Hur man installerar SmartGit på Linux

Spread the love

SmartGit är ett verktyg för Mac OS, Linux och Windows för utvecklare som arbetar med Git och SVN. Den kommer med speciella integrationer med GitHub, BitBucket och andra. I den här guiden visar vi dig hur du installerar SmartGit-appen på Linux.

Hur man installerar SmartGit på Ubuntu

SmartGit är tillgängligt för Ubuntu Linux-användare via SmartGit-webbplatsen. Tyvärr finns det inget sätt att installera det direkt via Ubuntus programvarukällor. För att komma igång med installationen av SmartGit på Ubuntu måste du öppna ett terminalfönster.

För att öppna ett terminalfönster på Ubuntu-skrivbordet, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och starta den på skrivbordet på det sättet.

När du har ett terminalfönster öppet och redo att använda på Ubuntu-skrivbordet, använd kommandot wget för att ladda ner det senaste DEB-paketet för SmartGit.

wget https://www.syntevo.com/downloads/smartgit/smartgit-20_2_5.deb

Efter att ha laddat ner DEB-paketet till din Ubuntu-dator kan installationen börja. Använd först kommandot apt install nedan och konfigurera SmartGit DEB-paketet. Tänk på att eftersom paketet är installerat med apt install snarare än dpkg, finns det inget behov av att korrigera beroenden i efterhand.

sudo apt install ./smartgit-20_2_5.deb

Hur man installerar SmartGit på Debian

SmartGit fungerar på Debian Linux, eftersom den officiella webbplatsen har en länk till DEB-paketet. För att starta installationsprocessen, öppna ett terminalfönster. Du kan öppna ett terminalfönster genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet eller genom att söka efter ”terminal” i appmenyn.

  Hur man skapar en växlingsfil på Linux

När terminalfönstret är öppet och redo att användas, använd kommandot wget för att ladda ner den senaste DEB-paketversionen av SmartGit till din Debian Linux-dator.

wget https://www.syntevo.com/downloads/smartgit/smartgit-20_2_5.deb

Efter att ha laddat ner den senaste versionen av SmartGit till din Debian-dator kan installationen börja. Använd kommandot dpkg nedan och installera DEB-paketet. Tänk på fel december dyker upp under installationen. De kan fixas senare.

sudo dpkg -i smartgit-20_2_5.deb

När paketet är konfigurerat på Debian måste du korrigera eventuella beroendefel som december Har uppstått. För att göra detta, använd kommandot apt-get install -f nedan.

sudo apt-get install -f

Hur man installerar SmartGit på Arch Linux

SmartGit-applikationen är tillgänglig för Arch Linux-användare att installera via AUR. För att komma igång med det måste du öppna ett terminalfönster. För att göra det, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet eller sök efter ”Terminal” i appmenyn.

  Hur man använder Keybase för att kryptera filer på Linux

När terminalfönstret är öppet och redo att användas, installera både ”Git” och ”Base-devel”-paketen på din dator. Dessa program krävs för att interagera med AUR. För att installera dem, använd pacman-kommandot nedan.

sudo pacman -S git base-devel

När du har ställt in de två paketen måste du installera Trizen AUR-hjälparen. Det här programmet kommer att göra det mycket lättare att ställa in SmartGit på Arch Linux. För att göra det, skriv in kommandona nedan i följd.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen

makepkg -sri

När Trizen-programmet är inställt på ditt system, använd trizen -S-kommandot för att få igång SmartGit-applikationen.

trizen -S smartgit

Hur man installerar SmartGit på Fedora

För att ställa in SmartGit på Fedora Linux är din bästa insats att installera den som en Flatpak från Flathub-appbutiken. För att få appen att fungera, följ installationsinstruktionerna för Flatpak längre ner i denna artikel.

  Hur man använder Linux cat and tac-kommandon

Hur man installerar SmartGit på OpenSUSE

SmartGit är tillgängligt för OpenSUSE-användare via Flatpak och endast Flatpak. För att få det att fungera på ditt system, följ installationsinstruktionerna för Flatpak.

Hur man installerar SmartGit på Flatpak

SmartGit distribueras på Flatpak via Flathub app store. Om du vill installera det måste du först ställa in Flatpak runtime, såväl som Flathub app store. För att börja, installera ”flatpak”-paketet på din dator med din pakethanterare.

Om du inte kan få Flatpak runtime konfigurerad på egen hand, oroa dig inte. Vi har dig! Följ med vår djupgående guide om hur du ställer in Flatpak-runtime på ditt system.

När du har konfigurerat Flatpak-runtimen är nästa steg att konfigurera Flathub-appbutiken. För att göra det, använd följande flatpak remote-add-kommando nedan. Detta kommando kommer att lägga till Flathub.

sudo flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Slutligen, installera SmartGit-applikationen på din dator med installationskommandot flatpak.

sudo flatpak install flathub com.syntevo.SmartGit