och deras IP-adress lagras i minnet. Så länge din Discord-server håller IP-adressen förbjuden kan medlemmen inte återvända med samma IP.

Förstå att även detta eliminerar chansen för någon annan i den användarens hushåll att också komma åt din Discord-server. Detta innebär att om du har rumskamrater som besöker din Discord-server men en alltid orsakar problem, genom att förbjuda en kommer du tekniskt sett att förbjuda båda. Se till att det stämmer in på dig innan du går vidare med förbudet. Det är möjligt att få den ”bra” att prata med gärningsmannen om problemet för att lösa problemen utan att en sådan permanent lösning behövs.

För att blockera någon från din Discord-server:

 • Starta Discord från antingen skrivbordsappen, mobilappen eller https://www.discordapp.com.
  • Alla webbläsare kan starta Discord. De mer populära alternativen skulle vara Google Chrome, Mozilla Firefox och Microsoft Edge.
 • Du måste logga in med dina referenser för att komma åt servern.
  • Inloggningsknappen finns i det övre högra hörnet av skärmen om du använder Discord i din webbläsare.
 • När du har loggat in väljer du servern längst till vänster på skärmen. De kommer att listas där med början precis under Discord-ikonen längst upp.
 • Leta reda på användaren som du vill blockera från servern genom att klicka på den kanal de för närvarande är i.
  • Kanaler finns i huvudpanelen och består av textchattkanaler med ett # prefix eller VoIP-kanaler med en volymikon.
 • Du bör kunna se medlemmarna som finns i VoIP-kanalerna bara genom att titta i huvudpanelen. För att hitta medlemmar i textchattkanaler måste du klicka på dem.
  • Om du gör det visas alla medlemmar som för närvarande är online (såväl som offline) till höger på skärmen.
 • När du hittar användaren, antingen i VoIP-kanalen eller texten, högerklickar du på användarens namn för att ta fram en meny.
 • Från menyn, längst ner, bör du se Ban (användarnamn). Vänsterklicka på detta för att få fram en annan dialogruta.
 • Popup-fönstret kommer att be dig bekräfta ditt beslut att blockera användaren.
 • Klick Förbjuda för att bekräfta och permanent ta bort användarens IP-adress från att ha tillgång till din Discord-server.
 • Om du fortfarande bombarderas av räder eller medlemmar som borde förbjudas permanent, föreslår jag att du kontaktar Discord-stöd och rapportera dem. Du bör också höja verifieringsnivån för att tillåta nya användare till din server. Det finns robotar för att förhindra raid, som Lås Botsom du kan titta på för att skapa en säkrare miljö för alla medlemmar i din servergemenskap.

  Möjligheten att förbjuda användare via deras Discord ID har tagits upp som stöd men har ännu inte införts i Discords säkerhetsåtgärder. Åtminstone borde en idé som denna ge Discord några idéer om hur man kan hantera IP- kringgående i framtiden.