Hur man installerar DBeaver MySQL-klient på Ubuntu

Spread the love

DBeaver är ett sofistikerat hanteringsverktyg för SQL-klientprogramvara och ett databasadministrationsverktyg. Det är öppen källkod och fungerar på alla plattformar, inklusive Linux. I den här guiden visar vi dig hur du installerar programmet DBeaver på Ubuntu.

Hur man installerar DBeaver MySQL-klient på Ubuntu – Terminal (Apt)

DBeaver-applikationen kan installeras på Ubuntu via Apt-pakethanteraren, som är en terminalapplikation. För att få DBeaver MySQL-klienten att fungera på ditt Ubuntu-system, gör följande.

Öppna först ett terminalfönster på Ubuntu-skrivbordet. Du kan öppna ett terminalfönster på Ubuntu-skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. När den är öppen använder du kommandot wget downloader för att hämta det senaste Ubuntu DEB-paketet av DBeaver.

wget https://dbeaver.io/files/dbeaver-ce_latest_amd64.deb

Efter att ha laddat ner den senaste DBeaver måste du ställa in Java på din Ubuntu PC. DEB-paketversionen av DBeaver levereras inte med Java, så du måste installera den själv. Använd kommandot Apt installation nedan för att få OpenJDK 11 att fungera.

sudo apt install openjdk-11-jre openjdk-11-jdk -y

När Java har ställts in, använd CD-kommandot för att flytta terminalfönstret till katalogen ”Nedladdningar” där DBeaver DEB-paketet finns på din dator.

cd ~/Downloads

Inuti mappen ”Nedladdningar”, använd kommandot Apt install för att installera DEB-paketet av DBeaver på ditt Ubuntu Linux-system.

sudo apt install ./dbeaver-ce_21.0.0_amd64.deb

När du anger kommandot apt install ovan kommer Ubuntu att samla in alla relaterade beroenden för DBeaver som krävs för att programmet ska installeras korrekt och lista dem. Den kommer då att be dig att trycka på Y för att fortsätta. Göra det.

  Hur öppnar jag min urklippshistorik?

När du har tryckt på Y-knappen kommer Ubuntu att börja installera DBeaver på din Ubuntu Linux-dator. Det ska gå snabbt. När installationen är klar ser du ”DBeaver” i din appmeny!

Hur man installerar DBeaver MySQL-klient på Ubuntu – Terminal (Snap Package)

DBeaver-applikationen är tillgänglig för Ubuntu-användare via ett DEB-paket. Det är bra, eftersom det betyder att det fungerar på de flesta Ubuntu Linux-operativsystem och till och med de som är baserade på Ubuntu. Installationen för det är dock inte alltid sömlös.

Om du föredrar att installera DBeaver-appen på din Ubuntu-dator via ett Snap-paket, kommer du gärna att veta att apputvecklarna har skickat in den till Snap-butiken.

  Sova bättre berättar hur bra du sover

För att börja installera DBeaver på din Ubuntu-dator via ett Snap-paket måste du öppna ett terminalfönster på Ubuntu-skrivbordet. För att öppna terminalen, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Alternativt kan du söka efter ”Terminal” i appmenyn.

När terminalfönstret är öppet och redo att användas anger du kommandot snap install nedan.

sudo snap install dbeaver-ce

När du skriver in snapinstallation kommer Ubuntu Snap Store att installera DBeaver på ditt system. När processen är klar, sök efter ”DBeaver” i din appmeny för att använda appen!

Hur man installerar DBeaver MySQL-klient på Ubuntu – Terminal (Flatpak)

DBeaver MySQL-klienten är tillgänglig som ett Flatpak-paket, förutom ett Snap-paket. Så om du vill installera DBeaver-appen på din Ubuntu-dator men inte vill ta itu med DEB-installationsmetoden eller Snap, här är vad du ska göra.

Öppna först ett terminalfönster på Ubuntu-skrivbordet. För att öppna ett terminalfönster, tryck på Ctrl + Alt + T-knappen på tangentbordet. Alternativt kan du starta ett terminalfönster genom att söka efter ”Terminal” i appmenyn.

  Hur man lägger till betrodda webbplatser i en webbläsare

Med terminalfönstret öppet och redo att gå, följ vår guide om hur du ställer in Flatpak runtime. Denna körtid krävs för att installera Flatpak-paket, och utan den kommer Flatpak-versionen av DBeaver inte att fungera.

Efter att ha ställt in Flatpak-runtimen måste du konfigurera Flathub-appbutiken. Flathub är där 90 % av alla Flatpak-paket distribueras, inklusive DBeaver-appen. För att aktivera Flathub App Store, använd följande flatpak remote-add kommando.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

När Flathub-appbutiken är aktiverad på din Linux-dator kan du installera DBeaver-applikationen på din Ubuntu-dator. För att installera det, använd följande flatpak installationskommando nedan.

flatpak install flathub io.dbeaver.DBeaverCommunity

Flatpak DBeaver-tillägg

Förutom DBeaver-applikationen distribuerar Flathub även PostgreSQL- och MariaDB-tillägg. Om du vill installera dessa tillägg utöver DBeaver-applikationen på Ubuntu via Flatpak kan du.

För att installera PostgreSQL-tillägget till DBeaver via Flatpak, använd följande flatpak installationskommando nedan.

sudo flatpak install io.dbeaver.DBeaverCommunity.Client.pgsql 

För att installera MariaDB-tillägget till DBeaver via Flatpak, skriv in följande flatpak installationskommando.

sudo flatpak install io.dbeaver.DBeaverCommunity.Client.mariadb