Hur man installerar Disney Plus+-appen för PC (Windows 10)

Disney+ är en streamingtjänst som ägs av Walt Disney Entertainment, och den har ett bibliotek med filmer och TV-program som exklusivt ägs av Disney.

Detta inkluderar de traditionella Walt Disney-animationerna och TV-programmen (Aladdin, Den lilla sjöjungfrun, etc), såväl som storfilmer som helt enkelt ägs av Disneys studior (X-Men, The Avengers-serien, etc).

För Windows-användare var den ursprungligen endast tillgänglig som en webbapp som kunde nås via webbläsaren, och det finns fortfarande ingen dedikerad app för åtkomst till den, om du inte räknar med den för Xbox.

Tja, om du vill ha ett mycket enklare sätt att komma åt Disney+, på samma sätt som du skulle göra med Netflix eller HBO GO, kommer vi att visa dig hur du kan skapa din alldeles egna Disney+-app för Windows 10.

Obs: För att detta ska fungera måste du ha Microsoft Edge installerat på din PC.

Hur installerar man en Disney+-app på Windows 10?

Precis som alla andra webbplatser som saknar en dedikerad Windows 10-app, finns det alltid möjlighet att skapa en progressiv webbapp via Microsoft Edge.

Så här kan du skapa din alldeles egna Disney+ Progressive Web App:

Gå till Disney+ webbplats via din Microsoft Edge-webbläsare
När webbplatsen är laddad, gå till inställningsmenyn via de tre prickarna i det övre högra hörnet av Edges användargränssnitt
Välj Appar och välj sedan Installera den här webbplatsen som en app
Ge appen ett namn och en beskrivning och tryck på Installera

Disney+-webbplatsen kommer nu att installeras på din Windows 10-dator som en app med ett XAML-skal, och du har skapat din alldeles egna Disney+-app som kan användas för att komma åt streamingtjänsten med bara ett klick.

Dessutom kommer den att vara tillgänglig i listan Alla appar, precis som alla andra UWP-appar som du kan installera via Microsoft Store.

Dessutom kan genvägen anpassas, fästas i Start-menyn eller till och med skickas för att vara tillgänglig på ditt skrivbord.

Obs: Stegen som nämns ovan är standardproceduren som man kan använda för att skapa en proprietär app för vilken webbplats som helst, inte bara Disney+, så se till att du använder den här metoden för att skapa ännu fler appar för webbplatsen du ofta besöker.

Disney+ på Windows 10

Detta avslutar våra artiklar om hur man installerar en Disney+-app på Windows 10, och vi hoppas att du nu kan njuta av Disneys högkvalitativa innehåll på ett mer effektivt sätt.

Om du vill lära dig ännu fler tips och tricks om hur du får ut det mesta av Windows 10:s funktioner, fortsätt och lämna oss dina förslag i kommentarsfältet nedan.