Hur man inaktiverar kommentarer i WordPress för ett rent och professionellt utseende

WordPress är ledande på marknaden när det kommer till ett innehållshanteringssystem som erbjuder oöverträffad flexibilitet. Miljontals webbplatser runt om i världen är beroende av denna plattform eftersom den erbjuder funktioner för att anpassa den som de föredrar.

Möjligheten att hantera kommentarer är en av de väsentliga funktionerna i WordPress, vilket uppmuntrar användarinteraktion. Dessutom skapar kommentarsfunktionen en känsla av en gemenskap på en webbplats och gör den mer engagerande.

Men ibland måste kommentarsfunktionen inaktiveras för att hålla webbplatsen ren och professionell. Det finns några giltiga skäl bakom att göra detta, som att minimera skräppost, upprätthålla ditt företags rykte eller bara det faktum att ditt innehåll inte kräver användarengagemang.

Oavsett anledning är hantering av kommentarer en avgörande del av att underhålla en WordPress-webbplats. I den här artikeln guidar jag dig genom en steg-för-steg-process för att inaktivera kommentarer på WordPress-webbplatsen. Detta hjälper dig att kurera din WordPress-webbplats genom att upprätthålla ett rent och professionellt utseende. Låt oss vara uppmärksamma.

Det finns några starka skäl bakom att inaktivera kommentarfunktionen på din WordPress-webbplats. Det är ett kalkylerat beslut som allt bidrar till det övergripande målet att förbättra din webbplatss användbarhet och utsikter.

Här är några viktiga överväganden som får webbplatsägare att inaktivera kommentarer:

Blockera skräppost

Kommentarsektionen är en attraktiv plats för spammare att lägga upp irrelevanta länkar och olämpliga kommentarer. En effektiv strategi för att bekämpa dessa oönskade aspekter och hålla din webbplats säker och pålitlig för besökare är att inaktivera kommentarer.

Upprätthålla Outlook

En ren och felfri utsikt är avgörande för företag och affärsportföljer. Genom att ta bort eventuell röran och distraktioner, till exempel användargenererade kommentarer, gör inaktivering av kommentarer det möjligt för användare att koncentrera sig på huvudinnehållet snarare än att distraheras av dem.

Minimera måttlighet

Det kan ta mycket tid att moderera och hantera kommentarerna på din WordPress-webbplats. Du kanske inte har tid eller resurser att filtrera kommentarer korrekt om du är en ensam bloggare eller ägare till en stor webbplats. Så genom att stänga av kommentarerna kan du ägna mer tid åt att skapa innehåll.

Förbättra laddningshastighet

Kommentarer kan ibland ta mer resurser för att visa och sakta ner sidladdningshastigheten, särskilt när det är ett populärt inlägg med mer trafik. Så att stänga av kommentarer kan vara ett bra sätt att förbättra hastigheten med vilken dina sidor laddas och den övergripande användarupplevelsen som du vill ha för dina besökare.

Fokusera på fler kanaler

Du kan lägga in sociala medier och andra länkar till dina inlägg för att dirigera besökare till andra plattformar. Så att inaktivera kommentarer och lägga till olika kanalers länkar kan vara en alternativ idé för att uppmuntra kunder att delta i konversationer på dessa plattformar snarare än din webbplats. Dessutom kan du dirigera dem till annat innehåll på din webbplats, prenumeration på nyhetsbrev eller i omröstningar och undersökningar.

Det finns vissa branscher som juridiska eller slutliga tjänster där regulatoriska eller juridiska problem kan uppstå på grund av användargenererat innehåll. Därför kan du ta ett proaktivt steg och inaktivera kommentarerna för att undvika dessa juridiska problem.

Du kan inaktivera kommentarsektionen på din webbplats när som helst baserat på din webbplatstyp och mål. Så överväg de faktorer som jag har nämnt och bestäm sedan om du vill att den ska inaktiveras eller om det är ok för dig att behålla den.

Den här metoden är idealisk för att inaktivera kommentarer på redan publicerade inlägg på din WordPress-webbplats. Efter att ha gått igenom följande steg och tillämpat ändringarna kan du ta bort och inaktivera kommentarerna i alla befintliga inlägg på din webbplats. Låt oss gå igenom stegen nedan:

 • Logga in på din WordPress-webbplats och klicka på Kommentarer. Du kommer att omdirigeras till en sida med en samling av alla kommentarer som besökare redan har skrivit på din webbplats innehåll.
 • Massmarkera alla kommentarer från det övre vänstra hörnet av tabellen och välj Flytta till papperskorgen från rullgardinsmenyn.

