Hur man installerar MongoDB Compass på Ubuntu

Spread the love

Mongo DB Compass är ett GUI för Mongo Database-mjukvaran. Den körs på Ubuntu, såväl som Mac OS, Windows och RedHat. Det är användbar programvara för dem som vill ha ett bättre GUI-sätt att hantera sina Mongo DB-inställningar. I den här guiden visar vi dig hur du ställer in det i Ubuntu.

GUI installation

För att installera Mongo DB Compass på Ubuntu med GUI, börja med att gå över till den officiella Compass-webbplatsens nedladdningssektion. När du är i nedladdningssektionen, leta reda på rutan ”Tillgängliga nedladdningar” till höger.

I rutan ”Tillgängliga nedladdningar” ser du tre rutor. Ställ in mittrutan till ”Ubuntu 64-bit (14.04+). När du ställer in mittrutan till Ubuntu kommer den nedre rutan att växla till ”Paket.”

När du har valt Ubuntu som ditt operativsystem på nedladdningssidan, gå vidare till instruktionerna nedan, eftersom det finns tre stabila alternativ när du installerar den här programvaran. För bästa resultat rekommenderar vi att du använder ”Stable”-versionen.

Stabil

Om du planerar att använda den stabila versionen av Compass, gå till den översta rutan på nedladdningssidan och ställ in den på (Stable.) När du har valt rätt version klickar du på den gröna nedladdningsknappen för att starta nedladdningen av DEB-paketet .

  Hur du använder din Google Home Hub som en digital fotoram

När Stable Compass DEB-paketet har laddats ner, öppnar du Ubuntu-filhanteraren och klickar på mappen ”Nedladdningar” för att komma åt dina nedladdningar. Högerklicka sedan på Compass DEB-paketet och välj menyn ”Öppna med”.

I menyn ”Öppna med” väljer du alternativet ”Installera programvara”. När du klickar på det här alternativet öppnas Ubuntu Software (eller Software om du inte använder Gnome-versionen av Ubuntu).

Hitta knappen ”Installera” och klicka på den med musen för att installera programvaran med GUI.

Isolerat

Om du föredrar den isolerade versionen av Compass, här är vad du ska göra. Välj först ”Isolated Edition Stable” i toppmenyn på nedladdningssidan. När du har valt den klickar du på den gröna nedladdningsknappen för att ladda ner paketet Isolated Compass DEB.

När nedladdningen är klar, öppna Ubuntu filhanteraren och klicka på mappen ”Nedladdningar”. Högerklicka på ”Isolated” DEB-paketet med musen och välj ”Öppna med”-menyn.

Inuti menyn ”Öppna med” väljer du knappen ”Software Install” för att öppna DEB-paketet i Ubuntu Software-appen. Därifrån klickar du på knappen ”Installera” för att installera Compass på ditt Ubuntu-system.

  Hur man använder Sparklines i Google Sheets

Endast läs

För att installera den skrivskyddade versionen av Compass, gör följande. Välj först ”Read Only Edition Stable” i nedladdningsområdet. Klicka sedan på länken ”Ladda ner” för att starta nedladdningen för Mongo DB-kompass till Ubuntu.

När nedladdningen är klar, öppna Ubuntu filhanteraren och klicka på mappen ”Nedladdningar”. Därifrån hittar du DEB-paketet ”Read Only Edition Stable”, högerklickar på det och väljer menyn ”Öppna med”.

I menyn ”Öppna med”, leta reda på alternativet ”Programinstallation” och klicka på det för att öppna Compass DEB-paketet i GUI-installationsprogrammet. Därifrån klickar du på knappen ”Installera” för att ställa in Compass på din dator.

Kommandoradsinstallation

Om du föredrar att installera Compass på ditt Ubuntu-system med kommandoraden, kommer du att kunna göra det, tack vare Ubuntus robusta pakethanterare. För att starta installationsprocessen, öppna ett terminalfönster.

Du kan öppna ett terminalfönster genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och sök efter den för att starta den. När terminalfönstret är öppet, följ instruktionerna nedan som motsvarar den version av Compass som du vill installera.

Stabil

För att installera den stabila versionen av Compass via kommandoraden, börja med att använda kommandot wget för att ladda ner den senaste DEB-versionen av programvaran till din dator.

wget https://downloads.mongodb.com/compass/mongodb-compass_1.26.1_amd64.deb

Efter att ha laddat ner DEB-paketet till din Ubuntu-dator, använd kommandot apt install för att ställa in Mongo DB Compass Stable.

sudo apt install ./mongodb-compass_1.26.1_amd64.deb

Isolerat

För att installera Isolated Stable Edition av Compass på ditt Ubuntu-system, börja med att ladda ner det senaste DEB-paketet direkt till din dator med hjälp av wget-kommandot nedan.

wget https://downloads.mongodb.com/compass/mongodb-compass-isolated_1.26.1_amd64.deb

När du har laddat ner DEB-paketet till din dator, använd kommandot apt install för att ställa in Isolated Stable Edition på din dator.

sudo apt install ./mongodb-compass-isolated_1.26.1_amd64.deb

Endast läs

Om du vill få igång skrivskyddad version av Compass, börja med att använda wget nedladdningskommandot nedan för att ladda ner den senaste versionen av Compass till din dator.

wget https://downloads.mongodb.com/compass/mongodb-compass-readonly_1.26.1_amd64.deb

När nedladdningen är klar kan installationen börja. Använd kommandot apt install nedan, installera Compass.

sudo apt install ./mongodb-compass-readonly_1.26.1_amd64.deb

  Så här fixar du att DisplayPort till HDMI-adapter inte fungerar