Hur man importerar en VDI-fil till VirtualBox

Att installera operativsystem på VirtualBox är beroendeframkallande och kan få dig att prova nya operativsystem nästan dagligen. Men att konfigurera en ny virtuell maskin och gå igenom OS-installationen igen blir ett jobb efter några omgångar.

Ett bättre sätt är att använda Virtual Disk Images, som är hårddiskavbildningar som består av förinstallerade operativsystem som du kan importera till VirtualBox. Här är allt du behöver veta om att ladda ner och importera Virtual Disk Images till VirtualBox.

Vad är en VirtualBox VDI-fil?

Virtual Disk Images, eller VDIs för kort, är associerade med VirtualBox, en virtualiseringshypervisor som används för att skapa virtuella maskiner (VM). VDI:er är virtuella hårddiskavbildningar som du kan importera eller lägga till i din befintliga virtuella maskin.

Kom ihåg steget där du måste skapa en hårddiskavbildning och allokera lagring till den virtuella datorn under konfigurationen av den virtuella maskinen? En virtuell diskavbildning är vad du konfigurerar i det steget.

VDI:er är bärbara och du kan använda dem för att köra ett operativsystem utan att behöva gå igenom den besvärliga installationsprocessen.

Hur man laddar ner VDI-filer för VirtualBox

Det finns flera källor för att ladda ner VDI-filer, men OSBoxes överträffar de andra med sin enorma katalog av förbyggda VDI:er.

För att ladda ner en VDI-fil, gå till osboxes.com. Från den övre högra navigeringsmenyn klickar du på VM-bilder > VirtualBox-bilder.

Scrolla ner tills du hittar en samling VDI:er redo att laddas ner och användas. Expandera valfri VDI-post från listan och klicka på VirtualBox (VDI) Image.

På följande sida, från listan över tillgängliga nedladdningsalternativ, klicka på den som passar din faktura.

Ett 7z-arkiv börjar laddas ner. När nedladdningen är klar, använd 7-Zip eller någon annan arkivhanterare för att extrahera VDI-filen i arkivet.

Importera en VDI-fil till VirtualBox

För att börja, starta VirtualBox och klicka på Ny. Ange ett namn för den virtuella maskinen och välj en mapp där du vill lagra VM-filerna.

Om du installerade ett operativsystem med en ISO-avbildning, skulle du välja bilden med hjälp av rullgardinsmenyn ISO-bild. Men i det här fallet har du redan operativsystemet installerat på en virtuell hårddisk, så för att fortsätta, expandera avsnittet Hårddisk och bocka av Använd en befintlig virtuell hårddiskfil.

Klicka på mappikonen för att öppna hårddiskväljarfönstret och klicka på Lägg till för att bläddra i VDI-filen. När du har valt det klickar du på Välj för att fortsätta.

Du kan också utöka avsnittet Hårdvara om du vill ändra det tilldelade minnet eller öka antalet kärnor som tilldelats den virtuella maskinen. När allt ser bra ut klickar du på Slutför för att fortsätta.

Du kan också konfigurera andra aspekter av den virtuella datorn som delat urklipp, skärm- och ljudinställningar och USB-enheter genom att markera den virtuella maskinen från den vänstra rutan och klicka på Inställningar. När du är klar, tryck på Start eller dubbelklicka på posten för den virtuella maskinen för att starta operativsystemet.

När maskinen har startat klart kommer du att föras till det installerade operativsystemets skrivbord. Om du uppmanas att ange lösenordet, ange det visade användarnamnet, vanligtvis ”osboxes.org” för VDI:er som laddats ner från OSBoxes.

Lösenordet och användarnamnet kommer att vara desamma för de flesta VDI:er. Om inte, kommer det att nämnas på webbplatsen där du laddade ner VDI.

Du kanske måste välja OS från bootloader-menyn om du ställer in en Linux-baserad virtuell maskin.

Prova nya operativsystem utan att installera med VirtualBox

Virtual Disk Images sparar tid och ansträngning som du annars skulle lägga på att installera och konfigurera en ny virtuell maskin.

Om du är en utvecklare är virtuella maskiner en gåva från gud eftersom de låter dig testa din kod på olika operativsystem medan du använder ditt värdoperativsystem. Även de som inte kodar kan dra nytta av virtualisering eftersom dess applikationer är oändliga.