 • Klicka på Använd för att flytta alla kommentarer till papperskorgen.
 • Alla kommentarer tas nu bort från befintliga inlägg eller sidor på din webbplats. Ändå kommer människor att kunna kommentera din webbplats eftersom kommentarsformuläret fortfarande är aktiverat.
 • För att inaktivera kommentarsalternativet från befintliga inlägg, gå till Inlägg > Alla inlägg.
 • Nu kan du se alla befintliga eller publicerade inlägg på din WordPress-webbplats. Massvälj i rutan i det övre vänstra hörnet som tidigare och välj Redigera från rullgardinsmenyn.

 • Nu kan du ändra vissa inläggsinställningar från den här sidan. Leta upp kommentarerna och välj Tillåt inte i rullgardinsmenyn.

 • Klicka slutligen på Uppdatera för att inaktivera kommentarer från alla dina befintliga inlägg.

Men hur är det med kommentarerna på olika sidor? Låt oss fortsätta läsa för att lära oss om det.

Jag måste nämna att WordPress som standard inaktiverar kommentarsektionen för alla nyskapade sidor. Men om din kommentarsektion fortfarande är aktiverad på sidorna, har du förmodligen justerat din WordPress-webbplats kommentarsinställningar någon gång eller aktiverats av temat.

Följ dessa steg för att anpassa dessa inställningar och inaktivera kommentarer på sidor:

 • Efter att ha loggat in på din WordPress-webbplats, gå till Sidor> Alla sidor
 • Massmarkera sedan alla sidor och klicka på Redigera från rullgardinsmenyn.
 • Välj nu Tillåt inte från rullgardinsmenyn bredvid kommentaren.

 • Klicka på uppdatera för att utföra ändringarna på din webbplats.

Nu kommer kommentarsektionen inte att vara tillgänglig på de befintliga sidorna på din webbplats. Men låt oss fokusera på ett annat tillvägagångssätt där du kan välja vilka dagar från när kommentarer ska inaktiveras.

Den här inställningen är mycket enklare jämfört med de tidigare nämnda metoderna. Men med den här metoden kan kommentarer på sidor inte inaktiveras. Men låt oss kolla in den här metoden genom att följa dessa steg:

 • Logga in på din WordPress-webbplats och klicka på Inställningar > Diskussion.
 • Utforska alternativen i området Diskussionsinställningar och leta reda på alternativen i Andra kommentarsinställningar som säger Stäng automatiskt kommentarer på inlägg äldre än [Number] dagar.

 • Sätt värdet som 0, vilket kommer att inaktivera kommentarer för alla inlägg.
 • Klicka på Spara ändringar för att utföra ändringarna.

Nu ska vi undersöka hur du kan inaktivera kommentarer i dina framtida inlägg. Nästa tillvägagångssätt kommer också att hjälpa dig att inaktivera kommentarer i dina WordPress-inlägg globalt.

De två första metoderna gjorde det möjligt för dig att inaktivera kommentarer för inlägg och sidor på din WordPress-webbplats. Men det kommer inte att stoppa kommentarsfunktionen på kommande eller nyligen publicerade artiklar. Men det finns inställningar som du kan konfigurera för att inaktivera kommentarer på hela webbplatsen för framtida inlägg. Här är stegen att följa och tillämpa detta tillvägagångssätt:

 • Efter att ha loggat in på din WordPress-webbplats, gå till Inställningar > Diskussion.

 • Hitta standardinställningarna för inlägg och leta upp Tillåt personer att skicka kommentarer till nya inlägg. Avmarkera rutan för att inaktivera kommentarer på framtida inlägg.
 • Glöm inte att spara inställningar för att tillämpa ändringarna på din webbplats.

Dessa inställningar tillåter inte besökare att kommentera inlägg som du kommer att publicera i framtiden. Men om du letar efter en metod för att inaktivera kommentarer i ett specifikt inlägg men inte från hela webbplatsen, fortsätt att läsa.

Inaktivera kommentarer på specifika inlägg och sidor på WordPress

Om du inte vill inaktivera kommentarer på alla inlägg och sidor, då är den här inställningen för dig. Så den här gången kommer du att inaktivera kommentarer på specifika inlägg eller sidor. Den här gången behöver du inte massvälja inläggen; välj istället enskilda inlägg där du vill inaktivera kommentaren.

Här är stegen att följa:

 • Gå till din WordPress adminpanel och gå till Inlägg > Alla inlägg.
 • Leta reda på de inlägg som du vill inaktivera kommentarer för och markera kryssrutorna bredvid dem.

 • I rullgardinsmenyn Bulk Actions, välj Redigera och klicka på knappen Verkställ.
 • Bekräfta att du har valt de specifika inläggen för massredigering.
 • I rullgardinsmenyn Kommentarer väljer du Tillåt inte för att inaktivera kommentarer för de valda inläggen.

