Hur man installerar SpeedCrunch på Linux

Spread the love

Behöver du en vetenskaplig kalkylator för din Linux-dator? Hittar du inget bra att använda? Kolla in SpeedCrunch! Det är en vetenskaplig kalkylator med hög precision som har massor av funktioner och ett snabbt tangentbordsdrivet gränssnitt. Så här ställer du in det på ditt system.

Installationsinstruktioner för Ubuntu

SpeedCrunch är tillgänglig för installation på Ubuntu genom ett nedladdningsbart DEB-paket. För att starta installationen måste du ladda ner DEB-paketet till din dator.

För att ladda ner den senaste versionen av SpeedCrunch på Ubuntu, öppna ett terminalfönster. Du kan öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn.

Med terminalfönstret öppet och klart att använda, kör kommandot wget för att ladda ner det senaste SpeedCrunch Ubuntu-paketet till din dator.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

När du har laddat ner SpeedCrunch DEB-paketet till din dator, använd kommandot apt install nedan för att installera det på ditt Ubuntu-system.

sudo apt install ./SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Installationsinstruktioner för Debian

Om du behöver få SpeedCrunch att fungera på ditt Debian Linux-system, måste du ladda ner det senaste DEB-paketet till din dator. Öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet för att starta nedladdningen.

  Vad är stdin, stdout och stderr på Linux?

Med terminalfönstret öppet och klart att använda, kör följande wget download-kommando för att hämta det senaste DEB-paketet till din dator.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Eller, om du behöver 32-bitarsversionen av SpeedCrunch:

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux32.deb

När nedladdningen är klar kan installationen av SpeedCrunch börja. Använd kommandot dpkg nedan och konfigurera DEB-paketet på din dator.

sudo dpkg -i SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Om du installerar 32-bitarsversionen av SpeedCrunch på Debian, ange kommandot nedan istället.

sudo dpkg -i SpeedCrunch-0.12-linux32.deb

Med DEB-paketet installerat på ditt system, måste du köra kommandot apt-get install -f nedan för att korrigera eventuella beroendeproblem som orsakas av installationen av SpeedCrunch.

sudo apt-get install -f

Arch Linux installationsinstruktioner

SpeedCrunch är tillgängligt för alla Arch Linux-användare. Appen finns dock inte på den officiella SpeedCrunch-webbplatsen. Istället kan Arch Linux-användare få det att fungera genom Arch Linux User Repository.

För att starta installationen av SpeedCrunch på Arch Linux, måste du installera paketen ”Git” och ”Base-devel” på ditt system med hjälp av kommandot pacman.

sudo pacman -S git base-devel

När du har ställt in de två paketen på din dator installerar du Trizen AUR-hjälparen. Detta program kommer att göra det mycket enklare att installera SpeedCrunch AUR-paketet på ditt system.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/
makepkg -sri

Med Trizen AUR-hjälparen inställd på din Arch Linux-dator, använd kommandot trizen -S för att ställa in SpeedCrunch.

trizen -S speedcrunch-git

Fedora installationsinstruktioner

SpeedCrunch är tillgängligt för Fedora-användare via ett officiellt RPM-paket. För att installera den senaste versionen av SpeedCrunch på din Fedora-dator, öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet.

  Få hälsosamma påminnelser på Linux-skrivbordet med Stretchly

Det är enkelt att öppna ett terminalfönster på Fedora. Tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller öppna Fedora-appens meny, sök efter ”Terminal” och starta den på det sättet.

Med terminalfönstret öppet, använd kommandot wget download för att hämta det senaste SpeedCrunch RPM-paketet.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

Nu när SpeedCrunch RPM-paketfilen har laddats ner kan den installeras med kommandot dnf install.

sudo dnf install SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

32-bitars

Det finns också en 32-bitars version av SpeedCrunch för Fedora. Fedora Linux avbröt dock 32-bitarsstöd för ett tag sedan. Om du använder en derivata av Fedora som kräver 32-bitarspaket, klicka här.

  Hur man använder historikkommandot på Linux

Installationsinstruktioner för OpenSUSE

OpenSUSE använder RPM-paket ungefär som Fedora. Av denna anledning kommer du att kunna få igång SpeedCrunch-applikationen relativt snabbt. För att starta installationen måste du öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet.

Att starta ett terminalfönster på OpenSUSE-skrivbordet kan göras genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Alternativt är det möjligt att starta terminalen genom att söka efter ”Terminal” i appmenyn.

Med terminalfönstret öppet och klart att använda, kör kommandot wget download för att ta SpeedCrunch RPM-paketfilen.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

Nedladdningsprocessen bör vara snabb eftersom det är en liten fil. När processen är klar kan installationen börja. Använd kommandot zypper installation nedan och ställ in SpeedCrunch.

sudo zypper install SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

32-bitars

OpenSUSE stöder 32-bitars, men det är oklart om det kommer att stödjas för alltid. Om du är en OpenSUSE-användare och behöver installera 32-bitarsversionen av SpeedCrunch, klicka här.