Hur man installerar Fitbit-appen på Windows 10

Alla aktivitetsspårare har mobilappar. Apparna är kompletterande appar för spåraren som används för att uppdatera firmware och synkronisera data från spåraren till din telefon. Det kommer sedan att ladda upp data till ett onlinekonto som du har skapat, så att du kan granska det när du vill.

Fitbit-appen på Windows 10

Aktivitetsspårare behöver i allmänhet ingen mobilapp för att fungera. De kommer att fungera bra på egen hand förutsatt att du håller dem laddade. Apparna finns där eftersom spåraren inte kan lagra mycket information och de flesta kan inte ansluta till internet direkt.

För att göra allt detta förlitar de sig på Bluetooth och mobilappar. Med Fitbit kan du hoppa över mobilappen till förmån för en stationär app om du använder Windows 10.

Installera Fitbit på Windows 10

Den officiella Fitbit-appen för Windows 10 är tillgänglig i Microsoft Store. Appen kan kopplas ihop med din Fitbit-spårare, synkronisera dina data och ladda ner uppdateringar för installation av firmware när de är tillgängliga.

Besök Fitbit Microsoft Store-sida i din webbläsare.
Klicka på Hämta.
Öppna Microsoft Store-appen när du uppmanas att göra det.
Klicka på Hämta.
Fitbit kommer att installeras.

Konfigurera Fitbit-enhet på Windows 10

Du kan ställa in din Fitbit-enhet, dvs ansluta den till skrivbordsappen och synkronisera data till den. Du måste ha ett Fitbit-konto. Det är gratis att skapa. Du måste också ha laddningskabeln för att din enhet ska kunna ansluta den och synkronisera data.

Anslut din Fitbit till din Windows 10 via datakabeln.
Öppna Fitbit-appen på Windows 10.
I listan över enheter väljer du den enhet som du vill ansluta.
Godkänn användarvillkoren.
Klicka på Konfigurera enhet.
Autentisera på enheten om du uppmanas att göra det.
Enheten kommer att anslutas till ditt Windows 10-system.
Återgå till instrumentpanelen och dina data synkroniseras.

Obs: du kan synkronisera data via Bluetooth men när du först upprättar en anslutning, dvs lägger till en tracker till appen, behöver du datakabeln.

Slutsats

När du ansluter din Fitbit första gången kan Windows 10 behöva installera drivrutiner för den. Förrän dessa drivrutiner har installerats kanske din enhet inte upptäcks av Fitbit-appen. Om så är fallet kopplar du bort och ansluter enheten igen efter att drivrutinerna för den har installerats. Fitbit-appen för Windows 10 stöder ett stort antal enheter, men om du äger en äldre enhet eller en enhet som inte längre säljs, kanske den inte stöds av appen.