Hur man inaktiverar Shader Pre Caching i Steam

Spread the love

Shader Pre-Caching är en av funktionerna i Steam som du kunde ha märkt, men den har en väldigt kort beskrivning och är inte alltid lätt att förstå. Shader Pre-Caching gör det möjligt för Steam att ladda ner förkompilerade GPU-shaders som är kompatibla med dina systeminställningar, enligt funktionsbeskrivningen. Detta påskyndar laddningsprocessen för Vulkan- och OpenGL-spel och förbättrar stabiliteten för framerate medan du spelar. När det behövs kommer Steam att dra shaders från ditt system om det här alternativet är aktiverat. I den här guiden kommer vi att lära oss om hur du inaktiverar Steam shader pre-cache. Vi kommer också att ge dig en kort detalj om shader pre-cache Steam och hur du tar bort Steam shader cache.

Hur man inaktiverar Shader Pre Caching i Steam

Shader pre-caching är en funktion med liten eller ingen beskrivning och kan ibland vara riktigt förvirrande. Som spelare förstår du hur viktig en shader är i spelandet, men om du är ny på spel bör du först förstå vad shader pre-caching är innan du inaktiverar Steam shader pre-caching. Fortsätt läsa för att ta reda på det.

Vad är Shader Pre-Caching Steam?

Shader pre-caching är en ny funktion som gör att användaren kan få en förbättrad och snabbare spelsession. Den är inbyggt aktiverad och informerar användaren om hur mycket av vår hårddisk som används som cache. Steam kan ladda ner förbyggda shaders, beroende på ditt stöd för hårdvara och grafikdrivrutiner. Detta kan minska laddningstiden och stamning i spelet under de tidiga starten av spel baserade på Vulkan API:er och hårdvara som stöds av OpenGL.

  Åtgärda missade nedladdade filer fel på Steam

Det finns en nackdel med detta också, eftersom shader pre-caching kan använda upp lagringsutrymme, vilket kan leda till lagringsproblem som vi inte vill ha. För att uppnå utrymmeskraven, låt oss lära oss hur man inaktiverar Steam Shader pre-cache.

Hur man inaktiverar Shader Pre Caching

Att inaktivera shader pre-caching på Steam kan vara väldigt användbart när du har ett snävt datalock eller står inför lagringsproblem. Som tidigare nämnts är shader pre-caching inbyggt aktiverat, och du måste inaktivera det manuellt. Vi har listat stegen som hjälper dig att inaktivera shader pre-cache. Ta en titt på det.

1. Öppna först Ånga app.

2. Klicka på Steam i det vänstra hörnet.

3. Välj Inställningar i rullgardinsmenyn.

4. På sidan Inställningar, välj Shader Pre-Caching och på höger sida avmarkera alternativet Aktivera Shader Pre-Caching.

5. Klicka på OK för att bekräfta inaktiveringen.

Är det säkert att ta bort Steam Shader Cache?

Ja, det är helt säkert att ta bort Steam shader-cache. Om du känner att din fil är för stor eller kan vara skadad, kan den specifika mappen raderas permanent när den är klar, men shader-cachen kommer att återskapas och fyllas igen. Fortsätt läsa för att ta reda på hur du tar bort Steam shader-cache.

  Hur man kommer åt Steam Workshop, vad det är

Hur man tar bort Steam Shader Cache

Nu när du vet hur du inaktiverar Steam shader pre-cache, kanske du vill ta de rätta stegen för att rensa Steam shader cache. Om du hittar sätt att rensa shader pre-cachen i Steam-applikationen måste du gå ut ur appen. För att radera Steam shader-cache, allt du behöver göra är att följa de givna stegen.

Alternativ I: Från filhanteraren

1. Öppna enheten där Steam-appen är installerad.

2. Välj och bläddra igenom Steam-mappen för steamapps.

3. Högerklicka på shadercache och välj Ta bort.

Du kan använda detta för att hitta och ta bort Steam shader-cache på din PC. Men detta är inte det enda sättet att rensa shader-cachen.

Alternativ II: Använda Diskrensning

Vi gav dig en annan guide för att rensa shader-cachen.

1. Börja med att skriva Diskrensning i Windows sökrutan och klicka på Öppna.

2. Välj den enhet du vill rensa.

3. Klicka på OK för att fortsätta.

4. Välj DirectX Shader Cache.

5. Klicka slutligen på OK för att ta bort shader-cachen.

Ska jag tillåta bakgrundsbearbetning av Vulkan Shaders?

I den här artikeln diskuterade vi hur man inaktiverar Steam shader pre-caching och när vi inaktiverade det hade vi ett annat alternativ att markera Tillåt bakgrundsbearbetning av Vulkan shaders. Men ska vi tillåta bakgrundsbearbetning av Vulkan Shaders?

När Vulkan shaders är inaktiverade kompileras shadersna under körning och använder all datorkraft för att få det gjort så snabbt som möjligt. Detta kan ta ganska lång tid, och din dator kommer att bli extremt varm under processen, och det vill vi inte. Så, ja, vi borde tillåta att Vulkan Shaders bearbetas i bakgrunden.

  Hur man flyttar ett Steam-spel till en annan enhet

När du tillåter det kompilerar Steam dem alla lite långsammare och skonsammare i samma ögonblick som Steam startar. Du kan alltid stänga av den om du inte gillar att vänta på shaders. Om din Steam är långsam kan du läsa vår artikel om Fix Steam är långsam på Windows 10.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Kan du hoppa över Vulkan shaders?

Ans. Ja, du har alltid valet att hoppa över Vulkan-skuggningar, men att hoppa över processen kan resultera i att bildrutorna tappas under spelets gång.

Q2. Förbättrar shaders prestandan?

Ans. Ja, shaders förbättrar prestandan eftersom användningen av en shader låter dig dra fördel av processorkraften hos grafikkortet och processorenheten istället för att enbart förlita dig på CPU:n.

Q3. Lagrar shaders?

Ans. Det är möjligt för en shader att släpa om användaren inte har en tonch-dator eller när moddar, shaders, spelpaket och mer är alla aktiverade samtidigt. Detta kan vara väldigt frustrerande under spelandet.

***

Här är det, stegen för att inaktivera Steam shader pre-cache. Vi hoppas att den här artikeln var användbar nog för dig att lära dig mer om shader pre-caching Steam och kunde implementera de givna stegen. Var inte blyg för att lägga till dina förslag eftersom vi älskar att höra mer från dig. Ställ gärna dina tvivel i kommentarsfältet nedan.