Hur man installerar Google Drive på Linux och 5 verktyg för att göra det

Det faktum att Linux är mycket anpassningsbart, vilket gör att utvecklare kan mixtra med operativsystemet och anpassa allt efter deras smak, är också anledningen till att utvecklare föredrar operativsystemet.

Enligt State of Developer Ecosystem 2021, en undersökning gjord av JetBrains 2021, fann man att 47 % av utvecklarna runt om i världen använder Linux för utveckling. Detta gör Linux till den näst mest populära plattformen för utvecklare efter Windows.

I linje med resultaten av den undersökningen fann Statista att från 2018 till 2021 har Linux OS konsekvent varit en favorit bland utvecklare. Det är den näst mest populära verksamheten bland utvecklare över hela världen från och med 2021.

I en nyare undersökning, 2022 Developer Survey, gjord av StackOverflow, fann man att Linux återigen är ett av de mest använda operativsystemen som kommer på andra plats med 39,89% av utvecklarna som säger att de använder operativsystemet för professionellt bruk och 40,23 % säger att de också använder operativsystemet för personligt bruk.

Bortsett från att bara vara en favorit bland utvecklare, tenderar arbetsgivare som anställer öppen källkod-talanger att gynna utvecklare med kunskap om Linux. I den nionde årliga rapporten om jobb med öppen källkod fann man att Linux-kunskaper var den näst mest efterfrågade kompetensen efter molnkunskaper. I alla de andra 8 årsrapporterna leder Linux som den mest efterfrågade kompetensen bland talanger med öppen källkod.

Det finns flera skäl som förklarar varför operativsystemet Linux är mycket populärt bland utvecklare. För det första är Linux ett mycket pålitligt, säkert och stabilt operativsystem som sällan kraschar eller får skadlig programvara. För utvecklare är detta en nyckelfaktor vid val av utvecklingsmiljö.

Dessutom är Linux gratis och öppen källkod, så utvecklare ådrar sig inga kostnader när de använder operativsystemet. Dess öppen källkod gör att alla kan titta på Linuxs kod och förbättringar, och eventuella problem i operativsystemet åtgärdas snabbare än i andra operativsystem.

Om utvecklare inte vill anpassa operativsystemet själva har Linux många olika distributioner som utvecklare kan välja mellan för att passa deras behov.

För att täcka allt driver Linux internet. Enligt ZDNet kör 500 av världens främsta superdatorer Linux, 96,3 % av de översta 1 miljon webbservrarna kör Linux och över 85 % av smartphones kör Linux. Därför är det fördelaktigt för utvecklare att ha kunskaper i Linux.

Google Drive

Google Drive är en molnlagringstjänst utvecklad av Google och lanserades 2012. Google Drive tillåter användare att lagra sina filer på Googles servrar. Genom att skapa ett Google-konto får användare automatiskt tillgång till Google Drive, med 15 GB utrymme för att lagra sina filer i molnet gratis. Betalningsalternativ är dock tillgängliga om användare vill utöka sitt lagringsutrymme på Google Drive.

Förutom att lagra filer i molnet tillåter Google Drive användare att enkelt dela filer på internet och komma åt sina filer var som helst i världen på flera enheter som är anslutna till internet. Det tillåter användare att synkronisera data över Google-aktiverade enheter. Detta gör det mycket bra att säkerhetskopiera data på molnet

Förutom sina lagringstjänster, innehåller Google Drive Google Docs Editors-sviten. Detta inkluderar Google Dokument, Google Kalkylark, Google Presentationer, Google Ritningar, Google Formulär, Google Sites och Google Keep. Dessa applikationer tillåter användare att samarbeta med dokument, kalkylblad, presentationer, ritningar, formulär, webbplatser och anteckningar. Det tillåter också användare att enkelt dela dessa filer med andra.

Google Drive driver dessa applikationer och ger dem offlinefunktioner även om de oftast nås som webbapplikationer. Google Drive integreras enkelt med andra Google-applikationer, till exempel Google Photos som lagrar användarnas foton på Google Drive. Det tillåter också användare att enkelt söka efter sina filer med naturlig språkbehandling.

En mycket användbar funktion i Google Drive som är okänd av många användare är Optical Character Recognition (OCR). Detta gör att användare kan skanna foton och konvertera dem till text utan att själva behöva transkribera texten i bilderna.

