Hur man installerar och använder Microsoft Teams iPad-appen

Microsoft Teams har ett webbgränssnitt som är nästan lika bra som sina skrivbordsappar. Den har även dedikerade appar för iOS och Android. Mellan webbgränssnittet som är tillgängligt från alla moderna webbläsare, skrivbordsapparna för Windows 10 och macOS, och iPhone- och Android-apparna, täcks de flesta plattformar.

Du kan bekvämt använda Microsoft Teams från ditt skrivbord eller din telefon men detta utelämnar fortfarande en annan liten men viktig plattform; tabletter.

Microsoft Teams iPad-app

iPad kör inte längre iOS. Istället kör den en variant av iOS som heter iPadOS som skiljer sig från iOS på små men viktiga sätt. Den goda nyheten är att även om iPadOS och iOS båda är olika, har Microsoft utvecklat en dedikerad iPad-app för Microsoft Teams.

Installera Microsoft Teams iPad-app

Microsoft Teams iPad-appen är gratis som alla andra appar. Funktionerna som du ser kommer att vara föremål för Microsoft Teams-licensen som du har köpt eller om du använder Microsoft Teams gratis. Att installera appen kommer inte att kosta någonting.

Besök App Store på iPad.
Ange Microsoft Teams i sökfältet.
Tryck på Hämta bredvid appen som utvecklats av Microsoft.
Autentisera med ditt Apple ID-lösenord, Face ID eller Touch ID.
Microsoft Teams kommer att installeras.
Logga in med din e-postadress och ditt lösenord.

Direktlänk till appen

Microsoft Teams är inte begränsat till vissa länder och det bör dock dyka upp i sökningar, om det inte gör det, besök denna länk i en webbläsare som är installerad på din iPad. Acceptera uppmaningen att öppna App Store-appen och följ steg 3-5 i föregående avsnitt.

Använd Microsoft Teams iPad-app

Microsoft Teams iPad-appen följer samma designregel som iOS-appen men eftersom den är på en mycket större skärm ser den helt annorlunda ut.

Du kan komma åt chattar, team och andra Microsoft Teams-appar från fältet längst ned.
Välj en chatt, ett team eller en app så kan du navigera i dess inställningar/alternativ från kolumnen till vänster.
För att komma åt inställningarna, tryck på din profilbild uppe till vänster och välj Inställningar i navigeringslådan.
Microsoft Teams iPad-appen stöder mörkt läge på iPadOS.
För att starta ett möte, välj Teams i fältet längst ned, välj ett team och sedan en kanal. Tryck på kameraikonen längst upp till höger på kanalen.
För att komma åt flikar i en kanal, tryck på Mer uppe till höger.
Du kan lägga till flera konton i Microsoft Teams iPad-appen.

Slutsats

Microsoft Teams iPad-appen är fyra år gammal. Den har alla funktioner du hittar i iPhone-appen. Det är stabilt, uppdateras regelbundet och får nya funktioner enligt färdplanen som Microsoft har satt upp för Teams.