Hur man hittar och tar bort skräppost i Gmail: 6 enkla sätt

Är din Gmail-inkorg belamrad med skräppost? Om du är trött på att söka igenom tusentals meddelanden har vi sammanställt de bästa tipsen för att omedelbart identifiera och ta bort skräppost.

1. Avsluta prenumeration på e-postmeddelanden med ett klick Trimbox

Om du letar efter ett snabbt sätt att rensa din Gmail-inkorg utan att manuellt avregistrera dig från varje e-postlista, kan du använda ett Chrome-tillägg. Trimbox är ett gratis webbläsartillägg som låter dig avregistrera dig från oönskade e-postlistor med bara ett klick.

Efter en snabb registreringsprocess identifierar Trimbox snabbt alla e-postlistor som du för närvarande prenumererar på i ditt Gmail-konto. Det finns inga separata fönster att visa – Trimbox verktyg finns alla i Gmails gränssnitt för ett snabbare arbetsflöde.

Bredvid varje e-postmeddelande finns en liten saxikon som låter dig avregistrera dig från en viss e-postlista. Efter att ha klickat på saxikonen kan du ta bort alla e-postmeddelanden från en e-postlista genom att klicka på papperskorgen. Sammantaget gör Trimbox ett lysande jobb med att identifiera och ta bort skräppost om e-postlistor gör dig galen.

2. Hitta skräppost med hjälp av en e-postrengöringsapp

Om du ofta kollar e-postmeddelanden på din mobil kan inget vara mer frustrerande än att sålla bland skräppost för att läsa viktig information. CleanFox är en anti-spam och skräppostborttagare som hjälper dig att ta itu med vardagens överväldigande och eliminera distraktioner från ditt digitala liv.

Appen upptäcker skickligt e-postmeddelanden med den lägsta öppningshastigheten genom att visa e-postmeddelanden som du sällan öppnar. På så sätt kan du först ta bort e-postmeddelanden som stör din produktivitet innan du går vidare till e-postmeddelanden som kan ha viss betydelse.

För supersnabb bearbetning kan du svepa i en av tre riktningar: en för att permanent radera e-postmeddelanden, en för att radera ett e-postmeddelande men ta emot framtida uppdateringar från avsändaren, och en annan för att fortsätta ta emot e-postmeddelanden. Du kan också byta till en listvy som delar upp e-postmeddelanden i tre kategorier: Alla, Nyhetsbrev och Skräppost.

CleanFox låter dig lägga till flera e-postkonton inuti appen, som vart och ett analyseras separat. Det finns också ett praktiskt sökverktyg för att hitta en specifik avsändare direkt. Extra sorteringsalternativ är tillgängliga i listvyn, vilket gör att du kan sortera e-postmeddelanden efter numret som tagits emot från en avsändare eller efter deras öppningshastighet. Med en e-postapp som CleanFox behöver du inte tänka två gånger på att skapa en ren miljö för din Gmail-inkorg.

Ladda ner: CleanFox för Android | iOS (Fri)

3. Massradera e-postmeddelanden i din Gmail-inkorg

Att ha en full Gmail-inkorg skapar många problem, men det är oundvikligt för många. Distraktion är inte den enda frågan. Med begränsat lagringsutrymme kan du få e-postfel och ha avbruten åtkomst till att redigera och skapa filer i samarbetsappar som Google Dokument och Kalkylark.

Lyckligtvis finns det ett sätt att massradera e-postmeddelanden i Gmail, så att du kan få ner din inkorg till noll och förenkla ditt digitala liv. Denna metod fungerar bäst i webbversionen. Kontrollera först att du är inloggad på rätt Google-konto.