 • Klicka slutligen på knappen Uppdatera för att spara dina ändringar.

Du kan också inaktivera kommentarer medan du redigerar ett inlägg istället för att massredigera inlägg eller sidor. Detta alternativa tillvägagångssätt kan åsidosätta alla tidigare konfigurerade globala inställningar. Så låt oss kolla in nästa tillvägagångssätt.

Du kan inaktivera kommentarsfunktionen när du lägger upp innehåll på din WordPress-blogg. Detta gör kommentarshanteringen enklare genom att ta med inställningarna i det enskilda inlägget. Du kan helt enkelt följa dessa steg:

 • När du redigerar ett inlägg i Gutenberg eller Classic Editor kommer processen att vara liknande. Så låt oss säga att du skapar ett nytt inlägg genom att gå till Inlägg > Lägg till nytt inlägg.
 • Nu, på höger sida av skärmen, scrolla ner lite i inställningsområdet. Leta upp avsnittet Diskussion och klicka på menyn.

 • Nu kommer du att se alternativet Tillåt kommentar, som du måste avmarkera.
 • Klicka på Publicera eller Uppdatera för att tillämpa ändringarna som du har gjort.
 • Om du inte kan se diskussionsalternativet klickar du på de tre prickarna i det övre högra hörnet av skärmen.

 • Klicka sedan på Inställningar och klicka sedan på Paneler i det nya fönstret som uppmanas till och aktivera diskussionen.

Till denna punkt har jag visat dig alla manuella metoder för att inaktivera kommentarer, vilket inte involverar någon kodning eller plugin. Men nu ska jag gå vidare till processen att inaktivera kommentarer med ett plugin eftersom det kan vara lättare att hantera kommentarer.

Om du har en stor sida med massor av inlägg och kommentarer att hantera kan det vara en bra idé att använda ett plugin. Jag pratar om Inaktivera kommentarer plugin för den här instansen som kan inaktivera eller aktivera kommentarer från din WordPress-webbplats sidor, inlägg eller media. Det ger dig det enklaste sättet att förhindra spammare från att lägga upp kommentarer på din webbplats.

Du kan ta kontroll över alla kommentarsrelaterade alternativ för hela webbplatsen och underhålla dem som du föredrar. Det låter dig inaktivera kommentarer på dina valda inlägg, sidor och media. Dessutom, om du har flera webbplatser, kan du inaktivera kommentarer i hela nätverket.

När du har installerat plugin-programmet kommer du åt det från Inställningar > Inaktivera kommentarer. Med plugin får du två alternativ via flikar. Den första låter dig inaktivera kommentarer, och den andra låter dig ta bort kommentarer från din webbplats.

Från inställningarna för Inaktivera kommentarer kan du inaktivera kommentarer globalt eller överallt eller från specifika inlägg, sidor, media eller målsidor. Dessutom kan du inaktivera kommentarer enligt användarrollerna.

Du kan dock inte åsidosätta kommentarsinställningarna för enskilda inlägg. Så för att kontrollera kommentarsinställningarna fullt ut och behålla några på din webbplats, välj inläggstypen eller den manuella metoden.

När det kommer till avsnittet Ta bort kommentarer kan du ta bort globala kommentarer på vissa inlägg, sidor, media och målsidor. Dessutom kan du ta bort vissa kommentartyper och, specifikt, skräppostkommentarer.

Nästa metod är för de som vill dyka djupt in i att ta bort kommentarer med hjälp av koder.

Du kan utföra följande åtgärder för att helt inaktivera kommentarer på din WordPress-webbplats. Det är viktigt att komma ihåg att denna procedur endast bör användas av de som är bekanta med att ändra WordPress-teman.

Dessutom, för och som har följt alla säkerhetsfaser, som att säkerhetskopiera sin webbplats eller använda ett barntema, är dessa steg för att använda koder för att inaktivera kommentarer:

 • Börja med att gå till huvudinstrumentpanelen och komma åt Utseende > Temafilredigerare.
 • Utforska den högra sidan av temaredigeraren, leta reda på filen page.php och klicka på den.
 • Sök efter följande kodrad i filen ”page.php”:
<?php comments_template( '', true ); ?>
 • Ersätt det nu med följande rad med koder:
<!-- Begin Comment -->
<?php comments_template( '', true ); ?>
<!-- End Comment -->

 • När du har gjort denna ändring, se till att spara den genom att klicka på knappen Uppdatera fil.
 • Fortsätt nu att inaktivera kommentarer på dina inlägg genom att ändra filen single.php.
 • Återgå till temafilredigeraren i WordPress adminpanel.
 • Den här gången klickar du på filen single.php.
 • Inuti single.php-filen, leta reda på följande kodrad:
<?php comments_template(); ?>
 • Byt bara ut den med följande koder:
<!-- Begin Comment -->
<?php comments_template(); ?>
<!-- End Comment -->
 • Återigen spara dina ändringar genom att välja alternativet Uppdatera fil.

