Hur man installerar Elementary OS 6

Spread the love

Elementary OS 6 Odin har släppts. Denna nya version av Elementary Os 6 är baserad på Ubuntu 20.04 LTS. Om du har använt Elementary OS 5 länge, kommer du att bli glad att veta att det är dags att uppgradera.

Tyvärr finns det ingen officiell uppgraderingsväg från Elementary OS 5 till version 6. Som ett resultat måste du radera din OS 5-installation och ersätta den med en ny installation av OS 6.

Obs: Elementärt operativsystem kräver minst en dual-core 64-bitars CPU, 4 GB RAM och 15 GB hårddiskutrymme. För mer information om systemkraven, kolla in den officiella hemsidan.

Ladda ner Elementary OS 6

Elementary OS 6 måste laddas ner innan det kan installeras på något system. För att ladda ner Elementary OS 6, gå över till tjänstemannen Elementary OS-webbplats. När du är på webbplatsen, leta reda på avsnittet ”Betala vad du kan”.

Om du vill bidra till Elementary OS-projektet får du gärna ange ditt pris. Betalning krävs dock inte. Ange ”0$” i prisrutan. När du gör det visas nedladdningsknappen.

När nedladdningsknappen visas klickar du på den. När du har valt nedladdningsknappen visas fönstret ”Välj nedladdning”. Välj den blå ”Ladda ner”-knappen för att ladda ner Elementary OS 6 ISO-filen med din webbläsare. Alternativt, klicka på magnetlänken för att ladda ner med en torrentklient.

  Lägg till nya ord eller redigera nuvarande i din webbläsares ordbok

Skapa ett elementärt OS 6 USB-installationsprogram

Elementary OS 6 distribueras via en nedladdningsbar ISO-fil på den officiella Elementary OS-webbplatsen. Denna ISO-fil måste flashas till ett USB-minne för att kunna installera operativsystemet på vilken dator som helst. Tack och lov är det enkelt att skapa ett USB-installationsprogram.

Det finns många sätt att skapa ett USB-installationsprogram. I den här guiden kommer vi att fokusera på Etcher-applikationen. Varför? Etcher är plattformsoberoende och fungerar på Windows, Mac OS och Linux.

För att få tag på Etcher, gå över till den officiella Etcher-webbplatsen. Väl där, ladda ner appen till din dator, installera den och starta den på skrivbordet. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan.

Om du behöver hjälp med att installera Etcher på din Linux-dator, följ med installationsinstruktionerna på Etcher-webbplatsen. De har detaljerade instruktioner och det hjälper dig att få igång appen.

Steg 1: Hitta knappen ”Flash från fil” i Etcher och klicka på den med musen. När du klickar på knappen ”Flash från fil” visas ett fönster. Använd fönstret för att bläddra efter Elementary OS 6 ISO-filen.

  Avinstallera eller inaktivera iTunes på Mac OS X [Guide]

Steg 2: Anslut ditt USB-minne till USB-porten. Hitta sedan knappen ”Välj mål” och klicka på den och använd menyn för att hitta ditt USB-minne.

Steg 3: Hitta ”Flash!” och klicka på den med musen. När du väljer den här knappen kommer Etcher att börja flasha ISO-filen Elementary OS 6 till ditt USB-minne. Denna process kommer att ta lite tid, så ha tålamod.

Efter att ha flashat ISO-filen till ditt USB-minne, stäng Etcher-programmet. Starta sedan om datorn. Ladda in i datorns BIOS och konfigurera den att starta från USB.

Hur man installerar Elementary OS 6

För att installera Elementary OS 6 på din dator, ladda upp installations-USB på din dator. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan.

Steg 1: Det första du måste göra när du installerar Elementary OS 6 på din dator är att välja ett språk. Välj det språk du föredrar i språkmenyn i installationsprogrammet för Elementary OS.

Klicka på knappen längst ner för att fortsätta till nästa sida.

Steg 2: Du måste nu välja en tangentbordslayout. Som standard bör Elementary OS 6 upptäcka det automatiskt. Men om det inte gör det, titta igenom menyn och välj önskad tangentbordslayout.

Steg 3: Med tangentbordslayouten och språket valt, kommer menyn ”Try or Install” att visas i installationsprogrammet. Det här installationsprogrammet har några alternativ att välja mellan. Dessa alternativ är ”Testa demoläge” (prova elementärt operativsystem innan du installerar), ”Radera disk och installera” och ”Anpassad installation (avancerat)”.

  Hur man använder live view på Google Maps

Välj knappen ”Radera disk och installera”. Detta alternativ låter dig radera din hårddisk och installera Elementary OS. Alternativt, om du vill ha fler alternativ under installationen, välj alternativet ”Anpassad installation (avancerat)” istället.

Steg 4: När du har gjort ditt installationsval klickar du på knappen längst ner på sidan för att fortsätta. När du gör det kommer Elementary OS att börja installera operativsystemet på din dator.

Installationen kommer inte att gå snabbt. Det bör ta cirka 20 minuter att slutföra. När Elementary OS 6 är klar med installationen på din dator, starta om din dator. Koppla sedan bort USB-minnet från datorn.

Steg 5: När omstarten är klar är Elementary OS 6 redo att användas. Välj ditt användarnamn, ange ditt lösenord och logga in. När du väl har loggat in kommer du att kunna använda ditt nyinstallerade operativsystem.