Hur man installerar OnlyOffice 6.3 på din Linux-dator

Spread the love

OnlyOffice 6.3 är ute och med det kommer nya spännande funktioner. Dessa funktioner inkluderar nya ljusa/mörka teman, lösenordsskyddade dokument, stöd för fraktionerad skalning och mycket mer. Så här får du det att fungera på ditt Linux-system.

Installationsinstruktioner för Ubuntu/Debian

Det finns många sätt att installera OnlyOffice 6.3 på ditt Ubuntu-system. Med det sagt, det bästa sättet att gå för Ubuntu-användare är att ladda ner det senaste DEB-paketet från den officiella webbplatsen.

Obs: om du använder Debian kommer du också att kunna installera OnlyOffice 6.3 med instruktionerna nedan.

För att börja ladda ner OnlyOffice 6.3 på ditt Ubuntu-system, gå över till nedladdningssidan här. Väl där, leta upp alternativet ”Debian 8, Ubuntu 14.04 och högre”. Klicka sedan på knappen ”LADDA NED DEB” med musen.

Efter att ha valt nedladdningsknappen börjar OnlyOffice 6.3 för Ubuntu nedladdningen till din dator. När nedladdningen är klar öppnar du ett terminalfönster på skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet eller sök efter ”Terminal” i appmenyn.

  Hur man installerar JetBrains RubyMine på Linux

Med terminalfönstret öppet och klart att använda, skriv in CD-kommandot för att flytta till mappen ”Nedladdningar” på din dator.

cd ~/Downloads

Väl inne i mappen ”Nedladdningar” kommer du att kunna starta installationen av Only Office 6.3 med kommandot apt install nedan.

sudo apt install ./onlyoffice-desktopeditors_amd64.deb

Alternativt, om du använder en äldre version av Debian, kan du behöva konfigurera paketet med följande dpkg-kommando istället.

sudo dpkg -i onlyoffice-desktopeditors_amd64.deb

Efter installationen av paketet måste du korrigera eventuella beroendeproblem som kan ha uppstått under installationsprocessen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux installationsinstruktioner

På Arch Linux är det möjligt att få OnlyOffice 6.3 att fungera. Den officiella webbplatsen stöder det dock inte. Istället, om du planerar att använda programvaran, måste du använda gemenskapens AUR-paket.

Använd kommandot pacman för att ladda ner och installera både ”git” och ”base-devel”-paketen för att komma igång. Dessa paket krävs för att använda Trizen AUR-hjälpverktyget, vilket kommer att göra det mycket lättare att konfigurera OnlyOffice.

sudo pacman -S git base-devel

Efter att du har installerat de två paketen på ditt system är det dags att bygga och ställa in Trizen AUR-hjälparen. För att komma igång, ladda ner den senaste versionen av Trizen.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

När Trizen har laddats ner, använd kommandot makepkg för att installera verktyget på ditt Arch Linux-system.

cd trizen/

makepkg -sri

Använd kommandot trizen -S för att installera OnlyOffice 6.3 på ditt Arch Linux-system med allt installerat.

trizen -S onlyoffice-bin

Fedora installationsinstruktioner

Det finns flera sätt att installera OnlyOffice på Fedora. Men det bästa sättet att gå tillväga är att ladda ner RPM-paketet och installera det. Gå över till nedladdningssidan här för att få tag på det senaste RPM-paketet för OnlyOffice.

  Hur man använder historikkommandot på Linux

Väl på nedladdningssidan, scrolla ner och leta upp området ”For CentOS and RHEL”. Välj sedan knappen ”Ladda ner RPM” för att starta nedladdningen. När nedladdningen är klar, öppna ett terminalfönster på Fedora-skrivbordet.

Inuti terminalfönstret, använd CD-kommandot för att flytta till mappen ”Nedladdningar”. Använd sedan kommandot dnf install för att ställa in OnlyOffice 6.3 på ditt Fedora Linux-system.

cd ~/Downloads
sudo dnf install onlyoffice-desktopeditors.x86_64.rpm

Installationsinstruktioner för OpenSUSE

OpenSUSE Linux är RPM-baserat som Fedora. Fedora och RHEL/CentOS är dock väldigt lika och OpenSUSE, medan den använder RPM-paket, är annorlunda. Det bästa sättet att få OnlyOffice 6.3 på ditt OpenSUSE-system är att följa antingen Snap- eller Flatpak-installationsinstruktionerna nedan.

  Hur man spelar Borderlands 2 på Linux

Eller försök att ladda ner RPM-paketet på nedladdningssidan och installera det. Vi kommer dock inte att täcka den installationsmetoden här.

Snap installationsinstruktioner

OnlyOffice 6.3 är lätt tillgänglig för alla Linux-användare via Ubuntu Snap-paketbutiken. Om du kör ett Linux OS som kan använda Snaps, så här får du det att fungera.

Obs! Du måste ha Snapd-runtime konfigurerad och körd på din Linux-dator för att kommandot nedan ska fungera.

För att få den senaste versionen av Only Office igång som ett Snap-paket på din Linux-dator behöver du ett terminalfönster öppet. Du kan öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet.

När terminalfönstret är öppet använder du kommandot snap install nedan för att få OnlyOffice 6.3 igång.

sudo snap install onlyoffice-desktopeditors

Installationsinstruktioner för Flatpak

OnlyOffice 6.3 är tillgängligt för Linux-användare som en Flatpak i Flathub App Store. Om du vill installera det på ditt system måste du först följa vår guide om hur du ställer in Flatpak runtime.

När Flatpak runtime är konfigurerad på ditt system kommer du att kunna ställa in den senaste versionen av OnlyOffice via Flatpak med de två kommandona nedan.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub org.onlyoffice.desktopeditors