Hur man installerar Windows 11 på VirtualBox

Spread the love

Efter nästan fyra år har Oracle släppt nästa stora uppdatering för VirtualBox. Den senaste versionen av VirtualBox 7.0 har introducerat stöd för TPM och Secure Boot för Windows 11-användare. Det betyder att du nu kan installera Windows 11 på VirtualBox utan att behöva oroa dig för TPM- eller Secure Boot-kontroller under installationen. Medan du kan skapa en virtuell Windows 11-maskin med Hyper-V, erbjuder VirtualBox dig tillgång till många avancerade alternativ, från UEFI till resursallokering. Så om du funderar på att installera Windows 11 på VirtualBox, kringgå TPM och Secure Boot, är det här guiden för dig. På den noten, låt oss titta på instruktionerna.

Installera Windows 11 på VirtualBox (2022)

Vi har inkluderat steg för att aktivera virtualisering, skapa en virtuell Windows 11-maskin och slutligen installera Windows 11 på VirtualBox 7.0 i den här guiden. Låt oss titta på steg-för-steg-processen i den här guiden:

Aktivera virtualisering i Windows 11

1. För att installera Windows 11 på VirtualBox måste du först ange BIOS/UEFI på din Windows 11 PC och aktivera virtualisering. Starta bara om din dator och starta om i BIOS eller UEFI. Vanligtvis är startnyckeln F10 eller F9, men det kan variera beroende på PC-tillverkaren. Så om du inte är säker, leta efter startnyckeln för ditt moderkort eller bärbara datortillverkare på internet. Du kan också kolla in listan som bifogas nedan.

  Hur man använder en PS3-kontroll med din Windows-dator

2. Generellt hittar du alternativet ”Virtualisering” på fliken Systemkonfiguration eller Avancerat i BIOS. Allt du behöver göra är att aktivera funktionen och spara ändringarna. Efter det, starta om din dator och virtualisering kommer att aktiveras.

Skapa en Windows 11 VM på VirtualBox

1. Först måste du ladda ner VirtualBox 7.0 för Windows från dess officiell hemsida. Den körbara installationsfilen är bara cirka 100 MB i storlek, så det är bra. Kör sedan EXE-filen och installera VirtualBox 7.0 på din Windows 11-dator.

3. När du är klar med installationen, öppna VirtualBox och klicka på ”Ny”.

4. Ange sedan ett namn för din virtuella Windows 11-maskin. Jag har helt enkelt kallat det ”Windows 11”.

5. Efter det, under “ISO Image”, välj den Windows 11 ISO-bild som du har laddat ner. För att lära dig hur du laddar ner Windows 11 officiellt gratis, gå till vår guide som är länkad här. Aktivera nu kryssrutan ”Hoppa över obevakad installation” och klicka på ”Nästa”.

  5 Windows-verktyg att känna till som Power User eller Sysadmin

6. Tilldela sedan mängden RAM-minne du behöver för din Windows 11 VirtualBox-installation. Enligt Windows 11:s minimikrav måste du tilldela minst 4 GB RAM. När det gäller CPU-antal, tilldela 2 eller fler kärnor, beroende på din hårdvara. Se till att aktivera kryssrutan ”Aktivera EFI (endast speciella operativsystem)”.

7. Efter det, välj ”Skapa en virtuell hårddisk nu” och allokera minst 64 GB lagringsutrymme. Om du har mer diskutrymme kan du tilldela mer.

8. Klicka slutligen på ”Slutför”. Du är nästan redo att installera Windows 11 på VirtualBox.

Hur man installerar Windows 11 på VirtualBox

Nu när du har skapat den virtuella maskinen, låt oss starta upp den och gå igenom installationsprocessen för Windows 11:

1. I VirtualBox Manager-fönstret väljer du Start -> Normal start.

2. Nu kommer installationsprogrammet för Windows 11 att dyka upp på din skärm inom några sekunder. Du kan fortsätta och installera Windows 11 på VirtualBox som du brukar.

3. Som du kan se visade VM-installationen inte TPM- eller Secure Boot-fel. Så slutför OOBE-installationen så är du igång. Om du vill skapa ett lokalt konto på Windows 11 under installationen (för både Home- och Pro-utgåvor), följ vår länkade guide.

Obs: VirtualBox 7.0 kommer med virtualiseringsstöd för TPM 1.2 och 2.0 och Secure Boot, vilket gör installationen enklare. Men om du använder en äldre version av VirtualBox måste du förlita dig på lösningar för att kringgå kraven för säker start, TPM och RAM medan du installerar Windows 11 på din dator.

  Hur man stoppar Skype från att starta automatiskt på Windows 10

Förbi TPM och säker start för att enkelt installera Windows 11 på VirtualBox

Så det här är stegen du måste följa för att installera Windows 11 på VirtualBox utan att använda lösningar för att kringgå kraven på TPM eller Secure Boot. Som nämnts ovan behöver du inte använda registerhack eller någon annan lösning på VirtualBox 7.0. Hur som helst, om du inte är nöjd med VirtualBox och letar efter de bästa VirtualBox-alternativen, gå till vår utvalda guide som är länkad här. Och för att köra en Android VM på VirtualBox, följ vår detaljerade guide. Slutligen, om du har några frågor, låt oss veta i kommentarsektionen nedan.