Fördelar med att använda Google Drive

Som en molnlagringstjänst har Google Drive flera fördelar för sina användare. Detta inkluderar:

säkerhet

Detta är ett viktigt övervägande när du väljer en datalagringsplattform. I detta avseende krypteras alla filer som laddas upp till Google Drive eller skapas av applikationer som ingår i Google Drive, såsom Google Docs, under överföring och vila med AES256-bitars kryptering.

Dessutom utvärderar Google filer som delas med en Google Drive-användare för skadlig programvara och nätfiske och använder reCAPTCHA för att skydda användare mot kränkande och bedrägliga aktiviteter inom Google Drive.

Kompatibilitet med många applikationer och filer

Google Drive integreras enkelt med många applikationer så att användarna kan använda det utan svårigheter.

Vissa applikationer som kan integreras med Google Drive inkluderar Microsoft Office, Slack, Notion, SalesForce, Trello, Grammarly, TSheets och Hubspot. Dessutom tillåter Google Drive användare att öppna över 50 filtyper utan att installera speciella applikationer.

Enkel lagring och delning av filer

För användare är Google Drive mycket användarvänligt och lätt att använda, vilket gör att de enkelt kan lagra, säkerhetskopiera och dela sina filer. Detta är viktigt för att stödja samarbete mellan olika användare. Genom Google Drive kan flera användare arbeta på samma fil tillsammans.

Drives gränssnitt är också väldigt intuitivt, även för nybörjare och det bästa med det är att det gör vad det ska göra utan problem.

Optisk teckenigenkänning (OCR)

Detta är en funktion som tillhandahålls av Google Drive som gör att användare kan bli papperslösa genom att skanna foton och konvertera till dokument. Användare behöver helt enkelt ladda upp ett foto av dokumentet på Google Drive, och genom dess OCR-funktion extraherar du text från bilden du laddade upp utan att du behöver transkribera den själv.

Sök efter Chips

Google Drive-användare kan komma åt en avancerad sökfunktion som heter Search Chips. Sökchips tillåter användare att ta sin sökning till nästa och generera mer relevanta resultat. Sökchips tillåter användare att få bättre resultat med hjälp av filtyper, personer i filen, plats, datum för filändringar, etiketter i filen och uppgifter i den avsedda filen.

Teckenigenkänning används också för att skanna över dokument för att hitta texten som söks efter, även i bilder och filer som sparats av andra medarbetare eller användare. Detta gör sökning i Google Drive en smärtfri process.

Alla ovanstående fördelar gör Google Drive till ett mycket användbart verktyg som alla bör överväga att använda.

Varför använda Google Drive på Linux

Som ett säkerhetsmedvetet operativsystem är det också vettigt att använda en molnlagringstjänst som bryr sig om din säkerhet. Google Drive garanterar användarna säkerheten för sina filer.

Dessutom, eftersom många utvecklare samarbetar med andra, kommer Google Drives med en uppsättning applikationer som Google Docs, Google Slides och Google Sheets som gör det möjligt att skapa och dela dokument, presentationer och kalkylark.

Det öppnar också upp för en utvecklare att samarbeta med andra användare som använder Microsoft Suite eftersom Google Drive är kompatibelt med det och kan skapa dokument som fungerar i Microsoft Suite.

Google Drive tillåter också utvecklare att säkerhetskopiera och synkronisera sina data på olika enheter, inklusive enheter som kör olika operativsystem. Detta förbättrar avsevärt säkerheten och tillgängligheten för deras data på olika plattformar.

Eftersom Google inte har någon skrivbordsklient för Google Drive på Linux finns det mycket bra alternativ som låter Linux-användare använda Google Drive. Detta inkluderar:

Synkroniserad

Insync är en Linux-skrivbordsklient som låter dig hantera din Google-enhet direkt från ditt Linux-skrivbord. Insync är fullspäckat med funktioner som gör det stressfritt att använda Google Drive på Linux.

Insync låter användare komma åt alla sina filer på Google Drive lokalt i Linux-filhanteraren. Användare kan komma åt flera Google Drive-konton och synkronisera sina data över flera enheter från Linux.

Det stöder även offlineåtkomst till filer som delas via Google Drive, vilket gör det till ett utmärkt verktyg för team som arbetar med filer på Google Drive.

Dessutom konverterar Insycn automatiskt filer från Google Drive till Linux-alternativen, som att konvertera en Google Docs-fil till en LibreOffice-stödd fil. Insync tillåter också Linux-användare att säkerhetskopiera sina filer i molnet.

