Hur man installerar och använder Intel Unison på valfri Windows 11-dator

I september förra året tillkännagav Intel att de arbetade på en app för att sömlöst överbrygga klyftan mellan Android- eller iOS-smarttelefoner och Windows-datorer. Appen, kallad ”Intel Unison”, har släppts nu och den kommer med flera coola funktioner. Du kan komma åt dina bilder och videor från din smartphone på din PC, snabbt överföra filer, svara på telefonaviseringar, ringa samtal och mycket mer. Så om du är intresserad och vill testa ett alternativ till Microsofts Phone Link-app, fortsätt och lär dig hur du installerar och använder Intel Unison på vilken Windows 11-dator som helst. Ja, det fungerar även på icke-Intel bärbara datorer. På den noten, låt oss ta reda på instruktionerna för att ladda ner och köra Intel Unison på valfri PC och Android- eller iOS-smarttelefon.

Installera Intel Unison på valfri Windows 11-dator (2023)

I den här artikeln har vi inkluderat kraven för att köra Intel Unison på en Windows 11-dator och har delat detaljerade instruktioner om hur du får det att fungera med din Android- eller iOS-smarttelefon. Du kan också hitta våra första intryck av Intel Unison längst ner. Expandera bara tabellen och flytta till valfri sektion du vill ha.

Förutsättningar för att använda Intel Unison med Android/iOS och Windows

1. För att använda Intel Unison måste du köra Windows 11 på din PC eller bärbara dator. Appen stöder för närvarande inte Windows 10 eller äldre operativsystem.

2. Din dator måste uppdateras till Windows 11 22H2-bygget (22621.0 eller senare). Om du fortfarande använder den äldre 21H2-versionen kan du gå till den länkade guiden och uppdatera din dator till den senaste stabila 22H2-versionen.

3. Intel säger att Unison för närvarande endast fungerar på Evo-drivna bärbara datorer som körs på Intel 13:e generationens processorer. Vi installerade dock Intel Unison på en Intel 8:e generationens icke-Evo-laptop i den här guiden, och det fungerade utan några problem. Jag är säker på att det kommer att fungera på AMD och ARM-baserade Windows 11 bärbara datorer också.

4. Slutligen måste du ha en Android-smartphone som kör Android 9 eller senare. För iOS-användare måste du ha en iPhone som kör iOS 15 eller senare.

Hur man laddar ner och installerar Intel Unison på valfri Windows 11-dator

1. För att ladda ner Intel Unison, gå till appens Microsoft Store-sida och klicka på knappen ”Get in Store-appen”. Detta öppnar Intel Unisons lista i Microsoft Store på din Windows 11-dator. För närvarande visas inga resultat om du söker direkt efter Intel Unison-appen i Microsoft Store.

2. I Microsoft Store-appen klickar du på ”Hämta” för att ladda ner och installera Intel Unison.

3. När Intel Unison har installerats öppnar du appen och går igenom välkomstskärmen. När du når ihopparningsskärmen är det dags att flytta till din smartphone.

4. På din iPhone eller Android-telefon installerar du Intel Unison-appen (Android/ iOS). Du måste tillåta ett gäng behörigheter innan du kan para ihop din Windows-dator och använda appen. Efter att ha gått igenom introduktionsskärmen, tryck på ”Skanna QR-kod”.

5. Skanna nu QR-koden som visas på din PC, så startar Intel Unison ihopparningsprocessen automatiskt. Bekräfta koden som visas på båda dina enheter. När du lyckats trycka på ”Kom igång” på din smartphone.

5. Nu kommer din smartphone att vara ansluten till Intel Unison-appen på din PC, och du kan komma åt nästan vad du vill. Du kan överföra filer mellan datorn och din smartphone; få tillgång till bilder, videor och album från din telefon; hitta SMS, ring och ta emot samtal; svara på aviseringar och mer.

Intel Unison: Första intryck och tankar

För det första gillar jag det faktum att Intel Unison är en snyggt designad app som håller Windows 11:s estetik i åtanke. Det är inte en av dessa uppsvällda appar från tillverkare som verkligen kommer med viktiga funktioner men som har fruktansvärda UI/UX. Intel har gjort ett mycket bra jobb på designfronten, så beröm för det.

Bortsett från det, när det gäller funktioner, tror jag att Intel har täckt nästan alla baser, förutom Android-appströmning på PC. I framtiden kan företaget lägga till möjligheten att strömma appar direkt från telefonen till din PC – som Microsofts Phone Link-app gör för Samsung-telefoner.

Jag testade alla funktioner som för närvarande finns tillgängliga i den här appen, inklusive att ringa från datorn, och de fungerade helt utmärkt. Till skillnad från Phone Link-appen erbjuder Intel Unison alla foto- och videoalbum från din telefon, vilket gör det lättare att exportera allt du letar efter.

Det som sedan blåste bort mig var de blixtrande snabba filöverföringshastigheterna som levererades av Intel Unison. Den kunde skicka en 40 MB videofil från min dator till min Android-telefon på bara 3 sekunder med hjälp av en Peer-to-Peer-anslutning (Wi-Fi), vilket är fantastiskt. Observera att när du är ansluten via Bluetooth för att ringa samtal saktar överföringshastigheten ner. Så det rekommenderas att inaktivera Bluetooth om du snabbt vill överföra stora filer.

Förutom det kan du komma åt och svara på textmeddelanden och det visar meddelanden från alla dina smartphone-appar. Du kan svara på aviseringarna från Windows 11:s Action Center. Coolt, eller hur? Sammantaget skulle jag ge en stor tumme upp till Intel Unison-appen, bara för den utmärkta filöverföringshastigheten. Annat än det är det fullspäckat med funktioner och de fungerar som avsett.

Anslut din smartphone och PC med Intel Unison

Så det här är hur du kan ställa in Intel Unison på din Windows 11-dator och Android- eller iOS-smarttelefon. Installationsprocessen är enkel, du behöver bara skanna QR-koden och tillåta behörigheterna, och du är igång. Hur som helst, om du vill använda en liknande app är Dell Mobile Connect-appen på Windows 10/11 ganska bra också. Och om du vill spegla din Android-telefon manuellt till en PC och streama appar kan du följa vår detaljerade handledning. Slutligen, om du har några frågor, låt oss veta i kommentarsektionen nedan.