Klicka på den fyrkantiga kryssrutan i det övre vänstra hörnet av din inkorg. Detta kommer att välja alla konversationer på den aktuella sidan. Därefter måste du instruera Gmail att välja hela din inkorg. Det finns en knapp för att göra detta som heter ”Välj alla konversationer i inkorgen”, som visas nedan:

Nu kan du radera allt. Klicka på papperskorgen i det övre verktygsfältet för att flytta alla dina valda e-postmeddelanden till papperskorgen. Om det var några viktiga e-postmeddelanden som du raderade kan du komma åt dem i upp till 30 dagar i papperskorgen innan de raderas permanent, så oroa dig inte. Att få din Gmail-inkorg till noll är ett bra steg mot att uppnå digital minimalism, så att du kan andas lite.

4. Kondensera e-postmeddelanden till en daglig sammanfattning med hjälp av Slimbox

Att se en rörig inkorg kan hindra dig från att fokusera på det som är viktigt. Tack vare Slimbox kan du få dagliga e-postsammanfattningar för att bearbeta information som är relevant snabbare.

Under registreringsprocessen kan du välja vilka aktuella e-postavsändare du vill behålla, kassera eller flytta till din dedikerade Slimbox-mapp. Slimbox skickar dig en sammanfattning av dina e-postmeddelanden varje dag, så att du aldrig missar något viktigt. Det skapar också en anpassad etikett i Gmail (med titeln Slimbox), så att du kan se dina e-postprenumerationer när som helst.

Tack vare dess dagliga sammanfattningar får du ett sammanfattat e-postmeddelande som innehåller allt du väljer att behålla, istället för att låta konstanta meddelanden störa din rutin. Det här är ett utmärkt sätt att förhindra att e-postmeddelanden påverkar din produktivitet. Slimbox är gratis i 30 dagar innan ett abonnemang krävs för generösa $1/månad.

5. Markera skräppost som skräppost i Gmail

Även om Gmail automatiskt upptäcker e-postmeddelanden som ser misstänkt ut som skräppost, är det inte 100 % korrekt. Att markera e-postmeddelanden som skräppost hjälper till att hålla din inkorg säker och förhindrar att du får framtida oönskade e-postmeddelanden.

Så här markerar du ett e-postmeddelande som skräppost i Gmail:

 • Klicka på mejlet för att markera det som skräppost.
 • Klicka på knappen Rapportera skräppost till vänster på den övre panelen.
 • Att rapportera e-postmeddelanden som skräppost kommer att hjälpa Gmail att upptäcka liknande e-postmeddelanden i framtiden, så att du kan hålla en sund inkorg. För ett strängare alternativ kan du blockera en avsändare. Detta alternativ kommer att förhindra att alla framtida e-postmeddelanden från avsändaren skickas. Detta är särskilt användbart när du får för många e-postmeddelanden från en källa. För att blockera en person på Gmail, klicka på menyn med tre punkter i det övre högra hörnet av ett e-postmeddelande och välj sedan Blockera användare.

  6. Använd sökoperatörer i Gmail

  Gmails sökoperatorer hjälper dig att begränsa typer av e-post genom att använda anpassade sökfrågor. Att använda olika frågor kan hjälpa dig att identifiera typer av e-postmeddelanden som du inte längre vill ta emot, inklusive skräppost.

  Det första sättet att använda sökoperatorer är att ange avsändaren. På så sätt kan du hitta alla oönskade e-postmeddelanden som skickas av en källa. Du kan uppnå detta med kommandot from:. Skriv bara avsändarens namn efter kolon.

  Ett annat sätt att använda operatorer är att använda kommandot attachment:. Detta hjälper till att identifiera stora e-postmeddelanden med bilagor som du inte längre behöver. Du kan också söka efter e-postmeddelanden efter storlek genom att skriva kommandot larger:. Du kan till exempel skriva större: 4MB för att söka efter all oönskad e-post som är större än fyra megabyte. Sökoperatörer är ett utmärkt sätt att manuellt bearbeta oönskade e-postmeddelanden utan att använda programvara från tredje part.

  Att registrera sig för otaliga webbplatser har blivit en självklarhet i dagens samhälle. Som ett resultat kan det vara nästan omöjligt att hålla koll på din Gmail-inkorg eller rensa upp den regelbundet. Tack och lov, genom att använda dessa tips, kan du identifiera skräppost utan att spendera timmar på att manuellt söka.