Hur man installerar Unreal Engine 4 på Ubuntu

Vill du utveckla videospel på din Ubuntu-dator med Unreal Engine? Om så är fallet måste du installera den senaste Unreal Engine-verktygssatsen på ditt system. Den här guiden visar hur du ställer in den senaste versionen av Unreal Engine 4 på din Ubuntu-dator.

Obs: Unreal Engine 4 är gratis för icke-kommersiellt bruk. Men om du planerar att publicera och sälja spel med det, måste du köpa en licens. För mer information, klicka här.

Registrera ett Epic Games-konto

Du måste ha ett Epic Games-konto för att få tillgång till Unreal Engine på ditt Ubuntu-system. För att skapa ett Epic-konto, börja med att gå över till oofficiella Unreal Engine-webbplatsen. Väl på webbplatsen väljer du menyknappen ”Community” högst upp på sidan

På Unreal Engine-sidan hittar du knappen ”Logga in” och klickar på den med musen. När du har valt den här knappen kommer du att se massor av ”logga in”-alternativ. Om du redan har ett Epic-konto, klicka på knappen ”Logga in med Epic Games” och logga in.

Om du inte har ett konto, välj knappen ”Registrera dig” längst ner på sidan. Välj sedan ”Registrera dig med e-post” för att skapa ett nytt Epic-konto med din e-postadress.

Konfigurera ditt GitHub-konto

Tyvärr distribuerar Epic inte Unreal Engine via ett nedladdningsbart installationsprogram. Istället måste du hämta motorn direkt från GitHub. För att göra det måste ditt GitHub-konto vara kopplat till ditt Epic-konto.

För att börja, se till att du har ett GitHub-konto inställt. Om du inte gör det, gör följande. Gå först över till GitHub.com. Väl på webbplatsen, hitta knappen ”Registrera dig” högst upp på sidan och klicka på den med musen. Använd den för att skapa ett nytt GitHub-konto.

När du har ställt in ditt nya GitHub-konto, gå tillbaka till Epic Games-webbplatsen och för muspekaren över din profil på startsidan. Välj sedan alternativet ”Personligt” under din profil för att komma åt dina personliga Epic Games-inställningar.

I området ”Personligt” hittar du knappen ”Anslutningar” i sidofältet. Välj den här knappen för att komma åt anslutningsinställningarna för din Epic Games-profil. Välj sedan alternativet ”Konton” för att komma åt kontoanslutningar.

I avsnittet ”konton” i anslutningsområdet, hitta GitHub och klicka på knappen ”Anslut”. När du väljer knappen ”Anslut” låter Epic dig ansluta ditt GitHub-konto till ditt Epic-spelkonto.

Laddar ner Unreal Engine 4 på Ubuntu

Det enda sättet att ladda ner Unreal Engine 4 på din Linux-dator är genom att använda git klon kommando. Detta kommando tar den senaste källkoden för Unreal Engine 4 och placerar den på din dator.

För att starta nedladdningsprocessen på Ubuntu, öppna ett terminalfönster på Ubuntu-skrivbordet. Du kan öppna ett terminalfönster genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Alternativt kan du söka efter ”Terminal” i appmenyn och öppna den på det sättet.

När terminalfönstret är öppet och redo att användas installerar du git paketet till din dator.

sudo apt install git

Efter att ha installerat git paketet måste du konfigurera ditt användarkonto med Git på din dator. För att göra detta, följ den officiella ”Uppstartnings Guide.” Du måste också skapa en personlig åtkomstkod som du kan lära dig mer om här.

Du kommer att kunna använda den för att ladda ner den senaste versionen av Unreal Engine 4 till ditt Ubuntu-system med kommandot nedan. Kom ihåg; du måste logga in på GitHub när du uppmanas i terminalen och använda din PAC-kod som inloggningslösenord.

Obs: för att kommandot nedan ska fungera måste du kontrollera din e-post och acceptera GitHub-inbjudan från Epic Games för att gå med i deras privata Git-repo.

git clone --branch release https://github.com/EpicGames/UnrealEngine.git

Nedladdningen för Unreal Engine 4 på Ubuntu är cirka 8 GB stor. Så luta dig tillbaka, slappna av och låt koden laddas ner helt.

Bygger Unreal Engine 4 på Ubuntu

Unreal Engine-programmet måste byggas för att det ska kunna installeras på ditt system. Använd CD kommandot och flytta till mappen ”UnrealEngine” i din hemkatalog för att starta byggprocessen.

cd ~/UnrealEngine/

Härifrån kör du ”Setup.sh”-skriptet med kommandot nedan.

./Setup.sh

Efter att ha kört skriptfilen ”Setup.sh”, måste du köra skriptet ”GenerateProjectFiles.sh”.

./GenerateProjectFiles.sh

Slutligen, kör göra kommando för att kompilera koden på din dator.

make

Kör Unreal Engine 4 på Ubuntu

Att köra Unreal Engine 4-appen på ditt Ubuntu-system är väldigt enkelt. För att göra det, se till att du är i ett terminalfönster och använd kommandona nedan för att starta det.

cd ~/UnrealEngine/Engine/Binaries/Linux/

./UE4Editor