Insync är tillgängligt för alla större Linux-distributioner och erbjuder en 15-dagars gratis provperiod, varefter användare förväntas betala en engångsavgift på 29,99 USD för att fortsätta använda applikationen. Det är värt att notera att Insynch även stöder andra molnlagringsplattformar som OneDrive och Dropbox.

overGrive

overGrive är en Google Drive-skrivbordsklient för Linux och ett mindre kostsamt alternativ till Insync. Men overGrive är fortfarande en betald applikation. Användare får en 14-dagars provperiod efter att ha betalat en engångsavgift på 9,99 USD.

Som en Google Drive-skrivbordsklient tillåter overGrive Linux-användare att automatiskt synkronisera Google Drive till sin dator och även automatiskt synkronisera eller säkerhetskopiera lokala filer till Google Drive. Det stöder också synkronisering av delade filer och mappar, synkronisering av flera konton, exkludering av filer som ska synkroniseras efter deras typ och kontroll av hur objekt tas bort från Google Drive.

Dessutom stöder den konvertering av Google Docs till LibreOffice-filformat och konvertering av LibreOffice-dokument till Google Docs. Allt detta görs genom det grafiska användargränssnittet. overGrive uppdateras regelbundet och är ett bra alternativ till Insync.

Rclone

Rclone är en gratis Linux-skrivbordsklient för molnlagring med öppen källkod som stöder hantering av filer på molnlagringsplattformar som Google Drive. Även om det har ett experimentellt webbaserat grafiskt användargränssnitt, är Rclone ett kommandoradsprogram och är idealiskt för Linux-användare som är bekväma med att arbeta från terminalen.

Dess funktioner inkluderar en envägssynkronisering för att göra en katalog identisk med sin Google Drive-motsvarighet, migrera filer till molnlagring och radera den lokala kopian efteråt, kryptera och säkerhetskopiera filer till molnet och återställa och dekryptera filer från molnet.

Det tillåter också användare att migrera data till molnet och mellan olika molnlagringsleverantörer. Detta görs med hjälp av överföring på serversidan, vilket minimerar användningen av lokal bandbredd. Dessutom stöder Rclone montering av molnlagring som en nätverksdisk.

Förutom Google Drive stöder Rclone OneDrive, Dropbox, Mega och Amazon S3.

GNOME

GNOME kom med en Google Drive-integration som tillåter användare att komma åt Google Drive på Linux. Allt användare behöver göra är att navigera till GNOME online-konton och lägga till sitt Google Drive-konto.

Genom GNOMEs filhanterare Nautilus kan Linux-användare synkronisera sin Google Drive med Linux och kunna kopiera och ta bort filer från sitt Google Drive-konto. Det tillåter också uppladdning av filer till Google Drive genom att dra och släppa, och även öppna filer på Google Drive direkt från Nautilus filhanterare.

Det bästa av allt är att GNOME ständigt uppdateras och är gratis att använda.

KIO GDrive

KIO GDrive är ett verktyg som låter applikationer som använder KIO-biblioteket, som Kate, Dolphin eller Gwenview, använda Google Drive från Linux-systemet och kunna komma åt och redigera filer på Google Drive från sina maskiner.

KIO GDrive är gjord av Kool Desktop Environment (KDE) community som gör det grafiska användargränssnittet för Unix-system. Några av deras appar inkluderar de tidigare nämnda applikationerna, nämligen Dolphin, en filhanterare; Kate, en textredigerare; och Gwenview, en bildvisare.

KDE:s KIO-bibliotek tillhandahåller komponenter för filmanipulering, fjärråtkomst till filer, kopiering och radering, bland andra filrelaterade användargränssnittskomponenter.

Genom att använda sina appar som använder KIO-biblioteket kan användare komma åt sin Google Drive via nätverksmappen i Dolphin, som kommer med en Google Drive-sektion. KIO GDrive är tillgänglig på populära Linux-distributioner som Ubuntu, Arch Linux, Debian och Fedora.

Slutsats

Google Drive är ett mycket användbart verktyg för alla användare, särskilt utvecklare. Men även om Google ännu inte har fått sin skrivbordsklient att tillåta Linux-användare att använda direkt på sina system, finns det fantastiska alternativ som tillåter användare att använda sin Google Drive direkt från sina Linux-system.

Därför, om du kör Linux, överväg att skaffa ett av de föreslagna verktygen för att använda Google Drive direkt från din Linux-maskin.

Du kan också utforska några bästa Linux-molnlagring för avancerade användare.