Hur man installerar och använder Microsoft Edge på Android

Den nya webbläsaren Microsoft Edge erbjuder imponerande hastighet och ett lättanvänt gränssnitt för att konkurrera med Google Chrome. Edge-appen för Android erbjuder samma surfupplevelse, så att du enkelt kan flytta din surfning mellan enheter.

Du behöver inte Microsoft Edge på din PC för att använda Edge-appen för Android. Om du har det installerat kan du dock dela dina öppna flikar, favoriter, lösenord och mer på flera enheter. Så här installerar och använder du det på Android.

Installera och konfigurera Microsoft Edge på Android

Ladda ner för att komma igång Microsoft Edge för Android från Google Play Butik och installera den på din Android-smarttelefon.

När du först startar appen blir du ombedd att logga in på ditt Microsoft-konto. Så här kan du dela dina favoriter, lösenord, webbhistorik och inställningar mellan enheter.

Om du redan har ett Microsoft-konto synkroniserat med din enhet kommer Edge-webbläsarappen att fråga om du vill logga in på det kontot. Om du gör det, tryck på ”Logga in som.” Om du inte gör det, tryck på ”Logga in med ett annat konto.”

Om du inte vill logga in på ett Microsoft-konto alls, tryck på ”Hoppa över.”

Knacka

Om du loggar in får du frågan om du vill synkronisera dina lösenord mellan enheter. Om du vill synkronisera, tryck på ”Verifiera.” Tryck på ”Inte nu” om du vill hoppa över den här processen.

Knacka

Appen ber dig bekräfta om du vill dela data om dig själv med Microsoft för en personlig surfupplevelse. Tryck på ”OK” för att dela eller ”Inte nu” för att neka tillstånd.

Knacka

Edge kommer också att begära tillstånd att dela din användningsdata för extra anpassning. Samma som tidigare, tryck på ”OK” för att bekräfta eller ”Inte nu” för att neka din tillåtelse.

Knacka

Edge-webbläsarfönstret laddas, men du måste bekräfta några extra inställningar nu. Om du använder Edge på en annan enhet kommer du att bli tillfrågad om du vill synkronisera inställningarna och informationen från din PC.

För att synkronisera alla tillgängliga inställningar, tryck på ”Synkronisera nu.” Om du vill behålla din webbläsare på Android oberoende av din PC, tryck på ”Nej, tack.”

Om du vill se vilka inställningar som kommer att synkroniseras innan du bestämmer dig, tryck på ”Synkroniseringsinställningar”.

Knacka

På skärmen ”Synkroniseringsinställningar” markerar du kryssrutorna bredvid något av alternativen du vill synkronisera och trycker sedan på ”Bekräfta”.

Edge frågar om du vill slå samman data från din Android-enhet med dina befintliga Edge-inställningar eller ta bort den. Välj alternativknappen bredvid ditt val och tryck sedan på ”Bekräfta”.

Knacka

Slutligen får du frågan om du vill göra Edge-appen till din standardwebbläsare på Android. Tryck på ”Ja” om du gör det och följ sedan instruktionerna på skärmen. Om du vill lämna dina standardinställningar för webbläsaren intakta, tryck på ”Nej, tack.”

Knacka

Nu kan du använda din Edge-webbläsare på din Android-enhet.

Använder Microsoft Edge på Android

Liksom många av sina konkurrenter stöder webbläsaren Microsoft Edge på Android surfning med flikar, favoriter, anpassade hemsidor, privat surfning och mer.

För att gå till en webbplats, tryck på ”Sök eller ange webbadress” i mitten av Edge-startskärmen. Skriv en URL eller sökfråga och tryck sedan på Retur.

Knacka

Om du vill öppna en annan flik eller komma åt andra fliksidor, tryck på flikikonen i menyraden längst ner.

Tryck på plustecknet (+) längst ner till höger för att öppna en ny flik eller tryck på ett befintligt flikkort för att växla till den sidan.

Om du vill öppna en ”InPrivate”-sida (liknande Chromes ”Inkognito”-läge), tryck på ”InPrivate” och tryck sedan på plustecknet (+).

Knacka

För att komma åt dina favoriter, webbhistorik, nedladdningar eller inställningar, tryck på de tre prickarna i den nedre menyraden.

Detta öppnar en mer avancerad meny med snabbstartsobjekt och inställningar.

Tryck på något av dessa alternativ för att ta fram den relevanta menyn eller utföra en åtgärd.

Många av funktionerna du ser i Edge-appen för Android kommer att vara bekanta – speciellt om du redan använder den på Windows.

Appen är fortfarande under aktiv utveckling. Fler funktioner, som spårningsförebyggande, kommer snart att flyttas till Android-appen så att du kan få samma surfupplevelse på alla enheter.