Hur man installerar Netstat på Linux

Spread the love

Netstat är ett Linux-verktyg som systemadministratörer använder för att analysera nätverksstatistik. Det är praktiskt när du försöker ta en djupare titt på din Linux-maskin och hur den hanterar nätverk. I den här guiden visar vi dig hur du installerar Netstat på din Linux-dator.

Hur man installerar Netstat på Ubuntu

Netstat-applikationen är allmänt tillgänglig för alla Linux-operativsystem, inklusive sådana som Ubuntu. Men för att komma igång med att installera det här programmet på ditt Ubuntu-system måste du starta ett terminalfönster.

För att öppna ett terminalfönster på Ubuntu-skrivbordet, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Alternativt kan du söka efter ”Terminal” i appmenyn. När terminalfönstret är öppet, använd kommandot Apt install nedan för att installera paketet ”net-tools”. Detta paket innehåller Netstat.

sudo apt install net-tools

När du anger kommandot ovan kommer Ubuntu att be dig ange ditt lösenord. Göra det. Tryck sedan på Y-knappen för att bekräfta att du vill installera programvaran. Efter att ha tryckt på Y kommer Ubuntu att installera paketet ”net-tools”, vilket ger dig tillgång till Netstat.

  5 bästa dockningsstationer för bärbar dator att använda med Linux (2021 Edition)

Hur man installerar Netstat på Debian

Debian har paketet ”net-tools” tillgängligt i sitt programvarulager, ungefär som Ubuntu. Som ett resultat kommer du att kunna installera det från terminalen. För att starta installationsprocessen måste du öppna ett terminalfönster.

För att öppna ett terminalfönster, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Alternativt kan du söka efter ”Terminal” i appmenyn och öppna den på det sättet. När terminalfönstret är öppet kan installationen börja.

Använd terminalfönstret och installera paketet ”net-tools” på ditt system. Du kan installera det här paketet på Debian genom att använda kommandot Apt-get nedan.

sudo apt-get install net-tools

När du väl har skrivit in installationskommandot ovan kommer Debians pakethanterare att be dig ange ditt lösenord. Ange sedan ditt lösenord med hjälp av tangentbordet och tryck på Enter.

Efter att ha tryckt på Enter-tangenten kommer Debian att be dig att trycka på Y-tangenten för att fortsätta installationen. När du gör det kommer Netstat att installeras på din dator.

Hur man installerar Netstat på Arch Linux

Netstat-applikationen är tillgänglig på Arch Linux för alla användare. Det är dock ett kommandoradsverktyg, så du måste öppna ett terminalfönster för att få appen att fungera. För att öppna ett terminalfönster, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”terminal” i appmenyn och starta den på det sättet.

  Hur man redigerar PPA:er i Linux Mint

När du har ditt terminalfönster öppet, använd kommandot Pacman för att installera paketet ”net-tools” på din Arch Linux-dator.

sudo pacman -S net-tools

Efter att ha kört kommandot ovan kommer Arch Linux att be dig om ditt lösenord. Ange ditt lösenord med hjälp av tangentbordet. Tryck sedan på Y-tangenten för att bekräfta att du vill installera paketet. När du gör det kommer Arch Linux att installera Netstat.

Hur man installerar Netstat på Fedora Linux

Netstat är tillgängligt för Fedora Linux-användare genom de officiella programvaruförråden. På vissa Fedora Linux-system, detta verktyg december redan installerat. Men om du inte redan har Netstat kan du få det att fungera med DNF-pakethanteraren.

För att starta installationen, öppna ett terminalfönster på Fedora-skrivbordet. Du kan göra detta genom att trycka på Ctrl + Alt + T. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn. När terminalfönstret är öppet och redo att användas, installera programmet ”net-tools” på Fedora med kommandot dnf install.

sudo dnf install net-tools

När du anger kommandot ovan kommer Fedora att be dig ange ditt lösenord. Använd tangentbordet, gör det. När ditt lösenord har angetts kommer DNF att samla in alla beroenden som krävs för att installera programvaran. Sedan kommer den att be dig att trycka på Y-tangenten för att fortsätta. Gör det för att installera Netstat på Fedora.

  Hur man spelar Cities Skylines på Linux

Hur man installerar Netstat på OpenSUSE Linux

Netstat-programmet är tillgängligt för alla OpenSUSE Leap-användare och OpenSUSE Tumbleweed-användare via ”OpenSUSE Oss”-programvaran. För att starta installationen, öppna ett terminalfönster genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet eller sök efter ”Terminal” i appmenyn.

När terminalfönstret är öppet och redo att användas, skriv in följande zypper installationskommando nedan för att få paketet ”net-tools” konfigurerat på din OpenSUSE PC.

sudo zypper install net-tools

När du anger kommandot ovan kommer OpenSUSE att fråga dig om ditt lösenord. Använd tangentbordet och skriv in det. Tryck sedan på Y-kommandot efter att SUSE visar dig alla paket som kommer att installeras. Efter att ha tryckt på Y-tangenten kommer Netstat att ställas in på din OpenSUSE Linux-dator.