Vid det här laget har kommentarerna på sidorna och inläggen på din webbplats avaktiverats. Innan du gör några ändringar i temats kod, kom ihåg att fortsätta med försiktighet och se till att du har en säkerhetskopia av din webbplats på plats.

Att inaktivera kommentarer är en strategi, men det finns tillfällen där det kan vara fördelaktigt att hantera kommentarer väl.

Så här är några metoder för att hantera kommentarer:

Moderera kommentarer: Överväg att tillåta kommentarmoderering istället för att helt blockera kommentarer. Den här metoden tillåter fortfarande att kommentarer visas på din webbplats, men de kommer inte att publiceras direkt. Snarare kommer de att reserveras för ditt eller en moderators godkännande.

Upprätta riktlinjer för kommentarer: Definiera tydligt vad som är och inte är lämpligt på din webbplats i din kommentarspolicy, och se till att det är lätt för användarna att följa. Detta främjar en trevlig och positiv kommentarsmiljö genom att hjälpa användare att förstå riktlinjerna och förväntningarna.

Filtrera kommentarer: Filtrera och ta bort skräppost och obehagliga kommentarer genom att implementera automatiska kommentarsfilter. För detta, tredjeparts anti-spam plugins som Akismet kan användas, även om WordPress har ett standardalternativ för skräppostfiltrering.

Meddela kommentarer: För att säkerställa att legitima kommentarer omgående godkänns, granska och övervaka kommentarer regelbundet. Svara dessutom på kommentarer för att skapa en känsla av gemenskap och uppmuntra till ytterligare diskussion.

Kontrollera kommentarer ofta: Granska och övervaka kommentarer oftare för att säkerställa att giltiga kommentarer accepteras direkt. Svara dessutom på kommentarer för att främja en känsla av gemenskap och få igång mer konversation.

Kommunicera med användare: Att reagera på kommentarer från din publik visar att du uppskattar deras feedback samtidigt som det främjar ytterligare konversationer. Som ett resultat av detta kan förbättrad användarlojalitet och en känsla av gemenskap uppstå.

Använd kommentarstrådar: WordPress innehåller trådade kommentarer, vilket underlättar mer organiserade diskussioner. Således kan användare följa diskussioner och svara på vissa punkter som ett resultat.

Personliga meddelanden: Överväg att lägga till funktioner för privata meddelanden om du har en stor och dedikerad användarbas. Detta låter dig ansluta och konversera direkt samtidigt som du kontrollerar offentliga kommentarer.

Upprätthålla användarengagemang medan kommentarer är inaktiverade

Efter att ha inaktiverat kommentaren kan du fortfarande upprätthålla användarens engagemang med rätt taktik.

Här är några framgångsrika strategier för att upprätthålla publikens intresse:

 • Integrera sociala medier: Inkludera sociala delningsknappar i dina individuella inlägg för att uppmuntra användarinteraktion på olika sociala medier.
 • Nyhetsbrev via e-post: Samla e-postadresser från besökare och skicka ut frekventa innehållsuppdateringar för att skapa en dedikerad läsekrets.
 • Undersökningar och omröstningar: Använd enkäter och omröstningar för att interagera med människor och få insiktsfull information.
 • Interaktivt innehåll: Använd interaktiva element som freebies, tävlingar och frågesporter för att hålla folk intresserade.
 • Innehåll av hög kvalitet: För att hålla användarna intresserade, se till att ditt skrivande är värdefullt, engagerande och relevant för de senaste trenderna.
 • SEO: Öka användarinteraktionen genom att använda SEO-strategier för att göra din webbplats mer synlig på sökmotorernas resultatsidor.

Genom att implementera dessa strategier kan du fortfarande fortsätta användarengagemang och behålla besökare på din WordPress-webbplats.

Slutgiltiga tankar

Jag har täckt några viktiga och testade metoder för att inaktivera kommentarer på din WordPress-webbplats. Var tydlig med om du vill inaktivera alla kommentarer eller enskilda inlägg. Gå sedan igenom stegen och inaktivera kommentarerna som du föredrar.

Du kan också gå igenom teknikerna för kommentarmoderering och hur du underhåller din webbplats efter att du har inaktiverat kommentarfunktionen. Förhoppningsvis låter guiden dig upprätthålla smidig WordPress-webbplatshantering med eller utan några kommentarer. Ha en smidig WordPress-resa!

Därefter kan du läsa om hur du ändrar den utvalda bildstorleken i WordPress.